Bonytt - første norske magasin på iPad

Bonytt - første norske magasin på iPad

Kampen om å levere blader, magasiner og annet innhold på norsk på iPad er nå offisielt fullt i gang. Det kan se ut som at bladet «Bonytt» blir første norske magasin på iPad, og vil lanseres i digitalt format samtidig med Norges-lanseringen av iPad i november.

Det er ikke det vanlige Bonytt-bladet i digital form som lanseres, men en spesialutviklet versjon av «Bonytt Bad». Bladet kommer samtidig som norges lanseringen av iPad i november, og hvis ingen skulle greie å få sin applikasjon ut i App Store før Bonytt blir de nok det første norske magasinet på iPad. Krigen om din oppmerksomhet på iPad har dermed startet.

Med Egmonts første magasin til iPad begynner vi en ny æra på et jomfrueligt men også strategisk viktig marked. Det er første gang vi tar betaling for magasininnhold på nettet. For Egmont er det avgjørende å være langt framme med å teste fremtidens forretningsmodeller. Vi gleder oss til å følge lesernes betalingsvillighet og brukeradferd. De erfaringer vil vi bruke på kommende magasiner på samme plattform

sier Torsten Bjerre Rasmussen, konserndirektør i Egmont med ansvar for magasiner.

Interiørstoff som skapt for iPad

For Hjemmet Mortensen var det opplagt å velge Bonytt Bad som det første magasin til iPad. Interørstoff og bilder mener selskapet nemlig er som skapt for iPad og dens skjerm. Applikasjonen skal gi iPad-leserne det beste fra både papirutgaven og nettutgaven av bladet og vil ta i bruk både video, lyd og flere forskjellige interaksjonselementer.

Hjemmet Mortensen lover også at designet av Bonytt Bad er gjort helt fra bunnen av for å sikre en best mulig utnyttelse av det nye formatet. Lesbarheten er prioriteret, og samtidig er det gjort plass til gode og inspirerende bilder.

Bonytt Bad til iPad vil være tilgjengelig i Apples App Store i begynnelsen av november og dermed omtrent samtidig som Norges-lanseringen av iPad.

Prisen blir på NOK 39,- og vi antar at dette er per blad. Om applikasjonen støtter flere blader samtidig eller om du må ha en app per blad vites foreløpig ikke.

VG har også i lengre tid utviklet en iPad-applikasjon for deres avis og også denne skal være klar i løpet av høsten. VG har tidligere anslått at det finnes over 10 000 iPads i Norge, men mener nå at dette tallet et økt til nærmere 30 000 - og det før produktet offisielt er lansert i Norge. Den offisielle Norges-lanseringen av iPad skjer i november.

Kjart

Men fagbladene Kampanje, Dine Penger, Finansfokus, Hus og bolig og Baker og konditor og flere er allerede tilgjengelig på ipad, og har vært det lenge via Zinios kioskapplikasjon.
Artikkelens overskrift burde være første magasin med egen app, men det blir kanskje feil det også, da fagbladet Vinforum har hatt egen app riktignok for iphone men den fungerer også på ipad ganske lenge.

mvh
Kjartan

admin

Zinios kioskapplikasjon er ikke annet enn en PDF og kan ikke dras med i sammenligningen.

iPhone-applikasjoner teller ikke som iPad-applikasjoner.

Kjart

Jeg er ikke helt enig i argumentet ditt!

Zinios applikasjon er riktignok basert på pdf teknologi men kan i likhet med dedikerte applikasjoner inneholde alle former for rikt media, det være seg film, lyd, animasjoner osv. Det nederlandske selskapet Woodwing som jeg mener utvikler bonytts app for ipad krever også adobe som input, men denne går gjennom en helt annen prosess. I likhet med zinio har woodwing versjonen en klar gjenkjenning til det trykkede, og det er foreløpig svært vikitg for de fleste magasiner.

Det bør også nevnes at flere internasjonale titler som Popular Science og National Geographic legger riktmedia innhold på sine zinioversjoner i tillegg til sine dedikerte applikasjoner.

