Apple Event i dag - hva kan vi forvente oss?

iPad 2

I dag kl. 19.00 vil Apple holde en «event» hvor det er forventet at selskapet vil lanseres iPad 2. Men hvordan vil egentlig iPad 2 være og hva kan vi forvente oss i kveld? Vi oppsumerer de heteste ryktene og spekulerer i hva Apple vil fortelle oss.

Apple sendte i forrige uke ut invitasjoner til en pressekonferanse i dag kl. 19.00 i San Francisco. Som vanlig røper ikke Apple mye på forhånd, men invitasjonen er relativt klar på at dette kommer til å handle om iPad 2.

Ryktebørsen har selvsagt gått amokk de seneste månedene og vi har oppsumert de mest troverdige ryktene før kveldens arrangement.

iPad 2

iPad høyttalerDet er forventet at Apple vil introdusere den mye omtalte iPad 2. Dette vil være en evolusjonær oppdatering av iPad og mest sannsynlig ikke en «revolusjon». Vi får sannsynligvis ikke se «Retina Display» ettersom både priser og produksjonskapasitet ikke er tilfredsstillende. Spesifikasjonene som man forventer i kveld er som følger:

  • Nytt og tynnere design som vil ligne mer på iPod touch enn iPad
  • Det tynnere designet gjør det nødvendig med en egen høyttalergrill
  • Ny og raskere Apple A5-prosessor som mest sannsynlig består av en 1.2GHz Dual-Core ARM Cortex A9 og grafikk fra Imagination SGX543. Dette bør gjøre iPaden mye raskere
  • Økt internminne (RAM) fra 256MB til 512MB eller 1GB
  • 1.3 megapikslers kamera på forsiden for FaceTime
  • 2.0 megapikslers kamera på baksiden for FaceTime, bilder og video
  • Støtte for både GSM og CDMA-nettverk

I tillegg til disse relativt realistiske spesifikasjonene er det flere som tror at Apple kommer til å overraske oss med en Thunderbolt-port til iPaden. Nettsiden YourDailyApple har skjermbilder som viser skal vise at den tyske Amazon ved et uhell la ut spesifikasjonene for iPad 2. Disse inkluderte en Thunderbolt-port. Dette bør tas med en stor klype salt, men hvem vet - Apple liker å overraske?

Det forventes at prisen vil ligge på omtrent samme nivå som i dag og at iPad 2 vil være tilgjengelig relativt raskt i både Wifi og Wifi+3G.

iOS 5

Det har vært veldig stille rundt den neste utgaven av iOS. Det er forventet at Apple vil gjøre iOS 4.3 tilgjengelig for iPad 2 og denne har vært i beta i lengre tid, men det forventes også at Apple vil lette på sløret hva gjelder iOS 5.

Tilnærmet ingenting vites om iOS 5, men det har lenge blitt antatt at Apple vil introdusere flere nye tjenester i en ny versjon. Apple har nemlig kjøpt opp tre selskaper som kanskje gir en pekepinne på hvor Apple vil gå. De to første er direkte relatert til iOS. Apple kjøpte nemlig både et selskap som jobber med stemmesøk og et som jobber med karttjenester.

Ettersom forholdet mellom Google og Apple har blitt dårligere, spekuleres det i at Apple vil kaste ut Google Maps til fordel for sin egen karttjeneste. I tillegg har Apples oppkjøp av Siri - en applikasjon som oppfører seg som din «personlig assistent» og lar deg bruke stemmen for å søke.

En annen gjenganger i iOS 5-rykter er en forbedret advarsel/påminnelsefunksjon. Dagens «notifications» har en del utfordringer som Apple utvilsomt kan forbedre. Det finnes en rekke eksempler på hvordan dette kan løses og har du en jailbreaket telefon er «Mobile Notifier» et svært godt eksempel på hvordan Apple kan løse dette.

Veldig lite konkret vites om iOS 5 og det meste blir dermed bare spekulasjoner. Allikevel har Apple alle år tidligere introdusert iOS 5 i mars/april og sluppet det nye systemet samtidig med en ny iPhone til sommeren. Apple gjør det nok i dag også.

MobileMe

MobileMeRyktene rundt Apples «sky»-tjeneste MobileMe har også vært mange. Tjenesten har aldri helt tatt av, men i fjor gjorde Apple deler av tjenesten gratis ved å tilby «Find My iPhone»-funksjonen til eksisterende iPhone-eiere.

Ifølge Wall Street Journal, som normalt har vært svært presise hva gjelder Apple-lekasjer, arbeider Apple med en stor oppgradering av MobileMe som skal lanseres senere dette året. Oppdateringen skal blant annet innebære at MobileMe vil lagre hele ditt iTunes-bibliotek direkte i «skyen» og at du dermed skal kunne synkronisere din iPhone eller iPad trådløst. I tillegg vil du ha med deg all din musikk hvor enn du er. Steve Jobs har tidligere uttalt at trådløs synkronisering mellom iTunes, Macen og iPhone vil komme.

Skal vi tro Wall Street Journal er dette en av hoveddelene i en oppdatering av MobileMe, men i tillegg mener avisen også at tjenesten vil bli gratis eller delvis gratis. I tillegg til å lagre musikk skal nye MobileMe også være lagringsplass for dine bilder, filer og video. Skulle Apple introdusere en slik tjeneste, vil trolig en grunnpakke være gratis og hvis man ønsker å utvide lagringskapasiteten sin betaler man for dette - ikke ulikt hvordan den populære tjenesten Dropbox fungerer i dag.

Ingen live Apple-stream?

Det ser foreløpig ikke ut til at Apple vil tilby en live stream som de har gjort tidligere, men vi vil uansett holde dere oppdatert utover kvelden.

Kl. 18.45 har vi pingLive direkte fra Humac i Vika som arrangerer live stream av dagens event (hvis Apple streamer).

Tags:

sinatra

"Det finnes en rekke eksempler på hvordan dette kan løses og har du en jailbreaket telefon er «Mobile Notifier» et svært eksempel på hvordan Apple kan løse dette."

svært? trenger vi noe som er svært i iOS?

Jan Fredrik

"Det ser foreløpig ikke ut til at Apple vil tilby en live stream som de har gjort tidligere. Vi vil som vanlig kjøre våre ping-sendinger live og vil holde dere oppdatert utover kvelden."

Hvilken grunn har dere til å påstå det?

admin

@Jan Fredrik

Eventen er kl. 10.00 i USA. Tidligere har de informert oss på kvelden dagen før (altså natta hos oss) om stream. Nå har det ikke kommet noe info. Derav ser det foreløpig ikke ut som det kommer noen stream.

Ttiger

Ingen live blogg fra mac1.no?? Dårlig :(

admin

@ttiger

Vi har live-sending fra Humac i Vika fra 1845 og utover:
http://mac1.no/artikkel/9677/pinglive-hos-humac-i-kveld

fuzzy76

Såvidt jeg har skjønt er det veldig få som har trua på kamera på baksiden. Se for deg å filme noe med en iPad i hendene... Ganske ubrukelig.

-Even

Intet håp for norsk AppleTV ikveld? :D

admin

@fuzzy76

Personlig helt enig, men veldig mange av tredjeparts dekslene har kamerahull på baksiden.

geircito

Hmmm :-) Apple Store er nede.....