Dagbladet på iPad i dag

Daglbadet på iPad i dag

Tilpasningen til iPad vil ingen ende ta og nå hiver også Dagbladet seg på i kampen om interessen fra iPad-brukere. I dag klokken 12.00 lanserer Dagbladet en iPad-utgave av sine nettsider.

Interessen om iPad i Norge ser ut til å være stadig økende og Finn.no sin oktober statistikk registrerer det kanskje største nettstedet i Norge hele 50 000 unike iPads. Et imponerende tall med tanke på at iPad ikke er å kjøpe offisielt i Norge.

Mediehusene har selvsagt lagt merke til disse tallene og de fleste har nå et eller annet iPad-prosjekt underveis. Tidligere i år lanserte Nettavisen sin iPad-nettside og VG arbeider også med en egen iPad-applikasjon. Aftenposten har tilpasset sin nettside til iPad og har ansatt flere personer til en ny iPad-redaksjon som skal utvikle et eget iPad-produkt. Dagens Næringsliv lanserte i forrige måned sin DN iPad-applikasjon og også Hjemmet Mortensen kastet seg på bølgen med det som er den første virkelige norske magasin applikasjonen til iPad.

Nå hiver også Dagbladet seg inn i kampen om leserne og lanserer klokken 12.00 i dag en iPad-tilpasset nettside. Dagbladet.

Dagbladets utviklingsavdeling har gjort tilpasninger som er svært gode når nettavisen lastes opp på ipad. I første omgang er det nettavisen Dagbladet.no som kan lastes ned på iPad. Denne iPad-utgaven blir selvsagt gratis. Denne iPadavisa er tilpasset for berøringsskjermer, den har utviklet en egen bildefunksjon og kan kommer seg lett inn på en egen video-og filmside

sier sjefredaktør Lars Helle i Dagbladet.

Dagbladet ser også på å lansere forskjellige typer iPad-applikasjoner på iPad, men de har ikke bestemt hvordan betalingsløsningene skal se ut og applikasjonene kommer nok ikke på denne siden av året. Mulighetene er ifølge Dagbladets redaktør mange og vi kan forestille oss Magasinet, en egen iPad-redigert avis og flere av Dagbladets andre produkter på iPad.

KnethJensen

Dette blir bra!

kurka

bra? Det er jo fremdeles Dagbladet det er snakk om da, selv om den er på iPad ;-)

KnethJensen

he he.. ja men det blir deilig med tilpasset ipad versjon. Intet mer intet mindre :)

iStanger

Funker '' spill ''?

KnethJensen

Nææ...

iStanger

Nææ.. som i at de kjører Flash eller nææ som i Ja?

eb

Mange sure kommentarer fra Apple-hatere til webartikkelen i DB der de lanserer iPad-utgaven, ser jeg.... Misunnelse

KnethJensen

flæsj spill ja... :P

iStanger

Teit at de har lagt til Spill når man ikke kan kjøre Flash :p

olejon

Siden er altfor tung for iPad. Altfor mye paa fremsiden. iPads prosessor kommer helt klart til kort paa tyngre nettsider. Mye raskere loading paa en rask PC paa samme linje.

Paa iOS 3.2.2, hvis man laster ipad.dagbladet.no, og velger aa aapne en artikkel eller to i nytt vindu, leser dem og lukker dem, maa forsiden laste paa nytt pga lite RAM og ingen cache paa disk. Og det tar altfor mange sekunder. Det er fail i mine øyne. iOS 4.2 skal være bedre paa dette. Mercury Browser klarer dette fint, saa Safari burde greie det samme.

Nettavisens iPad-versjon er bedre mtp iPads prosessor og RAM.

macsam

ok

ameja

Klart - man kan jo juble over at avis- og mediahusene omtrent kravler over ryggen på hverandre for å lansere iPad-versjoner av sine onlinepublikasjoner..

Men hensikten er vel rimelig sikkert for å kunne posisjonere seg og "låse inn" folk på produktet sitt til den dagen de skal begynne å ta betalt for iPad-versjonen.. og den dagen er nok ikke så himla langt fram i tid.. :-/

olejon

Dagbladet kan i alle fall ikke regne med aa faa betalt for en litt avansert bloated mobilutgave av sin nettside, bare fordi den har iPad i domenenavnet.

macsam

Dagbladet kan i alle fall ikke regne med aa faa betalt for en litt avansert bloated mobilutgave av sin nettside, bare fordi den har iPad i domenenavnet.

Godt sagt!!