Apple introduserer iPad 2

Apple introduserer iPad 2

Som forventet introduserte Apple en ny og oppdatert iPad under dagens event. iPaden som har fått navnet «iPad 2» har blitt tynnere, lettere og raskere og er i Norge allerede 25. mars!

Dagens største overraskelse var ikke at Apple introduserte iPad 2, men at det var sykemeldte Steve Jobs som tok seg av lanseringen. iPad 2 ble omtrent akkurat slik vi forventet og som ryktene på forhånd hadde avslørt.

Den nye iPaden har fått et nytt og slankere design som er 33% tynnere enn forrige modell. Designet ligner noe på dagens iPod touch og iPaden er helt flat på baksiden, ikke avrundet som i dag. I tillegg til å være tynnere fås iPaden nå for første gang også i hvit i tillegg til svart.

iPad 2

På innsiden er også mye forandret og forbedret. iPaden har nå Apples nye A5-prosessor som er en Dual Core 1GHz-prosessor. Det antas at dette er en Cortex A9 Dual Core 1.2GHz-prosessor som er klokket ned til 1GHz. I tillegg inneholder A5 en ny GPU som Apple hevder gir ni ganger bedre ytelse i grafikkintensitive programmer.

Med mer enn 15 millioner solgte iPads har vi definert en helt ny kategori med mobile enheter. Mens andre har prøvd å kopiere vår første iPad, har vi lansert iPad 2 som sender alle konkurrentene tilbake til tegnebordet

uttalte Steve Jobs og henviste sannsynligvis til Motorola og de andre Android iPad-konkurrentene som har dukket opp som paddehatter de seneste månedene.

A5 skal ikke bruke mer strøm enn dagens A4-prosessor og dette betyr at iPaden har den samme gode batterilevetiden som dagens modell - 10 timer. På innsiden har også iPad 2 fått et FaceTime-kamera på forsiden og baksiden. Baksiden kan ta opp video i HD 720p. iPad 2 vil leveres med iOS 4.3 som inneholder blant annet FaceTime-applikasjon til bruk i iPad 2 og Photobooth som også benytter kameraene.

I Norge allerede denne måneden

Den beste nyheten i dagens oppdatering er nesten at vi i Norge får tak i iPad 2 allerede denne måneden. 11 mars vil iPad 2 lanseres i USA og 25. mars vil den bli tilgjengelig i Norge. Den er enda ikke kommet i den norske Apple Store eller hos norske Apple-forhandlere, men i den amerikanske ligger iPad 2 nå ute til forhåndsbestilling.

I den norske Apple Store og hos norske Apple-forhandlere har prisen på iPad 1 blitt redusert med NOK 1000,- på alle modeller. Hvis du ikke ser fordelene med en oppgradering, kan du med andre ord spare litt penger på å handle innen den 25. mars.

Prisen på iPad 2 er ikke oppgitt i Norge enda, men i USA er prisen den samme som dagens modell og det er dermed realistisk å tro at prisene også blir det samme her i Norge.

Tags:

Sindre.H

Fett :)

iphone77

Det beste må jo være at speiling er mulig med ios 4.3 uansett app.. :)

dexterM

Got to love it. Blir handel den 25. :D

KlodrikMcKr

Kommer nok til å kjøpe hvit iPad 2.
Utrolig at vi slipper å vente i 6 måneder :)

iBoy

Kjøpte iPad 1 for en uke siden. Grrrr!

eliot

Kjøpte du på nettet ?
Da har du 14 dagers returrett

Icenor

Eliot: Kjøpte du den i Norge og over nettet? Isåfall har du en uke på deg hvor du kan heve kjøpet :)

iBoy

Jeg kjøpte den på Apple Store på nettet ja. Men den er allerede mye brukt og jeg har installert masse programmer på den. Så det er vel kanskje ikke så populært å sende den tilbake …

MariusBøs

Det er jo bare å gjennoprette den, så blir den nøyaktig slik den var da du fikk den! :)

(OBS! Husk å sikkerhetskopiere den gamle iPaden. Da kan legge sikkerhetskopien inn på din iPad 2! Da blir den nye iPaden helt identisk med den du hadde før.)

Icenor

Det finnes ingen begrensninger på hva du har installert for å kunne heve kjøpet. Du kan også bare kjøre en recovery før du sender den tilbake, så blir den som fabrikkny. Det eneste kravet er at du kan sende den tilbake i samme tilstand som du fikk den, altså med alt utstyret som fulgte med etc.

Hvis du ønsker dette så må du ikke drøye det. For å kunne benytte seg av denne rettigheten så må du kontakte Apple innen 14 dager fra du mottok produktet.

DeeWox

Dette vil bli ein "instabuy".

