Nå er VG+ her

VG+

Mange tror og mener at iPaden vil revolusjonere mediebransjen og den første norske revolusjonen ble lansert i dag. VG+ er, som omtalt tidligere, VGs storsatsning på iPad. Et helt eget produkt utelukkende produsert for iPad.

VG+ er VG sin storsatsning på iPad og produktet er noe helt annet enn VG Nett eller VG på papir. Leseren vil med VG+ få innhold fra VG, VG Nett, VG Fredag, VGTV, E24 og Dine Penger. VG+ har sin egen redaksjon og applikasjonen vil ikke være en erstatter for VGs nettsider eller papirutgaven. VG+ vil oppdateres to ganger om dagen, klokken 06.00 og 18.00. Du vil dermed både ha en oppdatert morgenavis og en oppdatert kveldsavis, de to periodene hvor iPad vises å bli mest brukt. VG beveger seg med VG+ dermed inn som et alternativ til Aftenposten og andre abonnementsaviser som leveres på døra.

Vi prøver å lage et produk som er mer avis, mer likt et magasin- og som er tydelig redigert. På den andre siden skal VG+ være svært visuelt med egne bilder og videoer

sier Tor Jacobsen, direktør i VG Mobil.

VG+ er utviklet av Agens i samarbeid med VG Mobil og er, ifølge VG, et produkt som vil være under kontinuerlig oppdatering. Selve løsningen har en del likheter med andre magasiner og aviser-applikasjoner på iPad.

Du beveger deg fra sak til sak ved å dra fingeren til høyre, mens du kommer til neste side i samme sak ved å dra fingeren nedover. Denne måten å navigere seg i magasiner og aviser har blitt tilnærmet standard på iPad, men innebærer også noen utfordringer. Den normale tankegangen i et magasin eller en avis er at man blar fra venstre til høyre, ikke nedover. Det er også svært vanskelig å forstå at VG+ logoen faktisk er en knapp som lar deg navigere etter kategori. Trykker du på logoen kan du for eksempel gå rett videre til økonomi eller sportsdelen. Dette er selvsagt en vanesak, men det føles som VG+ trenger å jobbe mer med denne navigeringen.

VG+

Tekster og bilder presenteres på en oversiktlig måte og det er i vår øyne lett å både lese og få et raskt overblikk. Vi er litt usikker på typsnitt og layout på artikler er helt optimal da den nesten kan bli litt kjedelig. Vi skjønner at VG vil lage en mer rolig opplevelse enn sine nettsider, men artiklene blir allikevel forbausende like og nesten kjedelige. Kan vi ikke få mer interaktivitet?

Det er lite skille mellom hvordan artiklene er lagt opp, men bruken av bilder er god. Spesielt godt liker vi bruken av bildegallerier og du kan svært enkelt la bilder fylle hele skjermen for en mer visuell tilnærming. Det samme gjelder bruken av video. Å bla gjennom VG+ bildeseksjon med dramatiske og svært gode bilder fra hele verden er en svært god opplevelse og gir deg samtidig en visuell oppdatering.

VG+

VG+ har også tydeligvis tatt et ganske bevisst valg om å ikke sende deg ut av applikasjonen på noen som helst måte. Vi fant nemlig ingen lenker til eksterne nettsider eller ressurser hvor vi kunne fordype oss i et av temaene rundt artiklene - dette burde vel være inne som standard?

Hvis du vil ta med deg VG+ på farten, egner den seg foreløpig best for de med iPad 3G. VG+ lagrer nemlig ikke dataene foreløpig i applikasjonen og du er avhengig av en internett-tilkobling. Dette skal ifølge VG forbedres i kommende versjoner. Offline-lagring er nesten et must for denne typen applikasjoner - den er jo som skapt for t-banen om morgenen!

Blir ikke gratis

VG+ er gratis fram til februar 2011, men etter dette vil produktet koste penger. Prisen vil ifølge VG ligge på et sted mellom 50 og 100,- per måned for et abonnement og i tillegg vil det bli mulighet for å kjøpe enkelte utgaver.

Vi har gjort omfattende analysearbied, både internasjonalt og knyttet til vårt eget produkt her i Norge, der vi har sjekket betalingsvilligheten på iPad og iPhone. Folk har en forventning om at digitalt innhold er rimeligere enn tilsvarende fysiske produkter

sier Tor Jacobsen, direktør i VG Mobil.

