Slik blir VG på iPad

Slik blir VG på iPad

Vi har tidligere skrevet om VGs satsning på iPad og allerede denne høsten skal iPad-avisen til VG lanseres i form av en applikasjon. Her er en liten forhåndstitt.

VG satser for fullt på mobileplattformer og selskapet har stor tro på lesebrett som iPad. Det var budskapet VG-sjefen Torry Pedersen kunne bringe under Schibsteds kapitalmarkedsdag i går.

VG har tidligere anslått at det finnes over 10 000 iPads i Norge, men mener nå at dette tallet et økt til nærmere 30 000 - og det før produktet offisielt er lansert i Norge. Den offisielle Norges-lanseringen av iPad skjer, som iPod1.no har avslørt tidligere, i løpet av november. Tallet på antall iPad kommer da til å stige og VG mener at det vil være et marked for en dedikert VG avis på Apples tablet.

VG

VGs iPad-produkt vil ikke være en iPad-variant av nettavisen, men et betalt produkt som kan beskrives som en krysning av nett og papirproduktene til VG. Det vil være en egen iPad-redaksjon som skal redigere og presentere en morgenutgave og kveldsutgave hver dag. Hva prisen blir er foreløpig ikke kjent, men VG har tidligere uttalt at de første månedene vil være gratis og deretter vil brukerne bli tilbudt en abonnementsløsing.

Den skal se bra ut og være «nice looking». Aftonbladet og VG har de styggeste internettavisene i verden, men det har vært en suksess på nettet. Dette nye produktet vil være er noe annet, og det vil kreve mer redigering og visualisering enn nettavisene og vi prøver å ta den funksjonen fra første dag

sier Torry Pedersen til Kampanje.com

Det vites ikke hvordan VG har tenkt å løse abonnementsløsingen ettersom Apple krever 30% av eventuelle in-app purchases fra iPaden. For å unngå dette må VG sørge for at selve abonnementsløsningen er implementert utenfor iPaden og App Store. Det har vært ryktet at Apple jobber med å utvikle en egen applikasjon for akkurat nyhetsmedier som ønsker en abonnementsløsing, men når dette kan bli tilgjengelig vites ikke.

VG regner med å ha en tidlig beta-utgave klar i oktober og offisiell lansering noe senere i år.

Via Kampanje.com

Tags:

Jonaldo93

Heftig altså, når kommer dette da?

Wackhy

Tips: Les hele artikkelen!

anmgra

Blir spennende å se hva abo. prisen blir...

hawk0n

Håkon likes this!

sigurd120

Lurt å lese hele artikkelen ja...

Det blir ikke noe problem med abonnementsordning. Det er jo bare å gjøre så alle må registrere seg, og betale via SMS hver måned / hvert år. VG finner sikkert en løsning på det! :D

doberman83

Blir spennende å se hvor mye reklame de klarer å presse inn her!!!

xenonfluoride

Skal ikke ha noe reklame hvis det blir en abo.ordning!!!

Jan Fredrik

Det er reklame i avisene selvom du må betale for dem!

Ttiger

Dette ser meget bra ut!
Jeg gleder meg til å få prøve den.

xenonfluoride

Det er reklame i avisene selvom du må betale for dem!

Derfor jeg ikke kjøper aviser :) hehe, neida. Men synes iallefall at det ikke trenger å være like mye reklame som på vg.no og dagbladet.no i dag! Trykker jo feil i ett sett ;p

xdim

Flott med app'er i hytt og pine...

Hvorfor ikke bare ha VG på vg.no? Evt. en egen portal under vg.no som funker kun for betal ordning via ipad...

Neidda... en app for alt. Verden går fremover. hmm...

Avis-app er jo greit det. Men personlig liker jeg ikke stilen det ser ut til at denne får, på samme måte som jeg ikke liker Wired sin app eller Popular photography sin app heller.

Hvis jeg skal lese noe sammenhengende, som en avis, liker jeg å kunne lene meg tilbake og slappe av med det. Måten bøker blir presentert på i iBooks, der man blar igjennom sidene, er f.eks. noe som gjør at jeg slapper mer av enn måten Wired vil ha meg til å scrolle igjennom artiklene.

Nå kan jeg jo like gjerne bruke "Pulse news reader" og få alle kildene på en plass.

Ville trodd at hvis man skal vinne nordmenn til e-aviser bør man gjøre opplevelsen litt lik den man har i real life, litt slik som Apple så genialt har gjort med iBooks.

Når det er sagt likte jeg tanken på en morgenutgave og en kveldsutgave hver dag. Så nå er det jo synd jeg har slutta å lese VG, da jeg synes de er litt for groteske i en del av sakene sine på VG-nett. (Eksempel: video med tittelen: "her knepper han igjen buksene etter å ha voldtatt".)