LEGO Harry Potter 1-4 til iOS

Lego

Nå som du kanskje har kommet hjem fra den første delen av den syvende Harry Potter filmen, har du kanskje lyst til å sjekke ut det nye LEGO Harry Potter spillet til iPhone. Spillet omfatter de fire første årene i serien, og er utvilsomt et veldig bra spill til iOS.

LEGO Harry Potter: Years 1-4 er et eventyrspill sluppet nylig av Warner Bros. til iPhone, iPod Touch og iPad. Spillet er en nesten fullverdig port fra konsollversjonene, og inkluderer 41 brett som er fordelt på de fire første årene av serien. Har du lest bøkene fra Harry Potter og De Vises Sten fram til Harry Potter og Ildbegeret, vil du definitivt kjenne godt igjen mange av de hendelsene som skjer i spillet.

I spillet kan du «skyte» ut av tryllestaven din, og du kan kaste forskjellige trylleformer med den. Ved å gjøre dette kan du for eksempel bygge opp en haug med LEGO-brikker til noe brukbart, eller du kan løfte et objekt slik at det fungerer som en heis. Slike ting står veldig sentralt i spillet.

Lego Harry Potter

Du finner også mer enn 100 forskjellige spillbare figurer, som hver har sine egne evner. Disse kan du gi et egendefinert utseende med hår/hodeplagg, gensere, bukser og kapper som du låser opp etterhvert som kommer lenger inn i spillet.
Gjenspillbarhet er et stort stikkord når vi snakker om dette spillet. På hvert brett finner man et visst antall røde LEGO-brikker og gule hatter man kan samle inn for å låse opp forskjellige For å komme fram til disse gjenstandene, må du bruke diverse ting og utførelser som du ofte ikke får tak i før du har kommet lenger ut i spillet, noe som tvinger den ivrige spiller til å gå tilbake til disse brettene.

Det er ikke mye dårlig å si om dette eventyrspillet. En ting vi savner er en virtuell D-pad til å styre vår figur. Utviklerene har istedenfor valgt en kontrollmetode som går ut på at du drar eller holder fingeren din i den retningen du vil at figuren skal gå. Du kan også trykke en gang på skjermen for å få figuren til å gå dit.
Spillet vil også bare lagre på slutten av et brett eller på noen få andre tidspunkter, noe som gjør at du kanskje må starte et muligens langt brett om igjen.

Lego Harry Potter

Spillet er desverre bare kompatibelt med tredjegenerasjons iPhone og iPod Touch og høyere, og vil fungere på en iPad som har firmware versjon 4.2 som forhåpentligvis vil slippes i løpet av neste uke. Et spill av stor kvalitet og mye innhold gjør dette Harry Potter spillet til et spill vi på alle måter kan anbefale.

Harry Potter: Years 1-4 er merkelig nok ikke tilgjengelig i det norske App Store (ennå) og kan dermed lastes ned fra den amerikanske App Store for 4.99$ (tilsvarer 29 kr i det norske App Store) her.

chorion

Er det lett å bytte til amerikansk app store, og er det noen ulemper ved å gjøre det?

TheRealChristoffer

Lett å bytte ja:) neders i apstore logger du deg ut og logger inn på den amerikanske kontoen og du blir automatisk sendt til us store

chorion

Men da må jeg først opprette en amerikansk apple-id/iTunes-konto, noe som egentlig ikke er lov, ikke sant?

Nafoni

Mulig det ikke er lov, men spør du meg er det ikke noe å bry seg om. Den to eneste forskjellen jeg kommer på med amerikansk iTunes er bedre utvalg av apps, TV-serier m.m., men at du i noen tilfeller kanskje må kjøpe et amerikansk iTunes gavekort.

Og ja, du må opprette en amerikansk Apple ID/iTunes-konto først.

-JRV-

Jeg likte PS3-spillet veldig godt, og som HP-fan kan det godt henne jeg laster ned dette og! 29kr for en (nesten) fullverdig versjon av spillet er jo IKKE mye!

MariusBøs

"Special Introductory Price!!!" står det i info'en om spillet på (US) App Store, så spillet kan jo bli dyrere når/om det kommer til den norske app store?

ErlendB

Et av de bedre spillene jeg har til iPad! :D Liker at det er ett stort, fullverdig konsollspill. Vil ha flere slike til iPad! :)

Nafoni

@MariusBøs Sannsynligvis vil det nok det, ja.

-JRV-

:-(

Jaja, kanskje litt waste of money å kjøpe det når man enda ikke har runda det til konsoll? ;)

EiricoFX

Jaja, kanskje litt waste of money å kjøpe det når man enda ikke har runda det til konsoll? ;)

Heronemis

Dette har forsatt ikke kommet til norske app store!!!

Nafoni

Har sendt en mail til utvikleren angående dette, og skal legge inn et nytt innlegg her så fort jeg får svar.

Jan Fredrik

Har spilt en del. Ganske gøy, men for mye loading...

Nafoni

Svar fra Warner Bros.' kundeservice:

"We are currently looking in to this. We will contact you again once we know more.
Apologies for any inconvenience."

MoMartin

Takk for infoen Nafoni. :-) Frister meg å prøve dette spillet, men har dessverre ikke en amerikansk app store konto :(

mjselvig

Fortsatt ikke å se i App Store. Har kontaktet dem nå i senere tid og får bare samme svar.