Telenor og Netcom bekrefter iPad-lansering

Telenor og Netcom bekrefter iPad-lanseringI septemer avslørte vi at iPaden skulle lanseres i november og i dag annonserte både Netcom og Telenor at de er klare med egne dataabonnementer til Apples nye iPad.

Lanseringen av iPad i Norge og iOS 4.2 med norsk tastatur er sannsynligvis rett rundt hjørnet.

I september tipset to troverdige og uavhengige kilder oss om at iPaden ville bli lansert i Norge i november, samtidig med lanseringen av iOS 4.2 som inkluderer støtte for 30 nye tastaturer og ordbøker, deriblant det norske tastaturet.

Ifølge tipsene skulle iPaden lanseres sammen med Apples samarbeidspartnere i mobilbransjen og dette ble i dag bekreftet av både Telenor og Netcom. Begge selskapene skal ha fått på plass avtalene med Apple og de har dermed bekrefetet at de vil tilby dataabonnementer til iPaden.

Det er nå klart at Telenor vil tilby egne dataabonnement til iPad med WiFi + 3G i de kommende måneder. iPad gir brukerne nye muligheter til å bruke applikasjoner og innhold på en mer nær, intuitiv og morsom måte enn noen gang tidligere.

uttalte Anders Krokan i Telenor i en pressemelding.

iPad vil, som i resten av verden, ikke låses til et eller flere mobilnett, men vil selges fritt og åpent. Det vil, ifølge informasjonen vi har fått, være mulig å plukke opp en iPad hos Apple Store, Apples forhandlernett i Norge og mobilforhandlere til Telenor og TeliaSonera. Også butikker som Expert og Elkjøp skal selge iPad - med og uten abonnement.

Ingen konkret dato enda

Verken Telenor eller Netcom har villet oppgi noen konkret dato for lanseringen av iPad. Netcom er svært vage og sier på Twitter at iPad med NetCom-abonnement vil være i salg i løpet av de nærmeste månedene. Telenor er enda vagere og sier absolutt ingenting om tidspunkt for lansering.

Dette er etter ønske fra Apple

bekrefter informasjonssjef Anders Krokan i Telenor til digi.no

Apple vil sannsynligvis lansere norsk iPad samtidig eller etter lanseringen av iOS 4.2. Det forventes at iOS 4.2 lanseres i løpet av de neste dagene og Apple selv har lovet lansering i november. Skulle denne lanseringen drøye til slutten av november, vil også iPad-lanseringen mest sannsynlig drøye til begynnelsen av desember.

Tags:

AppleiP

Nå, som det har tatt såpass lang til før denne dingsen kommer, synes jeg det er like greit og vente på iPad 2. Den får sikkert kamera og facetime også ;D
Jeg får bare ikke håpe at iPad 2 kommer like seint som ipad 1 gjør.

Nafoni

Det er jo supert at den endelig kommer, men det er ikke akkurat noe "JIPPIIII!!!!" og hoppe opp i taket nå lenger :P

G5

Gode nyheter.

Det vil fremdeles gå som varmt hvetebrød.

Men det er sant, det har tatt for lang tid, så prisen er viktig ikke blir for høy.

KnethJensen

en evt ipad2 vil naturligvis ta like lang tid... tilnærmet! norge er sjelden først i køen:)

osbl30

kommer nok ikke til å gidde å vente på iPad 2 :P

ggt667

Kan iOS på iPad Jailbreakes?

Jeg har iOS 3.2.2(7B500)

Djweekend

Mer fyr på "bålet" : [url">http://www.9to5mac.com/36754/ipad-launch-imminent-in-sweden-norway-denmark-and-finland

Pagga

HELT uaktuelt å kjøpe denne i Norge, bare et par skarve måneder før neste generasjon kunngjøres. Jeg forstår Apples forsiktige lansering av dette nye og "ukjente" apparatet på verdensbasis, men for Telenor og Netcom er lanseringen redusert til en vits.

Pagga

AppleiP

JO, men den første iPhone brukte kansje lang tid på og komme seg til oss, men de neste generasjonene har kommet ganske raskt, selv om nordmenn ikke er først på lista. iPhone 4 kom jo en hit en månede etter lanseringen:)
Det har tatt ekstra lang tid fordi så mange har kjøpt den. Da har dem mått produsere enda mer og fylle opp butikkhyllene i de landene den hadde kommet til først. Så kommern til de som ikke har fått den ennå til slutt. Men nå er det mange som har kjøpt iPad, og de kjøper vel ikke iPad2 like etter?

AppleiP

Det ryktes forresten om at multitasking for iPad lanseres 24.November.
Netcom og telenor er snart klare for priser til iPad. En kilde som står prossessen veldig nært, har forresten sagt at vi kan glede oss til uken :P

j0rg1

For det første, så kom aldri den første iPhone generasjonen til Norge. Selv måtte jeg kjøpe min i Hong Kong, 6 mnd etter den ble lansert i U.S.A.

Og for det andre, så vil jeg tro at grunnen til at det tar så lang tid, er for å måtte gå igjennom alle norske regler og liknende. Hva med nye MacBook'er og iMac'er? De blir lansert SAMTIDIG i Norge som i U.S. Den første generasjonen vil alltid ta lang tid, men med tiden vil denne ventetiden reduseres kraftig. Mulig det også er ventetid og klargjøring fra videreselgere og Operatører som tar lang tid også!

AppleiP

http://www.youtube.com/watch?v=hx6_YdR-xjA&feature=related

Dette må da være en produksjonsfeil/feilplassering i eskene av iPad?

macelsk

@AppleiP: Det er ikke ekte

Og nå har forresten 4.2 kommet :D

ggt667

HELT uaktuelt å kjøpe denne i Norge, bare et par skarve måneder før neste generasjon kunngjøres.Er det ikke 2. generasjon som skal slippes i Norge?

macelsk

@ggt667: Nei, det er kun 1.gen som finnes.. 2. gen kommer nok neste år en gang!