Jan Fredrik

Allerede bestilt. Noen fordeler er det med å følge med på pressekonfereansen på Humac i Vika ;)

andrpau

O-oh! Prøver de seg på hvit farge igjen? vi kommer nok ikke til å se mye av den, hvis historie gjentar seg :P

DeeWox

Apple understrekte at denne kom til å bli lansert frå dag 1.

Icenor

Noen som har funnet en stream av pressekonferansen ute på nettet?

dordar

Spørsmålet er: Er hastighet, og vekt nok til at man bør kjøpe den når man allerede har en 64 GB iPad..? Er den så mye lettere. 80g høres ikke så mye ut..

peder91

Noen som vet når keynoten blir lagt ut?

Jan Fredrik

Pleier å være før midnatt ;)

Sannsynligvis her: http://www.apple.com/apple-events/march-2011/

stepp666

Jeg er skuffet, har selv iphone4 iPad og Mac . Men syntes iOS begynner å bli litt kjedelig, du har liksom bare de ikonene på skjermen, ingen widgets eller noen tilpasninger du kan gjøre hvis du vil, håper apple fortsetter å utvikle iOS slik at det ikke blir så låst og heller mer likt på OsX!

Men alt i alt verdens beste nettbrett :)

FatMax

Noen andre som har lagt merke til at lydutgangen er skremmende lik den på første generasjons iPhone? Er Apple på vei i samme fella, med adapterløsninger for hodetelefoner?

stepp666

Lydutgang? Den har nå 3.5mm Jack!

cassaster

Har ipad 2 Thunderbolt?

GordonGekko

FatMax: Det ser virkelig slik ut

Stepp666: Ja, det er 3.5mm jack, men den er senket slik at ikke alle headset plugger kommer helt inn (blir stoppet av kanten)

Siggii

Jeg syntes det likner konseptet som er på 3GS jeg da men, at det er skrått ned, men at man likevell kan putte i hvilken som helst jackplugg.

JasKo


Den beste nyheten i dagens oppdatering er nesten at vi i Norge får tak i iPad 2 allerede denne måneden. 11 mars vil iPad 2 lanseres i USA og 25. mars vil den bli tilgjengelig i Norge. Den er enda ikke kommet i den norske Apple Store eller hos norske Apple-forhandlere, men i den amerikanske ligger iPad 2 nå ute til forhåndsbestilling.

Noen som har link med releasedates in andre land i europa? Er en del på reisefot denne mnd. :)

-J

T0M

Den blir lansert samtidig i Norge og resten av Europa.

joakimulseth

Noen som vet hva som kommer til å lønne seg? Bestille fra Apple Store i USA via JetCarrier/en venn som er amerikansk statsborger eller å vente til den 25 å bestille fra norsk Apple Store?

Skal ha en svart iPad 2, 32 GB WiFi

baiaz

Jeg hørte med forbrukerombudet om det mer heving av kjøp... og da sa de at hvis dt var dataprodukt eller kamera og mobil så har man rett til å heve kjøpet HVIS - det er noe gale med produktet - men hvis du har åpet og brukt produktet så har man ikke samme rettigheter.

MEN - man kan prøve seg...

DeeWox

Returrett er set på alt du kjøper på Apple Store, unntatt software som har opna emballasje.

Icenor

Baiaz: Når man kjøper et produkt i Norge over internett, telefon, katalog eller lignende så regnes det som "fjernkjøp". I motsettningen til at man oppsøker butikken til en forhandler, ser på produktet og kjøper det der. Når en forbruker kjøper et produkt via "fjernkjøp" har han en utvidet rettighet kalt "angreretten" som lar han heve kjøpet innen 14 dager fra å ha mottatt produktet, forutsatt at det kan leveres tilbake i godt tilstand. Det finnes enkelt unntak, blant annet software hvor forseglingen har blitt brutt, men normal bruk av f.eks. mobiltelefoner, mp3 spillere og iPads gjør ikke at en forbruker ikke kan benyte seg av angreretten. Du er ikke pålagt til å oppgi noen årsak til hvorfor du ønsker å heve kjøpet :)

baiaz

Dette fikk jeg som svar fra Forbrukerportalen.no

Nei, det kan du ikke. Heving forutsetter at det vesentlige feil og mangler ved
kamera og det er det ikke slik jeg skjønner.
Dersom du skulle hatt angrerett måtte varen ikke være "tatt i bruk av deg".
Når du har begynt å bruke varen som din egen har du ikke lenger noen
angrerett.

Spørsmålet mitt var om jeg kunne heve kjøpet pga at prisen på kamera var satt ned med 2000 kroner.

.Anders.

Vet ikke om dette er spurt før, men når kommer resten av info om iPad? Hvor mye megapixler etc?

touch bruker

Noen som kan svare på om den hvite vil få på seg mye flekker, misfarging e.l ? eller kan det pusses vekk med en klut :) ? Takk.

