Ny alarmklokkefeil på iPhone

Hvis du oppdaget at alarmklokken til iPhone ikke ga lyd fra seg den første januar, var du ikke helt alene. Dette er tilfelle nummer 2 på kort tid at alarmklokken på iPhone ikke fungerer som den skal. Du husker kanskje da alarmen gikk av en time for sent da klokken ble stilt til normaltid i oktober? Nå har Apple bommet igjen.

Den nye feilen forårsaker i motsetning til den forrige at engangsalarmer ikke går av. Alarmer som repeteres flere ganger, derimot, skal fungere som før. Derfor bør du uansett sette alarmen din på repeter, og eventuelt slette/skru den av etter den har ringt.

Nettstedet 9to5mac har kjørt noen tester rundt problemet, og de hevder at det vil fikse seg selv 3. januar. Testene deres bekrefter at feilen eksisterer på minst iOS 4.2.1, 4.1 og 4.0.2, men ikke på iOS 3.X.

Hvilken versjon av iOS kjører din enhet, og fungerte alarmen din eller ikke?

macm

Jeg må sette reptier på alle dager for at den skal fungere. Setter jeg bare fra Mandag til Fredag feks virker den ikke.

Morpheus

Jeg forsov meg 2 timer i dag på grunn av dette, bra jeg ikke skal på jobb før i morgen. Håper dette rettes fort, og at det ikke skjer neste år.

ehcnew

Jeg har iphone 4 med den nyeste ios (4.2.1), og hadde den på vekking 1.nyttårsdag, ikke repetisjonsalarm over flere dager, men kun den dagen. Og den ringte akkurat når den skulle :-) Heldigvis, så kom jeg meg på jobb til rett tid :-)

mati_91

Ser dere ikke at det er en feature? Apple har valgt å gjøre det slik at vi kan sove godt etter nyttårsaften helt fram til mandag. :D

Logik

Jeg kjører 4.0.1 og den fungerer ikke der heller.

Felixcool13

Jeg har Iphone 4 og kjører den nyeste (4.2.1), den funker helt fin. Den funket både første og andre nyttårsdag. Eneste jeg måtte gjøre var å skru alle alarmene av og på igjen.

SimonChen

Jeg kjører iOS 4.2.1 på 3gs, og nå etter klokken har gått over 00.00 til 3. januar fungerer den også på engangsalarmer, noe den ikke gjore før. Prøvde den tidligere på kvelden 2. januar, å da fungerte den ikke.

H92

Macm: Hvis du testet den idag, må du selvfølgelig ha satt på søndag (lol). Den SKAL ikke ringe når du kun har satt på mandag-fredag og det er en søndag :P Jeg våknet fint idag, og hadde bare søndag som repetisjonsdag.

EinarJ

Dette er en større glipp enn skuddsekund-feilen, jeg begynner å tro at apple rett og slett ikke har testet klokka si i det hele tatt. Å krysse dag/måned/års-grenser burde da vitterlig være noe av det første man kikker på.

Aphelion

H92: Ikke for å være kverulant, men...

http://bildr.no/view/791677

perh1

Nedtellingsfunksjonen fungerer jo også bra som et alternativ da....

Ahok79

Ver. 4.2.1; enkeltalarm fungerte ikke i dag, man. 3. jan.

turimblar

@Ahok79: Min iPhone 4 har 4.2.1 og fungerte på enkeltalarm idag morges. Kan det bety at noen små variabler utløser denne feilen? Veldig snodig...

wacz016

Fail!

850R

Min iphone 4 med 4.2.1 fungerte også fint med enkel alarm idag mandag 3 jan. Fungerte ikke før.

slogmo

Er jo egentlig en liten detalj, men synes det er svakt av Apple å ha slike feil i produktene sine.

Satte alarmen til klokken 12 på lørdag. Våknet ca halv ett av en SMS som tikket inn.
Jeg tenkte at jeg hadde klart å slå av alarmen eller no, siden jeg var oppe til langt på morrakvisten.
Men da la jeg merke til at alarmtegnet enda vistes øverst på skjermen.
Alarmen hadde mao ikke gått av.

BlueWaste

Dette er utrolig svakt av Apple. Av alle ting som kan mangle på en telefon, er alarmfunksjonen en smal sak å perfeksjonere (antar jeg). Burde hvertfall være det.

Jeg er hvertfall veldig lettet over at jeg hadde senvakter de dagene dette tullet foregikk. I dag 3 jan. fungerte klokken som den skulle.

Logik

H92: Ikke for å være kverulant, men...

http://bildr.no/view/791677

Haha, iLoled

andkvs

@Aphelion: Ikke for å kvervulere, men MACM hadde skrevet innlegget på Søndag...

IRMC

Ahok79

@turimblar: Ja, små variaber må være årsak til at den fungerer hos noen, men ikke alle... Snodig.

-JRV-

Utrolig irriterende. I dag er det andre gang siden jeg fikk iPhone 4 at alarmen ikke virker, og det verste av alt er at JEG KUN HAR BRUKT DEN 2 GANGER! ARGGH!