Google Latitude nå på iPhone

Google LatitudeGoogle Latitude er en av applikasjonene som først ble introdusert i 2009, men på grunn av Apples strenge retningslinjer ikke dukket opp i App Store.

Nylig har Apple myknet på reglene og dermed fikk Google Latitude endelig innpass. Google Latitude er en lokaliseringstjeneste som forteller deg hvor dine venner befinner seg.

Enkelt forklart er Google Latitude en egen lokaliseringstjeneste fra Google som på en måte kan minne om Foursquare og Gowalla. Forskjellen er derimot at Latitude i mindre grad dreier seg om «check in» som i blant annet Gowalla. Programmet kan automatisk oppdatere Google med din lokalisering og har du mange venner som bruker samme tjeneste kan du også lett oppdage hvor de befinner seg.

Programmet ble i første om gang ikke godkjent av Apple fordi Apple ikke ønsket at folk skulle blande sammen den innebygde Google Maps-applikasjonen og Google Latitude. I tillegg antas det at Apple hadde flere spørsmål hva gjelder Googles beskyttelse av personvern og bruk av lokaliseringsdata som gjorde at dette programmet ble forsinket. Nå har Apple lettet på rettningslinjene og Google Latitude har blitt gjort tilgjengelig.

Informasjonen som Google samler om din lokalisering, vil Google sannsynligvis bruke til å bedre målrette annonser til deg på et senere tidspunkt. Ved å vite hvor du er, er mulighetene for å sende deg skreddersydde lokale tilbud større og med bedre resultat.

Google Latitude Google Latitude

Google Latitude er tilgjengelig gratis fra App Store, men programvaren ser enda ikke ut til å ha kommet til Norge. Google sier de skal slippe programmet i 27 land, men det vites ikke om Norge er ett av disse landene. Du må dermed foreløpig ha en amerikansk iTunes-konto for å få tilgang. Slik oppretter du en amerikansk iTunes-konto.

G3enohPi

Fikk lastet ned med min amerkianske iTunes-konto, men får bare beskjed om "Network error..." når jeg starter App-en.

turimblar

Det er rart, for den funker hos meg. Lastet ned med US konto, og bruker i Norge.
Prøvd å slette og laste ned på nytt?

Mishkin

FInner det ikke jeg?? Må man ha US itunes konto??

G3enohPi

Ja, du må ha en amerikansk iTunes-konto.

Fikk App-en til å fungere etter en restart av enheten. :)

Mishkin

Teit... kommer det til EU snart? Og hvordan lager man US itunes i så fall, er det mye pes å lage?

turimblar

Leste at det skulle komme til rundt 20++ land etterhvert.

wacz016

Høres litt rart ut:
Hvis tjenesten enda ikke er i Norge, eller noen andre land enn de 27, hvorfor skulle det virke i det hele tatt? Uansett om du har amerikansk iTunes-konto. Selv om du kan ha registrert din Facebook.konto i USA, oppgir at du bor der, og bruker Facebook på engelsk, kan du jo fortsatt ikke bruke Facebook Places.

turimblar

Ja, det er litt snodig, men det er selve appen som slippes til andre land etterhvert. Tjenesten funker på andre plattformer, som Android.

ahj133

Hei
Jeg har lastet ned appsen kjempe stilig.men den oppdatere seg ikke før begge er inne på den.noen som har erfaring med det?
Noen som merker at den bruker mye strøm?
Hilsen ahj