Nordea første bank ut med iPad-app?

NordeaiPaden har nå landet i Norge og Nordea lanserer samtidig en egen iPad-applikasjon for sine bankkunder. Nordea er sannsynligvis den første norske banken som lanserer en egen app for iPaden og løser dermed også dagens problemer med innlogging i nettbank via iPad.

De fleste norske banker benytter seg av en standard BankID-løsning som krever Java - en teknologi Apple, på lik linje med Flash, har utelatt fra iPad. Mange har dermed opplevd problemer med å logge inn i banken via iPad, men dette vil med denne applikasjonen være historie.

Nordea på iPad

Vi var tidlig ute med en egen iPhone-app, som har blitt svært populær. Nå følger vi opp og lanserer en egen app også for iPad, som gir direkte innlogging til en fullversjon av nettbanken. I tillegg har appen også visning av Nordea Markets web-TV, en rykende fersk morgenrapport samt en direkte lenke til all informasjonen på nordea.no.

Det er noen begrensninger i iPaden, og mangelen på støtte for Java har gjort det umulig å benytte BankID, og dermed umulig å logge inn i nettbanken på vanlig måte. Dette var en utfordring som vi ønsket å løse. Svaret ble en egen app, som nå er tilgjengelig i Apple’s App-store. Innloggingen skjer fortsatt med Nordeas sikkerhetskort, men man kan ikke bruke sikkerhetskort fra andre banker

sier Thomas Sevang, informasjonssjef i Nordea til iPod1.no.

Applikasjonen inkluderer også tilgang til Nordea Markets Web-TV og en morgenrapport. Aksjekurser, valutakalkulator, lånekalkulator, sparekalkulator og låneregnskapet fra iPhone-applikasjonen er også tatt med i iPad-appen, men ikke videre tilpasset iPaden.

Hvorfor Nordea ikke har oppdatert iPhone-applikasjonen til å bli universal og fungere både på iPad og iPhone vites ikke.

Nordea på iPad

Nordea på iPad

Programmet er gratis og kan lastes ned fra App Store.

Tags:

AllFather

Vet ikke engang hvor mitt nordea sikkerhetskort er.
Har altid brukt yabank sin bankidbrikke til alt som krever bankid.

Så da blir ikke dette et produkt for undertegnede, på samme måte som mobilappen.

Jaja.

MoMartin

De kunne vel bare oppdatert iPhone appen til å bli en universalapp??? Jeg er fan av universalapper. Synes det bare blir rot, og i overkant dyrt å ha 2 apper for hvert program du laster ned.

Hwikene

Litt dårlig sikkerhet når du ikke må taste inn eget passord.

costeau

DNB NOR var ute med en iPad-app for aksjemarkedet før denne kom ut,
men muligens Nordea er først ute med en iPad-app som håndterer nettbank.

cbcb

Skandiabankens nettbank fungerer utmerket uten noen apps på iPad. Valget burde være enkelt!

gunda91

Sikkerhetshensynet er ivaretatt ved at alle Nordeas kodebrikker er beskyttet av en PIN-kode.

AllFather

har ikke noe mindre sikkerhet med en bankid brikke med bare av og påknapp.
Du trenger forsatt fødselsdato og passord for å komme deg inn.

Hwikene

syns forsatt det skal være et passord slik det er når du logger deg inn på en pc. så vanskelig er det ikke å få tak i en kodebrikke når du har fått fatt i et person nr.