Riven nå ute til iPhone

Riven nå ute til iPhoneSiden vi allerede tidligere i dag har tatt et lite nostalgidypp i 90-tallets spill så kan det vel ikke skade å se på nok et spill fra «gamle dager» som har kommet til iPhone.

I 1993 kom spillet Myst ut til Mac og spillet ble av mange sett på som bort i mot revolusjonerende. Myst var et puslespill hvor du beveget deg i et stort 3D-område og grafikken var hinsides alt annet på det tidspunktet. Spillet var laget i Apples HyperCard og mange unge gutter brukte månedsvis på å løse de svært intrikate historiene i spillet.

Tre år senere dukket oppfølgeren Riven opp. Spillet var bygget omtrent på samme lest som Myst og ble nok en suksess, både på Mac, Windows og en rekke spillplattformer. I 2009 ble den originale Myst lansert for iPhone og nå har også Riven kommet til iPhone.

Riven

Spillet er en eksakt kopi av Riven på Mac/PC og som i Myst må du løse mange svært vanskelige oppgaver for å komme deg videre i spillet. Historien er omfattende og størrelsen på spillet kan skremme en hver - både i fysisk lagring og tiden du må bruke på å fullføre.

Riven

Riven fyller nemlig hele 1GB og er dermed et av de største spillene på iPhone. Grunnet iOS noe merkelige installasjonsprosedyrer må du ha minimum 2GB ledig for å installere. Etter spillet er installert vil spillet «kun» bruke 1GB lagringsplass.

Riven

Riven koster NOK 35,- i App Store og hvis du vil oppleve litt gammel morro kan dette anbefales.

Lars A. Gundersen

For de som ikke vet det er Riven det beste spillet som noensinne er publisert. Punktum.

Jeg lukker denne tråden nå, for å unngå usakelige motargumenter. :-)

MrUnderhill

Finnes ikke som iPad app :-(
(Er ikke så veldig glad i oppskalerte iPhone apps).