Over 20 000 har lastet ned VG+ på iPad

VGPluss til iPad

VGs storsatsning VG+ ble lansert i forrige uke og «iPad avisen» til VG har allerede fått over 20 000 nedlastninger på iPad. Vesentlig mer enn VG forventet.

VG+

VG og andre mediehus satser hardt på lesebrett som iPad og VG var det første norske mediet ute med en egen «iPad avis». Avisen ble lansert i forrige uke og allerede nå skal over 20 000 norske iPad-brukere ha lastet ned applikasjonen.

Over 20.000 har lastet ned VG+ i løpet av helgen. Dette er over all forventning.

sier direktør Tor Jacobsen i VG Mobil til Kampanje.

Foreløpig har VG valgt å gi bort innholdet gratis i VG+, men dette gjelder kun fram til februar 2011. Da vil avisen selges i abonnementsform med en månedspris på mellom 50,- og 100,-. I tillegg skal det være mulig å laste ned enkeltutgaver av avisen.

Det store spørsmålet for VG, og andre aktører som vil tilby «iPad aviser» , er hvor mange som til syvende og sist ender opp med å betale. Halvparten av avisens inntekter vil komme fra abonnementsalg.

Offline-lesing kommer

Mange brukere av VG+, inkludert undertegnede, har savnet muligheten for å benytte applikasjonen i offline-modus. Det vil si å kunne bruke applikasjonen og lese nyheter uten å måtte ha tilgang til Internett. For iPad-brukere uten 3G er dette essensielt. Ifølge VG+ er dette noe som vil oppdateres i fremtidige versjoner av applikasjonen.

Tilbakemeldingene fra brukerne, blant annet gjennom App Store, har hittil har vært veldig positive. Det setter vi stor pris på. Samtidig er vi opptatt av å stadig utvikle produktet i riktig retning, og i denne sammenheng er respons fra leserne våre viktig. Et eksempel på en slik endring er offline-modus, altså at man kan lese VG+ uten nettilkobling. Dette er noe mange lesere ønsker seg, og her er vi allerede i gang med å finne en løsning.

sier direktør Tor Jacobsen i VG Mobil til Kampanje.

Tags:

G3enohPi

Har iPod1.no og VG inngått noen form for samarbeid?

Synes VG's App-er blir svært godt markedsført her på siden, og den noe "ubetydelige" lanseringen av Little Angry Boy – som driverne av denne nettsiden står bak – fikk også spalteplass i Norges største nettavis, nemlig VG Nett.

AllFather

Har lastet den ned selv dagen den kom ut, testen den litt da.
Men må ærlig inrømme at jeg går 99% av gangene rett på vg.no istedenfor, glemmer at jeg har programmet....

admin

@G3enohPi

Nei, vi har ingen form for samarbeid. VG+ er derimot startet på en rekke «iPad aviser» som vil lanseres i Norge og det er svært mye interesse for disse applikasjonene. Når Norges største avis satser svært hardt på iPad er det verdt å skrive om.

LAB ble forøvrig omtalt på E24 - ikke VG Nett. VG Nett lenket til E24 sin sak.

G3enohPi

Ok!

Håper dere ikke tar min beskrivelse av lanseringen av LAB ille opp. "Ubetydelig" ble brukt i mangel på et mer passende uttrykk. :)

KlodrikMcKr

Viser hvor mange som har iPad fra før og følger litt med.

nbgoldin

Jeg synes konseptet er stilig, men jeg kommer ikke til å betale 50-100 kr. for det når det slutter å være gratis, hvis jeg skal lese nyheter foretrekker jeg VG.no, hvis jeg kjeder meg går jeg inn på VG+ og blar litt rundt.
50-100 kr. pr. måned er 600-1200 i året, ville heller satt inn 50 kr. i måneden mer på spare kontoen :P

johnny_deluxe

Synes det er viktig her å påpeke at VG+ er langt ifra bra eller ferdig etter min mening. Selv har jeg prøvd det ut men det fungerer ikke opptimalt, kan sikker bli bra når den blir ferdig utviklet men for min del så fungerer VG varianten på Iphone bedre.

Jeg har testet ut CNN sin apps for Ipad og den er genial og er kanskje den VG+ har prøvd å etterligne.

Jeg er en storleser av VG men fortrekker Dabladet når jeg har Ipaden for hånden slik utviklingen av nettaviser på Ipad er idag.

Men jeg har troen på Vg og regner med at de kan komme med noe bedre snart, håper jeg.

:bitchin:

jurgemaister

Nå synes jeg at VG er søppel, uansett hvilket format, men hvis Dagsavisen eller Aftenposten kommer med et liknenede tilbud blir det absolutt aktuellt å betale for et digitalt abbonement.

oysts

Jeg har lastet ned og testet og min konklusjon er at jeg ikke kommer til å betale for produktet. Oppdatering to ganger daglig? Lever vi på 90-tallet? :) Jeg er heller ikke helt fornøyd med navigeringen inne i applikasjonen.

Ø