Planlegger Apple en egen spillbutikk?

SpillStore deler av Apples App Store består av spill og iOS-plattformen har noe overraskende blitt en svært populær spillplattform. Nå ryktes det at Apple jobber med å lage et tydeligere skille mellom spill og applikasjoner i App Store og kanskje til og med lansere en egen App Store kun for spill.

Blir dette en utvidelse av Game Center?

Det er nettstedet Macstories som mener at Apple jobber med en egen App Store som utelukkende skal fokusere på spill.

Etter introduksjonen av App Store og en flere og flere iOS-enheter har det nemlig blitt klart for Apple at spill virkelig er en av de store trafikkdriverne i App Store. Det selges vesentlig flere spill enn andre applikasjoner og de finnes nå også absolutt flest spill i butikken.

App Store med bare spill?

Dette skal ha fått Apple til å vurdere å ha et vesentlig større skille på spill og andre applikasjoner i sin butikk - eventuelt også å skille butikkene fra hverandre. Kanskje kan man forestille seg at spill vil få plass i Game Center?

Apple viser Game Center-kompatabilitet Apple har allerede begynt å tilrettelegge mer for spill og Game Center i App Store og i betaen av iOS 4.2 viser Apple nå oss hvilke spill i som støtter Game Center rett i App Store.

Når du tidligere har vært inne på et spill i App Store, har det ikke vært noen enkel måte å umiddelbart se om spillet har Game Center-funksjonalitet eller ikke. Utviklerne av spill skriver ofte dette i informasjonsteksten, men før iOS 4.2 beta 2 var det også den eneste måten å finne spill med Game Center-støtte. Nå har Apple lagt inn små Game Center-ikoner på alle spill som støtter Game Center og det blir dermed mye lettere å finne spill du kan spille mot venner eller som har leaderboards osv.

Dette skal ifølge ryktene være en del av en rekke endringer som Apple planlegger å introdusere for å gjøre plattformen enda mer interessant for spillere.

ageNine

Jeg syntes App-Store er perfekt akkurat slik den er. Du har egen kategori for spill, hvorfor flytte den kategorien? Nå har vi jo alt samlet på 1 sted.

Og hvordan blir det med jailbreak, da? Vi har jo installous som er app-store, men hva gjør vi om spillene flyttes vekk fra app-store...?

hen9ng

Hackerne hacker jo! Og legger de ut på installous.... Tror ikke det kommer ikke til endre seg noe.

Ser ikke helt poenget... App-stor er jo veldig ryddig slik den er i dag!

Nafoni

Enig. Og kan forestille meg rotet dersom dette blir integrert i Game Center.