Nå kommer iPad-konkurrentene

Blir iPad 2 slik?Årets største elektronikk og datamesse, CES 2011, er kun få dager unna og i år forventes det at en rekke iPad-konkurrenter blir vist fram. Siden forrige CES har Apple solgt millioner av sin iPad og en samlet elektronikkbransje har ikke tenkt å stå på sidelinjen og se Apple ta markedsandeler. Nå kommer iPad-konkurrentene.

Fjorårets CES-messe var sterkt preget av ryktene om en lansering av iPad og ryktene alene fikk Microsoft-sjefen Steve Ballmer til å vise fram en halvferdig HP Slate. En tablet PC basert på Windows 7.

Spoler vi ett år fram i tid har mye skjedd. Apple har lansert iPad og har hatt enorm suksess med dette produktet, HP har droppet Windows og kjøpt Palm og deres WebOS, Blackberry har annonsert PlayBook og en rekke Android-tablets har dukket opp. På CES 2011 vil vi bli presentert for en haug med nye iPad-konkurrenter og for første gang vil vi sannsynligvis også få vite mer om de største konkurrentene.

Det antas at Microsoft i år, som i fjor, vil vise fram en rekke «Slate»-produkter. Det vil si tablets som kjører Windows 7 med et mer touchvennlig grensesnitt på toppen. Samtidig vil Dell og Samsung presentere tablets som kjører Microsoft sin tablet-satsning.

WebOSHP, som i fjor viste fram sin HP Slate med Windows sammen med Microsoft, har helt skiftet leir og har droppet Windows til fordel for WebOS på tablets. HP kjøpte Palm i 2010 og har allerede uttalt at de vil komme med en tablet basert på WebOS i 2011.

Det antas at vi kan få først titt på WebOS-tableten allerede under CES og det er knyttet store forventninger til WebOS - både som iPad og iPhone-konkurrent.

PlaybookOgså Blackberry har kastet seg inn i manesjen mot iPaden og vil lansere sin Playbook tablet i løpet av 2011. Blackberry har lovet å matche iPad på pris og skal man dømme utifra produktinformasjonen som Blackberry har gitt om PlayBook, ser dette ut til å bli en verdig konkurrent. Det gjenstår å se hvordan den faktisk er i bruk.

Google viser iPad konkurrentSist, men ikke minst, må vi forvente en rekke Android-baserte iPad-konkurrenter. Så langt har ikke Android-baserte tablets vært mye å skryte av og Samsung Galaxy Tab har vært den eneste ordentlige konkurrenten. Google har selv erkjent at dagens Android 2.2 eller 2.3 ikke er tilrettelagt for tablets, men dette vil endres med Android 3.0 «Honeycomb».

I desember viste Google fram en Motorola tablet med Android 3.0 og det er forventet at vi vil se et ras av slike tablets i løpet av CES-messen og året som kommer.

Hvilken iPad-konkurrent har du troen på?

KlodrikMcKr

Gleder meg. Jo større konkurangse Apple får jo bedre blir produktene.
Har lyst på iPad to med det ulanserte JB programmet Pogoplank 2.