Her er VG+ for iPad

VGPluss til iPad

Alle de store mediehusene i Norge satser nå knall hardt på iPad og et av de første spesialtilpassede tilbudene blir VG+. VG+ er VGs ny betalte iPad-avis som skal oppdateres to ganger daglig. Applikasjonen er sendt inn til App Store og her er en liten smakebit!

VG+ er en iPad-avis som skal oppdateres to ganger daglig av en egen iPad-redaksjon og produktet vil, etter introduksjonsfasen, være et betalprodukt. VG+ vil dermed være et redigert produkt og ikke kun en variant av nettutgaven som du finner på VG.no.

Det blir et tydelig redigert produkt med en start og en slutt og med mye bruk av bilder og video. Vi prøver å gjøre noe helt annerledes.

uttalte VG-sjefen Torry Pedersen til Kampanje tidligere i år.

Det er forventet at VG+ vil være å finne i App Store i løpet av kort tid. Programmet ble sendt inn i forrige uke, men må regne med noe lengre behandlingstid enn andre programmer da VG har valgt å flytte VG+ sin betalingsløsning på utsiden av App Store.

Ved å ikke benytte Apples In-App Purchase over iTunes-kontoen, slipper VG å måtte betale 30% av inntektene til Apple. Samtidig blir det også lettere for VG å tilby en eller annen form for abonnementsløsning hvor du blir trukket hver eneste måned - ikke ulikt for eksempel Spotify Premium som også er å finne i App Store.

Video av VG+

daggad

Ok. Hva er en planlagt mnd pris på dette da ?

KasperKillingmoe

Burde være gratis... Koster det penger leser jeg heller på nettet

admin

@KasperKillingmoe

Dette er da et produkt du ikke finner på nettet. VG+ inneholder ikke det samme som VG Nett.

nubbiz

Synes dette så meget lovende ut. Er spent på hva prisen blir.

SM411

Etter mitt syn burde prisen ligge rundt 30kr mnd. Ellers vil antall brukere bli alt for lavt.

Nafoni

Super applikasjon, men synes å oppdatere 2 ganger om dagen blir litt lite. Må da gå ann å få inn et system som automatisk legger inn bilder og artikler i en iPad-tilpasset form fra VG nett.

SM411

Nafoni, du har misforstått litt av meningen med denne applikajsonen.

Hele pointet er at man skal få et tilnærmet likt produkt som de som kjøper papir-aviser. Altså mer artikler, lengre repotasjer, ledere, meninger osv.

Dette er noe som det er svært lite av på VG.no. Men om du skal lese det som skjedde for en halvtime siden, feks en ulykke eller noe, har du tilgang til dette gjennom nettleseren.

osla

Ser lovende ut, men er redd det blir for mye fokus på bilder og film. Hvordan teksten fremstår i helheten er viktigere for meg. Jeg vil gjerne få følelsen av at jeg sitter å leser en papir avis, samtidig som jeg kan bla i bilder og hoppe frem og tilbake mellom artiklene. Kunne også ønske meg at de blir flinkere til å skjule valgknappene. De kunne gått for en løsning lik ibooks sin hvor du tapper og får frem valg, tapper igjen for å fjerne dem. Jeg tror mange ipad brukere er opptatt av renhet.

DADDY

Spennende, men fra feil avis...

Tabloidene er en ting, er det samme som Se & Hor!

Men straks de seriøse avisene får øynene, fagtidskrifter osv.

Ja, da får vi kvalitet.

MegaOctane

Venter til Aftenposten kommer med sin App.
Har ikke VG og Aftenposten samme eiere?

KnethJensen

Aftenposten kom just med sin Applikasjon. MEN denne er kun for iPhone. Det vites vel ikke når Aftenposten for iPad kommer...

Gleder meg til VG + jeg også. Blir spennede å se ferdig produkt og pris m.v. Papirutgaven kan ta seg en bolle

admin

@sic

Jeg var i lunsj med Aftenposten i dag.

De regnet med at appen deres var ute i løpet av januar. Aftenposten og VG eies av Schibsted, men dette blir to helt forskjellige applikasjoner. Aftenposten sin applikasjon utvikles av Making Waves (og interne team hos Aftenposten), men Agens (og interne VG-team) har utviklet VG+.

KnethJensen

Oj, så flott! Da kan vi kose oss med Aftenposten i kalde januar der altså :() spennede tider.

devo

Du verden. Hadde dette vært fra Dagbladet så ville jeg ikke klagd min nød her nå. Slick og fresh, men ikke revolusjonerende. Nå kan det diskuteres hvor nyskapende man skal være, men Time Magazine er jo ikke veldig langt fra dette, men desto mye eldre.

Icenor

Jeg forstår at denne applikasjonen skal gi litt dypere artikler slik man finner i papirutgaven av avisen, men jeg håper de også viser deg nyhetene fra vg.no. Det blir irriterende å sitte å lese fra applikasjonen for å så måtte starte Safari og gå til www.vg.no for å få se det siste som har skjedd.

MrUnderhill

men må regne med noe lengre behandlingstid enn andre programmer da VG har valgt å flytte VG+ sin betalingsløsning på utsiden av App Store.

Jeg trodde ikke Apple tillot betalingsløsninger utenfor Appstore jeg... Var ikke det årsaken til at Wimp ble forsinket (de måtte endre betalingsløsningen sin).

Ellers er vel en av nyhetene i 4.3 støtte for betaling av abonnement?

EinarJ

MrUnderhill: Tja, Spotify får lov til å kreve Premium.

admin

@MrUnderhill

Apple tillater absolutt betalingsløsninger utenfor App Store. Amazon Kindle og Spotify er to eksempler på det hvor en konto er knyttet opp til en nett-tjeneste hvor kredittkort er lagret. Dvs. du må inn hos Spotify og Amazon for først å skape en konto, legge til kredittkort osv. og deretter får du tilgang til applikasjonen.

WiMP gjorde derimot en vri med betaling over mobilregningen, det likte ikke Apple.

inter

Er det noen som vet om man vil være avhengig av internett hele tiden mens man bruker VG+, eller om alt innholdet kan lastes ned lokalt på ipaden?

HenrikWL

Det er forskjell på å kjøpe seg tilgang til appen, og kjøpe ting gjennom appen. Apple stiller ingen krav til hvordan apputviklere tar seg betalt for tilgang til appen, men de skal ha 30% av alle kjøp som gjøres gjennom appen.

MegaOctane

Dagbladet.no sin ipad side er jo en veldig slick side.
Aftenposten.no sin ipad side derimot hakker litt ved scrolling. Håper dette ikke er issue ved en iPad applikasjon. Håper også dem kan integrere A-magasinet inn i denne, og Aftenposten Innsikt.

Tingenes Herre

Aftenpostens beta versjon for leseplate kan lastes gratis ned fra digitalbok.no
Denne er nok mer tiltenkt Sony Reader,Cybook ol,men fungerer bra på padde også

allvitende

inter: vg+ cacher innholder (minus video). Du trenger dermed ikke være tilkoblet nettet hele tiden..