Ingen 7" iPad fra Apple

Ingen 7 tommer iPadDet har lenge vært ryktet at Apple jobber med en mindre 7" iPad. Under gårsdagens finanspresentasjon avlivet Apples Steve Jobs disse ryktene. Syv tommer er for lite for en tablet og konkurrenter som lanserer mindre tablets har ingen sjanse, mener Jobs.

Ryktene om at Apple jobber med en mindre iPad har blitt omtalt svært lenge, men skal vi tro Apples sjef er det ikke hold i disse ryktene. Apple presenterte i går sine finansresultater for Q4 2010 og Steve Jobs deltok (noe uvanlig) på selve presentasjonen.

iPad vs. Galaxy

Der svarte han på en rekke spørsmål fra journalister, investorer og finansfolk. Et av spørsmålene handlet om iPad og den store mengden av konkurrerende tablets som er på vei til markedet. Steve så ingen av disse som noen stor trussel for iPad.

Det er kun en håndfull tableter som er reelle konkurrenter til iPad. Nesten alle disse bruker en 7" skjerm. Sammenlignet med iPadens 10" skjerm er er en 7" skjerm kun 45% så stor. Vi tror 10" skjerm er et minimum for en god tablet. Selv med mindre og billigere skjermer har våre konkurrenter store problemer med å matche iPad-prisen.

7" tablets vil være Dead on Arrival og for produsentene vil dette være en smertefull lekse. De vil droppe mindre skjermstørrelser og produsere større skjermer neste år. Kunder og utviklere vil bli forlatt.

Det høres ut som mye morro!

uttalte Jobs under konferansen.

Med såpass krasse uttalelser fra sjefen selv kan vi nok ikke forvente oss noen 7" iPad med det første. Ryktene må dermed ses på som relativt døde, selv om det ikke er første gang Steve snakker negativt om produkter for så å lansere akkurat det samme kort tid etter.

Tags:

KnethJensen

Og godt er det spør du meg. Hvilken nytte en 7" skjerm vil ha skjønner jeg ikke. Klarer ikke komme på ett argument for mindre skjerm jeg :()

Hva sier folket?

admin

Personlig føler jeg vekten er en av utfordringene til iPad. Den veier i overkant mye.

Riverland

At vekten på en iPad er et argument MOT dette geniale produktet, er noe jeg personlig ikke skjønner særlig av. Jeg har hatt iPad i flere måneder, og synes den som produkt i størrelse og vekt er helt perfekt. Mindre skjerm har jeg på iPhonen, og vekten synes jeg passer størrelsen veldig bra.

Med ønske om bedre skjerm, større lagring og noe annet nytt og spennende som alltid kommer fra Apple gleder jeg meg virkelig til iPad2!

eb

Er ganske fornøyd med iPaden min, ideell størrelse, men litt tung. Har aldri lest så mange e-bøker i mitt liv som på de 14 dagene jeg har hatt den ! Til enkelte ting foretrekker jeg iPhone, til andre ting MacBook/Mac Mini. iPad er ideell til å vise frem familiebilder og slikt. Kjekt å se filmer på den også. God på nettsurfing untatt når en kommer på sider med Flash og sånt tull. Suveren til kabal, hehe. Mange gode apps er begynt å komme i ulike kategorier. Veldig enkelt og intuitivt å bruke den, selv barn klarer det med minimal opplæring.

Ønsker ikke en mindre iPad i alle fall, hva skal en med det ? Skulle derimot ønske en større, fullverdig datamaskin i iPad-stil som kan gjøre det meste en laptop kan gjøre, og som bruker Mac OS X (tilpasset touch)... IOS har sine begrensninger.

DADDY

admin er en pingle :-D

men jeg kan være enig, men en fagmann påpekte at vi tilpasser/trener muskler ved bruk. selv syntes jeg vekten var et problem i april, men ikke nå.

neste versjon blir kanskje litt lettere.

daggad

Enig med admin. behold størrelsen men få den lettere og kanskje tynnere.
Karbon ?

Men de må gjerne endre til retina display med høyere oppløsning samt masse RAM !! 8-)

m4rius

Personlig føler jeg vekten er en av utfordringene til iPad. Den veier i overkant mye.

Da liker du sikkert godt noen av de gode gamle tabletene som ofte veide 1 - 2kg ? :)

Så klart må vekten ned, men jeg vil ikke ha en 7" skjerm bare for at vekten skal ned, de må kunne fjerne vekt andre steder en på skjermstørrelsen, noe de helt sikker også kommer til å gjøre.

admin

Helt enig med både Apple og kommentarene her at 10" er perfekt størrelse. Allikevel synes jeg den fort kan bli litt i tyngste laget, men det er batteriene som er vekten. Jeg vil heller ha lang batterilevetid enn at den skal bli veldig mye lettere.

Ttiger

Helt enig, jeg liker størrelsen på ipad, å kanskje litt for tung,
men det verste er hvordan man egentlig skal sitte for å bruke den? ;)
Har funnet ut at nesten å ligge i stofaen, men bena bortover, å pute bak ryggen, er best.
Noen andre?

Jan Fredrik

Jeg bare setter meg ned med den i hånden jeg, tenker ikke så mye på hvordan jeg holder den.

Noen ganger har jeg den "slått skrått opp" med  iPad Case, noen ganger holder jeg den bare i hendene. Noen ganger låser jeg den i liggende retning for å så legge meg sidelengs med iPaden i stående retning. Det er ganske digg når du skal se film osv...

KareStensland

Vekten må jo delvis være tilstede dersom produktet skal føles som god byggekvalitet. Personlig føler jeg feks Galaxy Tab har litt dårlig "byggekvalitet".

admin

Helt enig Kare, Galaxy Tab virker billig og dårlig kvalitet. Forøvrig er min erfaring at Samsung produkter også er av dårlig kvalitet.

