iPad nå i Apple Store også

iPad nå i Apple Store

iPaden dukket i går opp hos de største Apple-forhandlere og elektronikkbutikker i Norge, men i Apples egen butikk glimret den merkelig nok med sitt fra fravær. I morges ble dette endret.

Av en eller annen grunn la Apple ikke ut iPaden i Apple Store i går, men ga de norske forhandlerne 24 timers forsprang på salget. Etterspørselen etter iPad ser ikke ut til å overgå produksjonskapasiteten og lagerkapasiteten til verken Apple eller Apple-forhandlere i Norge og planlegger du å skaffe deg eller noen andre en iPad til jul ser det ut til å være mulig.

Ifølge tall fra VG og Gallup skal et sted mellom 50 000 og 100 000 nordmenn allerede ha skaffet seg iPad gjennom import fra land som selger produktet eller kjøp via Finn.no og andre lignende markedsplasser.

Samme pris

Prisen er, ikke helt overraskende, den samme i Apple Store som hos de fleste autoriserte Apple-forhandlere.

  • iPad Wifi 16GB - NOK 4090,-
  • iPad Wifi 32GB - NOK 4890,-
  • iPad Wifi 64GB - NOK 5690,-
  • iPad Wifi+3G 16GB - NOK 4990,-
  • iPad Wifi+3G 32GB - NOK 5790,-
  • iPad Wifi+3G 64GB - NOK 6590,-

Den norske iPaden kan du dermed nå plukke opp Apple Store, Eplehuset, Humac, Tell, Zummit, Elkjøp.no, Spaceworld, Expert, Lefdal, MPX.no og Komplett. Komplett og MPX priser iPaden høyere enn sine konkurrenter. Det er kun Apple Store, offisielle Apple-forhandlere, Expert, Elkjøp og tre utvalgte Spaceworld-butikker som får selge iPad fra start - du finner dermed ikke iPaden i din lokale telebutikk.

yeah86

En annen artig ting er vel at Apple TV nå er helt borte fra Apple Store.

Jan Fredrik

Helt borte fra forsiden, ja... http://store.apple.com/no/search?find=apple+tv&mco=Nzc1MjMwNg

Jan Fredrik

Lefdal får også selge iPad, men er ikke listet opp.

admin

@Jan Fredrik

Lefdal er listet opp :)

MoMartin

Tror dere vi og vil få den nye Apple tv-en, før lang tid er gått? Når kom den gamle Apple tv-en til Norge, sammenlignet med USA?

RescueMe

Er det bare jeg som synes at komplett og mpx overpriser grovt nå....? Dyreste versjon koster hos de 7390,- mens den hos Apple koster 6590,- og da har jeg ikke tatt hensyn til at Apple har gratis frakt.

lindtveit

admin følger visst ikke helt med.. ipad lå ute for salg i går..

Virker som om Apple ikke har sett for seg at det skal bli noe rift om paddene i norge.
De virker mer opptatt av at de kan tilby the beatles i norsk itunes enn ipad i norske butikker...

m4rius

Er det bare jeg som synes at komplett og mpx overpriser grovt nå....? Dyreste versjon koster hos de 7390,- mens den hos Apple koster 6590,- og da har jeg ikke tatt hensyn til at Apple har gratis frakt.

Komplett får ikke den samme "inn prisen" som de andre. Derfor den pris settingen.

iRudi

Føler ikke at jeg er så veldig entusiastisk til iPad. Syns de burde legge mer fokus på at den kan brukes arbeidsmessig isteden for underholdning hjemme. Hadde vært genialt å bruke iPad isteden for skolebøker på skolene (man kan vel forsåvidt det,men...). Eller gi den Word så man kan åpne og redigere tekster. Putte på en liten USB port så man kan overføre bilder eller synkronisere den med andre enheter. Gjøre den mer om til en macbook. Nå er den bare en gigantisk iPod touch med 3G. Liker at de prøver noe nytt da. Viser fremgang, men de kunne ha puttet inn noe mer. Noe ekstra som gjør den spesiell.