Det gjenstår å se om norske iPad-brukere er villige til å legge 50-100,- i måneden for et slikt produkt. Du kan uansett gjøre opp din mening allerede i dag. VG+ er tilgjengelig for gratis nedlastning fra App Store.

Video av VG+

torkel

Hirr , hvorfor skal jeg betale mellom 50 og 100 kroner hver måned for å få oppdateringer? Det koster da ingen ting å følge Paris Hilton, Jolie, Hotell Cæsar stjernene o.l på twitter?

Ttiger

Bra! Dette virker lovende.

Prentom

Jeg blir å være abonnent for 50 kr pr mnd, men om det er 100 kr vet jeg ikke om jeg gidder. Men etter å ha prøvd ut VG+, må jeg si det er spennende.

katermuc

Fin applikasjon, men jeg synes det er lite en baren en morgen- og kveldsutgave. Man er altså nødt til å bruke tablet.vg.no i tillegg til applikasjonen for å være oppdatert. Synes websiden bør inkluderes inn i appen.

IphoneNorway

Har testet den litt ut nå, og syns den var kjempe fin! (Kanskje litt treg...?)

katermuc: Det jeg så var at "morgenutgaven" var en eksakt kopi av dagens utgave av VG. (De samme sidene, og sakene osv) Derfor er det ikke HELT oppdatert med nyheter. Men man bruker den istedenfor å kjøpe VG i papirutgave.
Kveldsutgaven blir vel noe av det samme + ting som har skjedd gjennom hele dagen.

Et tips til VG kunne jo vært å delt opp Appen i to. Når man åpnet den kunne man velge:
Alternativ 1: Lese dagens VG (Kopi av avisutgaven)
Alternativ 2: Lese oppdaterte nyheter.

Min mening.

bambini

Framtiden er her, supert :)

kbmannen

Er det noen indikasjoner på hvor mye datamengde appen bruker? Pokkern at jeg ikke tok 3G-utgaven :)

m4rius

Nåtiden er her, fremtiden kommer....

kork

Hmmm. Ingen tegneserier. Det var litt trist.

Lasta ned og starta appen mens jeg var på nett. Tenkte den ville laste ned dagens utgave av avisa, slik at jeg kunne lese den på bussen, men nei. Når jeg kom på bussen og var uten nett fikk jeg beskjed om at "Artikkelen er ikke lastet ned".

Håper de fikser offline lesing av VG+ i fremtida.

IphoneNorway

Skulle anskaffet deg 3G-versjonen da vet u. Så hadde det ikke vært noe problem;)

Pølsevev! VG skulle brukt vett når de laget applikasjonen, så hadde det ikke vært noe problem. Tror nok ikke det bare blir hos meg et abonnement på dette kan stå og falle på om innholdet kan leses offline.

Men jeg kan jo ikke annet enn å anta at dette vil komme med en oppdatering i nærmeste fremtid.

Simon25

Enig torkel!

DADDY

ble imponert over versjon 1.0.

men hvor er back knappen?

m4rius

Holder meg til vg.no, dette ble for rotete.

daggad

Tja...fint å lese VG på dette viset men jeg tror ikke jeg kommer til å bruke penger på det når den tid kommer. Så mye bedre enn webutgaven var det ikke.

Men fine bilder og rask streaming av video var veldig bra.

matre

Ikke helt sikker på hva jeg skal mene om denne. De prøver å skille seg ut fra nettsiden ved å fokusere på lengre artikler. Samtidig er den ganske begrenset i innhold i forhold til vg på papir. Sikkert for ikke at ikke dagens aviskjøpere hopper over på den billigere ipad versjonen. Uansett så blir resultatet at de ikke riktig utnytter formatet. En dings på nett bør kunne oppdateres oftere enn to ganger om dagen feks. Hvem mener vg skal kjøpe dette abonnementet, lurer jeg på. Den er ikke grundig nok til å erstatte avisen og oppdateres ikke ofte nok til å erstatte vg på nett. Ville kanskje heller ønsket meg et fullverdig avisinnhold med oppdateringer underveis i løpet av dagen. Solgt som enkeltnummere for pris opp mot normalt løssalg.

DADDY

Etter dag 2 er jeg usikker på om jeg vil prøve den igjen.

Jeg vil selv velge hva jeg skal lese og her er det for få artikler å velge blant...

iNystad

Noen ganger skal man være glad Bybanen har trådløst nett!