Organdonasjon på iPhone

Organdonering på iPhone

Organdonasjon er et alvorlig tema, men som med det meste annet finnes det også en applikasjon for dette. Stiftelsen Organdonasjon vil gjøre det enklere for folk å vise at man har sagt ja til organdonasjon og gjennom en ny iPhone-applikasjon prøver de å ta «donorkortet» inn i den digitale verden.

Apples sjef Steve Jobs har nytt godt av organdonasjoner når han i 2009 gjennomgikk en levertransplantasjon, men for at noen skal kunne donere sine organer må de selv bekreftet dette gjennom et såkalt «donorkort» i lommeboka.

For mange har telefonen mer eller mindre erstattet den gamle lommeboka og det er vel kanskje derfor at Stiftelsen Organdonasjon har fått utviklet en organdonasjonsapplikasjon. Kortet fungerer på samme måte som papirkortet ved at man fører opp to av sine pårørende med navn og telefonnummer. Applikasjonen vil da sende en sms til disse med info om at man har sagt ja til organdonasjon.

Organdonasjon på iPhone

Organdonasjon på iPhone

Når dette er gjort, vil du også kunne sette et digital «donorkort» som bakgrunnsbilde på iPhonens «lockscreen». Dermed kan man enkelt se om du er en «organdonor» eller ikke hvis du skulle havne i en situasjon hvor organene dine kan benyttes.

Organdonasjonsapplikasjonen er utviklet av Apphuset og kan lastes ned gratis fra App Store.

Tags:

Stheen

hahaha, noe alvorlig feil med det første bildet!! :D

nilsi60

går det an å bruke appen til å si nei da?

mortengutt

Veldig bra app dette, men "sette donorkortet som bakgrunnsbilde på homescreen". Skal man liksom gå å bli påmint om at man kan eller kanskje dør hver gang man klikker seg inn på telefonen for å sjekke klokka eller en sms?

Nei da er det vel bedre å heller få et kort tilsendt i posten etter man har registrert seg og lasta ned app'en :)

Simon25

"eller ikke hvis du skulle havne i en situasjon hvor organene dine kan benyttes."

Dette er jo perverst!

PowerBook

Godt tiltak, men også litt creepy å ha donorkort med navn og telefonnummer foran seg hver eneste gang man fisker opp telefonen. Riktignok har ingen overlevde dette livet så langt, men man trenger da ikke å minnes på døden daglig.

Nei, mitt ønske er at det opprettes et sentralt donorregister dit man kan føres inn en gang for alle.
To viktige fordeler:
- Man behøver ikke bære med seg donorkort til enhver tid.
- Mitt ønske er allerede registrert. Ikke noe behov for å spørre etterlatte i en ellers vanskelig situasjon.

Nonserviam

Ja, det er et alvorlig tema, men likeså et viktig tema. Jeg er selv nyretransplantert fra ett par år tilbake i tid. Jeg fikk min nyre fra en avdød, etter en lengre periode med daglig dialyse-behandling. For mange er ett nytt organ eneste mulighet. Hvis en person er gått bort, hvorfor da ikke gi bort sine organer. Norge blant toppen når det gjelder donorer og transplantasjoner. Dette gir derfor svært gode prognoser for de som trenger nytt organ.

Selv hadde jeg donorkort lenge før jeg visst jeg var syk, og lenge før jeg trengte ett organ. Har fortsatt donorkort i lomma da jeg fortsatt har svært gode lunger, hjerte osv hvis jeg går bort.

Denne appen er ikke ment å skulle lastes ned for moro. Tar man en endelig stilling til å være donor ved en eventuell bortgang, så er det ikke noe creepy med å ha denne på skjermen. Finns være påminnelser der ute hva angår død og døden.