Jan Fredrik

@admin: Nei, du skrev ikke Lefdal i listen over de som får selge iPad fra starten av: "Det er kun Apple Store, offisielle Apple-forhandlere, Expert, Elkjøp og tre utvalgte Spaceworld-butikker som får selge iPad fra start - du finner dermed ikke iPaden i din lokale telebutikk."

Jan Fredrik

@iRudi: Kødder du nå? "Noe ekstra som gjør den spesiell". Prøver du å si at iPad ikke har noe spesielt ved seg?

Forresten:
- Skolebøker, check (PDF eller iBooks om det bare legegs ut)
- Word, check (Pages kan åpne .doc/.docx-filer)
- Overføre bilder med USB-port, check (Camera Connection Kit)
- Synkronisere med andre enheter, check (medfølgende usb-kabel til Macen)

iRudi

@Jan Fredrik Tenkte mer på at man skal kunne redigere word dokumenter på den jeg. Også er jeg klar over Camera Connection Kit, men mener det hadde vært bedre å ha en USB port på iPaden så man også kunne synkronisere den med iPoden for eksempel. Tenkte ikke direkte til pcen da. Er også klar over iBooks, men jeg nevnte det med skolebøkene fordet siden når du skal ha skolebøker og ikke vanlige bøker hopper du som regel over mange sider. Så om de hadde lagd en anderledes versjon av iBooks ment for skolebøker hadde det vært ganske lurt. Kanskje få ha muligheten til å ha en notatblokk åpen ved siden av på skjermen. Jeg synes iPad er tøft, men de kunne ha gjort så mye mer med det. Den er etter min mening ikke så veldig revolusjonerende akkurat. Hvis du syns det så respekterer jeg det, men kan ikke si jeg er enig. Nå lager de nye apps vær dag så det kan hende det blir vært pengene om en hvis tid, men styrer unna iPad for nå.

lindtveit

Tenker at iRudi kan føye seg inn i rekken av de som har alt for høye krav.
Det er noen som stadig vekk fokuserer på manglene og glemmer alt det positive.
iRudi er så fokusert på å finne mangler at han glemmer å sjekke om manglene mangler før han påstår at de mangler. :)

Man kan forresten fortsatt redigere Word-dokumenter..

Kjøp deg en iPad, prøv alt det den ikke mangler
Du kommer til å elske den!

iRudi

Haha, sorry. Pleier ikke å være så negativ, men liker ikke iPad forde. Den kan sikkert gjøre mye av det jeg sa den ikke kunne, men syns likevel den har noen mangler før den blir så knallbra at jeg vil kjøpe den. Jeg sa jo jeg syntes den var bra da, bare at jeg syntes de kunne gjøre den bedre. Nå jobber de sikkert hardt med å lage en bedre iPad også så...

KlodrikMcKr

Eneste som gjør at jeg ikke vil kjøpe iPad nå er at den kun har 256mb ram.
iPhone 4 har 512 og jeg kommer til å jailbreake og laste ned en del krevende apps og da blir det får lite. Har erfaring fra iPod Touch 3g og 4g

Ttiger

Har du prøvet ipaden?
Har en jailbreaket. Savner ikke noe med ram.
Alt fungere meget bra. Alle spillene kjører opp like fort som iphone 4.
Merker ikke store forskjellen mellom ipad og iphonen.

lindtveit

Eneste grunnen til at du ikke kjøper iPad er at du ikke har prøvd den.
Alt for mange som har en mening om Apples produkter før de har prøvd det.
Jeg kommer til ditt og datt, og trenger sånn og sånn...
Hvis du hele tiden har høyere krav enn det Apple leverer kommer du aldri til å få deg iPad. Og hvis du aldri får deg iPad kommer du til å gå glipp av noe stort!