Apple frigir første iOS 4.2 beta

Apple frigir første iOS beta

Den første betaversjonen av iOS 4.2 ble i går kveld gjort tilgjengelig for utviklere. iOS 4.2 vil samle funksjonaliteten fra iPad, iPhone og iPod Touch i et og samme operativ system.

De største nyhetene har allerede blitt avslørt og iOS 4.2 vil endelig gi iPad-brukere samme funksjonalitet som iPhone-brukere med iOS 4. Det vil si at iPad-brukere nå får tilgang til mulittasking, mapper, Gamecenter og all annen iOS 4-funksjonalitet.

I tillegg introduserer iOS 4.2 et par nye funksjoner, mest interessant er AirPlay og AirPrint. AirPrint gjør det mulig å benytte printere på det trådløse nettverket som dine iOS enheter er tilkoblet, samt printere som er klargjort for AirPrint. Apples Phil Schiller lover at alle skal få slippe unna konfigurering, installasjon av drivere eller tredjeparts programmer for å printe direkte fra iPad, iPhone (3GS og nyere) eller iPod Touch (2.gen eller nyere).

AirplayAirPlay er det nye navnet på det som tidligere het AirTunes. AirTunes har ikke vært den mest promoterte Apple-tjenesten, men de som har brukt AirTunes sammen med Airport Express har som regel vært veldig fornøyd. I iOS 4.2 har AirTunes fått en velfortjent oppdatering og navnet ble endret til AirPlay. Nytt er muligheten til ikke bare å streame lyd, men også video og bilder og dermed gir navneendringen litt mer mening.

Den største nyheten med AirPlay er allikevel at tredjepartsprodusenter av lydanlegg som Denon, Bowers & Wilkins, JBL og Marantz skal produsere produkter som støtter AirPlay og la deg streame lyd til deres produkter. Ikke bare skal lyden kunne overføres, men også sangtitler, artistnavn, albumnavn og ikke minst albumart. De første produktene med AirPlay-støtte har allerede blitt offentliggjort.

Videgjennomgang

Også Engadget har en bra videogjennomgang av funksjonene i iOS 4.2 for iPad. Den endelige utgaven av iOS 4.2 skal lanseres i november, sammen med en norsk iPad.

petterandreas

Merket noen småfeil med betaen enda?

Stheen

Mail appen krasjer nesten hver gang jeg oppdaterer, og jeg vet det er andre som opplever det samme. Utenom det er det ingen andre merkbare bugs! :D
Veldig fornøyd så langt :)

petterandreas

Sweet! Får vel teste da.

vintris

Hmmm. Mailen min krasjet også hele tiden. Tok ikke langt mer enn 1 sekund før Mail app lukket seg. Skjedde hver gang. Hadde tre forskjellige email kontoer satt opp, og fant ut etter litt testing at om jeg fjernet den ene kontoen min som var satt opp med pop mail, så funker det.
Har derfor en teori om at det er pop mail kontoer som får Mail app til å krasje.

Hadde vært fint om dere andre som også opplever Mail krasj kunne fjernet eventuelle pop kontoer for å verifisere teorien min :-)

paamaas

Sliter med det trådløse nettverket etter installasjon av beta en. Nettverksikonet kommer og går selv om den er på nett det meste av tiden. Til tider låser den seg og blokkerer og setter Wifi til av og jeg får ikke slått Wifi på igjen. Til tider får jeg ikke åpnet innstillinger men den lukker seg igjen etter noen få sekunder.

Ingen problemer med mail da jeg har en Google Apps konto og 3 exchangekontoer.

Safari lagrer nå passord hvis du ønsker det. De fleste programmer for iphone/ipad er klare for multitasking.

Multitaskingen og skjermoppdateringen er superkjapp!

Venter i spenning på beta 2. Skal installere beta på mac også og få testet Airprint.

Alt-i-alt: litt ustabil men du verden så nær jeg er ved å parkere Macbooken på kontoret og kanskje få meg en iMac istedetfor.

macuff

hvor får man den?
finner den ikke

espen007

Ser at beta'en er tilgjengelig på torrent nettverkene og at det skal være en enkel sak å oppgradere iPaden (ikke gjenopprette) med denne versjonen allerde uten at man må være DEV registert. Er det noen som gjort det ?

macuff

jeg har nettop fot det til med torrent downlad og er strålende fornøyd(bare søk på google)
jeg har ikke oppdaget noen bugs enda og jeg elsker det att det er norsk tastatur, litt tregt å skrive med men ellers bra