En togpendler sin drømmeapplikasjon

TogpendlerHvis du er en togpendler behøver du sannsynligvis ingen påminnelse om at du bruker uforholdsmessig mye tid på å vente på toget. Enten det er kjøreledninger som faller ned, signalanlegg som feiler eller været som rett og slett er for dårlig så går tiden sakte når du venter.

En ny iPhone-applikasjon kan varsle deg når akkurat ditt tog er forsinket - da slipper du å vente!

Programmet Togpendler er utviklet av nordmannen Bjørnar Tollaksen og koster i skrivende stund NOK 11,- i App Store. Hvis du er en togpendler er programmet verdt sin vekt i gull.

Togpendler sender deg nemlig automatiske pushvarslinger om forsinkede og innstilte tog innenfor tidsrammene du bestemmer. Hvis du for eksempel tar samme tog fra Oslo S til Ski hver eneste dag, så kan du motta pushvarslinger på telefonen om akkurat dette toget skulle være forsinket eller innstilt. Du har dermed full oversikt over alle avgangene og eventuelle forsinkelser.

En togpendler sin drømmeapplikasjon En togpendler sin drømmeapplikasjon

I tillegg gir applikasjonen deg oppdaterte avgangstider, markerer tydelig hvis buss erstatter tog på deler av strekningen og detaljert informasjon om togets sist passerte stasjon. Du får også kartvisning til alle stasjoner i Norge ved hjelp av iPhonens innebygde GPS.

En togpendler sin drømmeapplikasjon En togpendler sin drømmeapplikasjon

Er du togpendeler er dette 11 kroner du bør påkoste deg. Applikasjonen er tilgjengelig i App Store.

elangsru

Hva gjør denne appen som ikke sms-varslingen til nsb og trafikantens sanntidsapp ikke gjør?

quadra800

Koster mindre kanskje?

TheRealChristoffer

om du vil spare penger kan du jo bare bruke togtider som er gratis på appstore som også viser deg når toget er forventet på avreise og annkomst:)

elangsru

De er jo begge gratis...

TheRealChristoffer

Nei. Koster 11 kr

elangsru

De tjenestene jeg henviste til er begge gratis. Hvorfor skal jeg velge denne. Hva løser den som de andre ikke allerede gjør

TheRealChristoffer

Du får se togtider over hele norge og se hvor forsinka toget er. Trykker du på en knapp så får du se stasjon for stasjon. Når toget er der. Flere funksjoner. Test det ut;)

Bjørnar_Tollaksen

elangsru: Togpendler gir deg varslinger også om forsinkelser (ikke bare innstilte tog, som NSBs SMS-varslingstjeneste). Du kan definere tidsrom du vil ha varslinger innenfor, samt hvor følsom varslingen skal være (f.eks. kun få varsling hvis toget er forsinket 3 minutter eller mer). Du kan få varslinger om forsinkelser på så mange stasjoner eller strekninger du vil.

Ellers er mye av dataene de samme som både Trafikanten og Togtider leverer, men i et litt annet og etter min mening mer oversiktlig grensesnitt. (Her er det selvsagt smak og behag.)

Hvis en ikke har behov for varslinger og er fornøyd med Trafikanten eller Togtider er det selvsagt ingen grunn til å skifte. Ingenting er bedre enn å være fornøyd med de systemene en allerede har! :)

Denne appen er laget med fokus for de som er pendlere og vil ha alt samlet på ett sted. For mange er dette en stor fordel ved en tjeneste som brukes nesten hver dag.

Jeg bør kanskje nevne at det er jeg som er utvikler bak Togpendler, og derfor ikke er upartisk i disse vurderingene. Den ble laget ut fra mitt eget behov som pendler.

Gi meg en lyd hvis dere ser ting som ikke fungerer optimalt eller har forslag til ting som kan gjøre pendlerhverdagen enklere!

TheRealChristoffer

Mye bra skrevet men syns programmet ikke sku kostet mer en 6 kr. eneste forskjell som er vesnetlig på denne og togtider som er gratis er at du får pushet varslene til deg.

prøver ikke være vrien men syns 6kr er mer reel for hva man får når det finnes andre alternativer som er gratis.

togtider:
toget er litt forsinket og her ser du tidene hele veien fram og vet nøyaktig når du og er framme.

nå vet jeg ikke om dette programmet lar deg vite når du er fremme på destinasjonen men dette burde vel kanskje stilles inn så man vet hvor mye over tid man bruker på reisen
men ellers skal du ha plus for godt design på programmet

Eplekjernekaren

Litt gøy med uttrykket "verd sin vekt i gull" når vi snakker om en app?
Står vel egentlig at den er helt verdiløs.. ;)

Eplekjernekaren

X

ebr

Jeg har ikke fått prøvd denne app'en ennå men det ser interessant ut. Push-varslinger er høyst ønskelig.

Det som Togtider mangler og som er essensielt er:

Er toget forsinket og du gjør et nytt søk eller avslutter app'en så får du ikke det aktuelle toget opp igjen. Du vet altså ikke antatt ankomsttid (workaround er å benytte stasjon nærmest ankomststed så fremt toget ikke har/skal ha passert allerede)

Baserer seg kun på avreisetidspunkt. Er toget mer enn 30min forsinket så forsvinner det fra lista uansett.

Alle søk burde følge toget hele veien og i minst 15min, helst 30, etter faktisk ankomst. Når den ikke gjør dette så kan man ikke gå inn å sjekke hvor forsinket det toget du siter på er (eller toget til andre du venter på).

Gjør Togpendler dette blir jeg glad ;-)

_Eivind

Bjørnar_Tollaksen

Eivind: Har fått flere forespørsler om dette, og vil prøve å få implementert dette så sant det er teknisk mulig å få tak i de riktige dataene fra Jernbaneverket innenfor et definert tidsrom (dette er mulig på strekninger, men jeg er usikker på hva som er mulig for stasjoner).

Jeg skal undersøke saken. :)