Apple legger ut første iOS 4.3 beta

iOS 4.3Gårsdagens rykter om iOS 4.3 med støtte for «Personal Hotspot» stemte og i går kveld la Apple ut den første betaen av neste oppdatering til iOS på sine utviklersider.

iOS 4.3 innfører «Personal Hotspot», AirPlay videostreaming, flere multitouch gestures på iPad og en rekke andre mindre endringer.

Oppdateringen som foreløpig kun er lagt ut til registrerte iOS-utviklere innfører en rekke nye funksjoner. Mest omtalt er utvilsomt det Apple kaller for «Personal Hotspot» og kort fortalt er det muligheten til å dele telefonens internett-tilgang over Wifi med opptil fem andre Wifi-enheter. Du kan for eksempel enkelt dele din iPhones internett med din iPad over Wifi hvis du ikke har 3G iPaden. Dette er en tjeneste som operatøren må godta, men i Norge har det sjeldent vært et problem.

Apple har også introdusert flere nye multitouch gestures (bevegelser) som gjør det mulig å bytte mellom apps, gå til homescreen, åpne multitasking menyen med fire eller fem fingre og helt uten å bruke home-knappen. Dette har startet en spekulasjon om Apple kommer til å fjerne home-knappen på fremtidige iPhone og iPads. Nettstedet BoyGeniousReport hevder at dette vil skje, men troverdigheten til BGR er relativt lav og få kan vel forestille seg å bruke en iPhone med kun en hånd og samtidig gjennomføre fire-fingers multi-touch bevegelser.

I tillegg til nye multi-touch gestures har Apple også hørt på tilbakemeldinger fra brukere og nå gjort det mulig å endre iPadens ekstra knapp til enten å låse skjermen (screen rotation lock) eller sette den i mute. Når Apple introduserte iPaden var knappen brukt til å låse skjermens rotering, men i iOS 4.2 ble dette endret til å være lydløs som på iPhone. Nå har Apple gitt deg valgmulighetene.

iOS 4.3 er i sin første betaversjon og det forventes dermed at Apple vil lansere iOS 4.3 omtrent samtidig som Verizon iPhonen i USA - nærmere bestemt 10. februar.

Tags:

Spoink

Med mine tykke pølsefingre, så virker det ikke så enkelt å gjøre en wipe-bevegelse med fire fingre på den "lille" iPhone-skjermen...

Simen G

tror ikke det kommer til iPhone, siden den har så liten skjerm, men vi får se.

erlend-a

@spoink Nye gestures fungerer _kun_ på iPad, ikkje iPhone.

geircito

Diskusjon på forumet: [url">http://ipod1.no/forum/viewtopic.php?f=153&t=254928

Leoric

Ser ikke ut som om wifi hotspot virker med Telenor. Får kun opp USB og Bluetooth som valg på min telefon, ikke wifi.

TheRealChristoffer

iHvilken telefon har du?

funksjonen er ikke der på 3gs

wacz016

Det hadde vært sykt kult med nye gestures på iPhone/iPod Touch. Det at skjermen er for liten skulle jo ikke være noe problem, for Apple har jo allerede vist at det går an med multitouch på en skjerm som er så liten at du knapt for plass til to fingre på den. (iPod Nano)

4matic

@Leroic: Wifi Hotspot funker fint her på min iPhone 4 med Telenor

Br

keyboardcat

Noen som vet om WiFi hotspot fungerer på andre operatører, f. eks. LudoMobil?

MrUnderhill

Jeg vil tro at en begrensning på WiFi Hotspot kun er aktuell i USA. AT&T har allerede i dag ett ekstra gebyr (20$ tror jeg) for å aktivere tethering på iPhone.

I Norge fungerer tethering på alle operatører (såvidt jeg vet). Vil også tro at WiFi Hotspot vil være tilgjengelig for alle operatører.

Men det kan være at WiFi hotspot kun er tilgjengelig for iPhone 4.

DanTheMan

Multitouch-funksjonene ser jeg veldig fram til! Håper iPad 2 ikke har noen home-knapp, ettersom jeg ofte går ut av spill ved feiltagelser i landscape.

RamGuy

Hvordan skal jeg liksom få oppdatert min Apple TV v2? Har lastet ned iOS4.3 til min iPhone4 og oppdatert, har lastet ned til Apple TV v2 også men hvordan får jeg lagt den inn? Oppdateringsverktøyet sier jo at det ikke finnes noen oppdatering, og Apple TV v2 dukker jo ikke opp i iTunes så jeg kan oppdatere på den måten heller..

Wackhy

Det ligger instruksjoner for hvordan du installerer på AppleTV på Apple sine utviklersider.

MrUnderhill

Hvordan skal jeg liksom få oppdatert min Apple TV v2?

Fortell oss om endringene i AppleTV hvis du får oppgradert den!

Imidtlund

iMidtlund har problemer!
http://ipod1.no/artikkel/4357/iphone-4-sync-problemer følg denne linken vis du muligens kan hjelpe meg, det anngår synkroniseringa på iPhone 4 min.

chsol

@RamGuy

Med Iphone og Ipad holder jeg alt tasten nede for å browse etter oppdateringsfilen, istedenfor å bruke internett. Har ikke AppleTV, men skulle tro at man oppdaterte på samme måte.

iPad1

Fungerer home knappen på iPadden med iOS 4.3 ??

petter96

nils petter
Gøy med mere touch men kan ikke dette påvirke spill. Flere spill hvor man må bruke tre fingre

petter96

nils petter fire fingre*

keyboardcat

Fungerer home knappen på iPadden med iOS 4.3 ??

Ja, hjem-knappen fungerer fortsatt. Det er kun spekulasjoner om at den vil bli fjernet i neste generasjon :P