Sjekk skatten på iPhone

Skattekalkulator til iPhone2010 er over og snart begynner arbeidet med årets selvangivelse og medfølgende skatteoppgjør. Det store spørsmålet er alltid om du har fått restskatt eller om staten skylder deg penger i denne omgangen.

For å finne ut av det på enklest mulig måte lønner det seg å bruke en skattekalkulator og nå finnes det en på din iPhone.

Applikasjonen Min Skatt er en norsk-utviklet applikasjon som nordmannen Stig Helge Westerheim i Splash Apps står bak. Konseptet er veldig enkelt, du fyller inn en rekke data om inntekt, renteinntekt, renteutgifter, formue og applikasjonen regner ut hvor mye du skal betale i skatt. Hver eneste post har også en egen hjelpefunksjon som gir deg noe mer utfyllende informasjon om hva slags data som skal oppgis i posten.

Når all data er på plass, beregner applikasjonen hvor mye du skulle ha betalt i skatt i 2010 og du finner dermed lett ut om du har betalt for mye eller for lite. Programmet støtter beregning for 2010 og 2011 og du kan også bruke den på utregning i løpet av 2011 for å unngå ubehagelige overraskelser i 2012.

Applikasjonen scorer ikke fryktelig høyt på sitt grafiske grensesnitt, men lurer du på om du får restskatt gjør applikasjonen jobber utmerket. Det enkle er ofte det beste?

Skattekalkulator Skattekalkulator

Min Skatt koster NOK 6,- i App Store.

Faceless

Studerer skatterett for tiden, så måtte ha denne kun av ren nysgjerrighet :-P