Argumentet bør heller være at det ikke er en dedikert applikasjon, ikke at det kun er en pdf!

Det andre argumentet om iphone/ipad apper kjøper jeg 100%

halvork

Oi, så provosert jeg ble av denne tittelen.

Nå har jeg vært abonnent av DinePenger i mange år og har gledet meg stort over å kunne lese DP på iPad. Også dukker det opp en historieløs som påstår at ikke-eksisterende Bonytt er "første norske magasin på iPad". Enten burde forfatter komme med en nesegrus unnskyldning eller i stillhet endre tittelen til "første norske magasin app som jeg vet om og som jeg interesserer meg for". Makan til historieforfalskning!

kirerot

Historieforfalskning? Tja, heller noe upresis tittel. Dersom tittelen hadde vært "Bonytt - første norske dedikerte magasin-app på iPad" hadde det fjernet all grunn til å bli provosert.

Har testet Zinio (med kjøp av Kampanje), og det ser ut til å være en litt halvferdig innpakning av en PDF-leser og kjøpsfunksjon. Jeg hadde blitt mer provosert om noen kalte dette for en fullverdig iPad-app.

KnethJensen

At man presterer å bli provosert av dette er for meg toppen av smålighet! Det er en flott artikkel om bonytt og deres app. SOM er Norges første og da også beste pr d d. ;)

Du får selv bidra til å skrive en like holdbar artikkel om Dine Penger og PDF blekka dems
Da vet du. Siden dette plager deg såpass..

Just my 2 cents

SigmundC

Nå er Bonytt Bad tilgjengelig i App Store, som første norske magasin spesiallaget for iPad! (lørdag 30. oktober 2010)

Brettmagasinet er en pilot fra Hjemmet Mortensen, og vi ønsker tilbakemeldinger fra dere som er leserne om hva dere synes om vårt første forsøk. Bare gjennom slike tilbakemeldinger kan vi forbedre oss når vi går løs på neste magasin.

Hjemmet Mortensen er Norges største magasin- og ukebladutgiver, med blader som Hjemmet, Norsk Ukeblad, Kamille, Vi Menn, Her og Nå, Bonytt og Det Nye blant de rundt 40 titlene i porteføljen.

Vi er ydmyke overfor det å lage e-magasiner, for det har vi aldri gjort før. Derfor er det utrolig viktig for oss å få tilbakespill - både positive og negative - om piloten Bonytt Bad. Konstruktiv kritikk lærer vi av. Vi lover at vi vil lese alle tilbakemeldinger nøye, og ta de med oss i det videre arbeidet med å lage andre brettmagasiner.

Bonytt Bad er spesiallaget for iPad, med blant annet en del multimedieinnhold som bildegallerier, lyd og et 360-graders bilde. Layouten er også laget for å kunne bli lest både vertikalt og horisontalt. Ja, det finnes en del PDF-baserte magasiner allerede, men vi tror at leserne ønsker å utnytte mulighetene de har på de nye brettene for å oppleve stoffet på annerledes måter. Prøv for eksempel å snurre dusjhodet rundt i Bonytt Bad for å se designen fra flere sider!

Svar på spørreskjemaet vårt i Bonytt Bad for iPad, kom gjerne med kommentarer her i forumet - eller send meg rett og slett en e-post direkte med dine innspill. Konstruktiv kritikk mottas med stor takk!

Min e-postadresse er sigmund.clementz (at) hm-media.no .

Med vennlig hilsen
for Hjemmet Mortensen
Sigmund Clementz
prosjektleder

KnethJensen

Dette var en fryd for øyet:() selv om bad ikke akkurat er min største lidenskap så måtte jeg sjekke dette ut! Kjempeflott. Gleder meg til HM kommer med flere magasiner. Og om prisnivået holder seg rundt 40-50 kr så er det helt fantastisk.

Meget bra jobbet!

per57

Når kommer skolebøker på IPad,hvem får ut fingeren og tilbyr kjøp av bla skolebøker på IPad.