Jan Fredrik

admin: Tja, mener du at Samsungs TVer er av dårlig kvalitet.

Jeg synes Samsung har TVene med best kvalitet, spesielt når det gjelder 3D-TVene deres ;)

Og om det skulle vært en leverandør som har bedre byggekvalitet på TVene så må det være Sony, men de er ikke like gode på 3D og bildekvalitet!

matgal

@admin Den er ikke serlig tung. Tenk på at heile skjermen er laget av glass og at det er en metall case, ikke plastikk drit.

langtongting

Admin, Samsung produserer flere komponenter til Apple sine produkter, så kvaliteten deres er nok ikke noe værre enn apple sin,

admin

@langtongting

Du må skille mellom komponenter og sluttprodukt. Sluttproduktet til Samsung føles billig og dårlig kvalitet.

@Jan Fredrik

Ja, jeg har akkurat kastet mitt Samsung TV ut av vinduet. Det holdt i 3 år. Det er jeg ikke alene om. Samsung var ikke veldig intereressert i å holde forbrukerkjøpsloven. Jeg gidder ikke krangle mer, men tviler sterkt på at det noensinne blir et Samsung-produkt igjen.

Caveman

Var det noen som faktisk trodde at en 7" iPad skulle komme ?
Jobs gjorde det ganske klart på iPad lanseringen at de ikke likte maskiner med små skjermer.

HenrikWL

Ja, jeg har akkurat kastet mitt Samsung TV ut av vinduet. Det holdt i 3 år. Det er jeg ikke alene om. Samsung var ikke veldig intereressert i å holde forbrukerkjøpsloven. Jeg gidder ikke krangle mer, men tviler sterkt på at det noensinne blir et Samsung-produkt igjen.

Får jeg spørre hva som var problemet? Min Samsung TV rundet nettopp 3 år, og i den forbindelse har den begynt å bruke rundt 5 minutter fra jeg skrur den på til bildet kommer. Har kikket rundt på nettet, og ser flere som har denne typen problemer med Samsung TVer når de runder 3 år.

Samsung har «tilfeldigvis» 3 års garanti på sine TVer. Expert, hvor jeg kjøpte TVen, sa at de kunne søke reklamasjon på det, noe som jo impliserer at en slik søknad kan bli avslått.

daggad

Drit i garanti. Du har 5 års reklamasjonsrett etter forbrukerloven.

admin

@HenrikWL

Skjermen min har blitt helt rød og det er problemer med hovedkortet på min modell. Tusenvis av andre som har samme problem, men Samsung gir f.

@dagaad

Det er stor forskjell på garanti og reklamasjonsrett. Du har rettet til å reklamere, men forbrukerkjøpsloven er såpass ullen at selskaper lett kommer seg unna.

langtongting

Admin: Vel, kvaliteten på Apple sine sluttprodukter kan jo også diskuteres. Min forrige telefon iPhone 3G hadde dårlige pakninger rundt glasset Glasset løsnet fra limet noen steder, slik det det oppsto sprekker under glasset. For å ikke glemme hjem-knappen som nesten ikke virket. Ikke akkurat noe å rope hurra for!

Ellers er jeg selv en fornøyd eier av iPad, men jeg ser lett et marked for 7" tablet. Lettere, mer portabel og gjengir nettsider helt ok.

dundee

@HenrikWL: Hvis du kjøpte tv-en hos Expert er det Expert du skal forholde deg til, og det er Expert som har ansvar for at tv-en fungerer. Hvorvidt de får noe igjen hos Samsung har ingen betydning for deg, det er noe Expert må ta i etterkant. I dette tilfellet er det Expert som forsøker å vri seg unna sine plikter.
Loven er klar, dersom tv-en din ikke lenger fungerer og den ikke har vært utsatt for unormal slitasje har du krav på å få den reparert eller omlevert. Ved evt. omlevering har du også anledning til å heve kjøpet. Dette løses på en av to måter; Expert gir deg tilbake det du betalte for tv-en opprinnelig, eller de gir deg kjøpesummen minus bruksfradrag (10% per år). I sistnevnte tilfelle har du krav på forsinkelsesrente fra kjøpsdato (ca 10% per år), slik at totalsummen blir mer eller mindre den samme uansett.

On Topic;
Jeg synes tanken med en 7" pad er god. En 7" er fortsatt langt større en skjermen på iPhonen min, men samtidig vil den være liten nok til at jeg kan ha den i en jakkelomme. Dagens iPad er akkurat så stor at du trenger en veske for å ha den med, kombinert med vekten er i hvert fall jeg da i den situasjon at jeg like gjerne tar med meg MBPen min...

Et av mine største "problemer" når det gjelder Apple er denne typen utspill, hvor de gjør valg for deg som forbruker basert på sine meninger om hva som passer deg best. Minner meg litt om en historie jeg hørte nettopp i dag i kantina, om en fyr som i den lokale nærbutikken ikke lenger fikk bestille en spesiell rekesalat. Butikkdama hadde funnet ut at den var altfor dyr for kunden, og at den vanlige rekesalaten var langt mer for pengene.

Jan Fredrik

@langtongting

Du må skille mellom komponenter og sluttprodukt. Sluttproduktet til Samsung føles billig og dårlig kvalitet.

@Jan Fredrik

Ja, jeg har akkurat kastet mitt Samsung TV ut av vinduet. Det holdt i 3 år. Det er jeg ikke alene om. Samsung var ikke veldig intereressert i å holde forbrukerkjøpsloven. Jeg gidder ikke krangle mer, men tviler sterkt på at det noensinne blir et Samsung-produkt igjen.
Hvilket TV-merke har du da?