Philip S.

stighjor

Angående returrett, klippet dette fra nettsidene til AppleStore:

7. Returrett

7.1 Hvis du er misfornøyd med et Produkt eller en Tjeneste du har kjøpt av oss, kan du returnere Produktet eller kansellere Tjenesten og få tilbake innbetalt beløp for Produktet eller Tjenesten hvis du kontakter oss innen 14 kalenderdager etter at Produktet ble levert eller innen 14 kalenderdager etter bestilling av retten til Tjenesten (jf. Lov om angrerett).
Du kan imidlertid ikke returnere et Produkt til oss og kreve tilbakebetaling hvis Produktet gjelder Programvare som ble levert forseglet og ubrukt, og du har brutt forseglingen. Du kan ikke kreve tilbakebetaling av kjøpesummen for en Tjeneste hvis du har begynt å bruke Tjenesten.
 
7.2 Dersom du ønsker å benytte din rett til å returnere et Produkt eller kansellere en Tjeneste du er misfornøyd med, kan du ringe oss på telefonnr: 810 00 036 mandag til fredag mellom 09.00 og 19.00 slik at vi kan gjøre avtale om retur. Du kan også fylle ut det angrerettsskjema du har mottatt sammen med Produktet eller bekreftelsen på Tjenesten, og sende det sammen med Produktet som returneres. For Tjenester kan du sende oss utfylt angrerettskjema, eller et brev til den adressen som fremgår av pkt. 12. Du må i tilfelle oppgi referansenummer for kjøpet. Du må returnere Produktene i originalemballasjen og Produktene må ikke være skadet. Dersom Apple avhenter Produktet som skal returneres, må du beholde en kopi av kvitteringen for innlevering av Produktene til fraktføreren.
 
7.3 Hvis Produktene returneres til oss uskadet, vil du få refundert kjøpesummen for Produktene. Returkostnader dekkes av deg. Dersom Apple forestår avhenting av Produktet som skal returneres, blir fraktkostnadene trukket fra kjøpesummen som refunderes.

Stighjor

iBoy

Da har jeg ordnet med retur av iPad 1 og pakket den pent ned igjen. Har nullstilt den og tørket av fingermerker, så den er god som ny. Gleder meg til å motta iPad 2 om noen uker!

mr.macus

kan noen fortelle meg, fikk iPad 2 en ny og bedre skjerm? (retina)

FisH__

Nei, samme som før.

KlodrikMcKr

Ikke svarter engang?
og noen som hvet RAMen?

maclover11

Vet noen om det er mulig å bruke overgangen fra iPad til hdmi på 1. gen ipad?

Icenor

Baiaz: Det virker ikke som svaret Forbrukerportalen har gitt deg er gyldig i denne sammenhengen. Kan man heve et kjøp fordi varen nå blir solgt billigere? Nei det kan man ikke. Kan man benytte seg av sin lovpålagte angrerett ved fjernsalg? Ja det kan man, hvis man oppfyller alle kravene som er spesifisert i loven:

Angrerettloven: Kapittel 4. Angrerett ved kjøp av varer

§ 12. Unntak fra og begrensninger i angreretten

Angreretten gjelder ikke:
a) dersom varen ikke kan leveres tilbake i tilnærmet samme stand og mengde, og beskadigelsen eller forringelsen skyldes uaktsomhet eller manglende omsorg fra forbrukerens side.
b) varer der selve leveringen har medført at de ikke kan leveres tilbake.
c) varer som raskt forringes fysisk.

Med andre ord, hvis du kan levere tilbake produktet, i sin originale forpakning og uten noen skader, så oppfyller iPad alle kravene for å bli returnert. Du må selv stå for alle shippingkostnadene.

carlab90

Pass på at det ikke er snakk om heving. Det er heller snakk om bruk av angreretten, jfr. angrerettloven. Heving finner dere i forbrukerkjøpsloven (eller kjøpsloven dersom man representerer næringsvirksomhet) § 25 eller noe for forsinkelse og litt senere i loven finner dere heving på grunnlag av mangler.. Uten å gå nærmere inn på juridisk praksis så må forsinkelsen være vesentlig for forbruker eller det må foreligge en mangel ved produktet. Dersom dette ikke er tilfelle så nytter det ikke å si at man ønsker å heve kjøpet, du ønsker snarere å benytte deg av angreretten.

Det er verdt å merke at det som står selgers nettsteder eller lignende ikke nødvendigvis gir et korrekt bilde av forbrukers rettigheter.. Gjør deg kjent med forbrukerkjøpsloven og angrerettloven så burde du være litt rustet uten at trenger å være juridiker (noe heller ikke jeg er).

@KlodrikMcKr jeg tror RAM skulle tilsvare 512 MB. Men dette er vel ikke helt bekreftet fra Apple ennå...