iPad klar for Norge i november

Norges lansering av iPadMange har spekulert i (inkludert oss) når iPad blir å finne i norske butikker. Så langt har det meste bare vært spekulasjon, men iPod1.no har nå vært i kontakt med kilder som avslører at iPaden endelig blir å finne i Norge i november.

To troverdige og uavhengige kilder, som av åpenbare grunner ønsker å være anonyme, har vært i kontakt med iPod1.no og bekreftet det mange har trodd - iPad blir lansert i Norge i november, samtidig som iOS 4.2 til iPad lanseres. iOS 4.2-oppdateringen vil gi støtte for over 30 nye tastaturer og ordbøker, deriblant det norske tastaturet.

iPaden skal ifølge vår informasjon lanseres sammen med Apples samarbeidspartnere i mobilbransjen. Det betyr at Telenor og TeliaSonera (Netcom og Chess) vil få tilgang til å selge 3G-varianten av iPaden i sitt forhandlernett og med sine spesielle datapakker. iPad vil, som i resten av verden, ikke låses til et eller flere mobilnett, men vil selges fritt og åpent.

Det vil være mulig å plukke opp en iPad hos Apple Store, Apples forhandlernett i Norge og mobilforhandlere til Telenor og TeliaSonera. Også butikker som Expert og Elkjøp skal selge iPad - med og uten abonnement.

Prisen er foreløpig det store spørsmålet.

Merkenavnbeskyttelse peker også mot lansering

Det er ikke bare rykter fra våre kilder som peker mot en snarlig lansering av iPad i Norge. I Patentstyrets database (som ble offentlig tilgjengelig og søkbart på nettet denne uka) finner vi nemlig en rekke søknader fra Appe relatert til iPad. Den seneste for under en måned siden.

Den 14. mars 2010 søkte Apple om merkenavnbeskyttelse på ordet iPad hos Patentstyret i Norge. Ikke veldig overraskende med tanke på at Apple kort tid før introduserte iPaden og klargjorde den for lansering i USA. Tre måneder senere søkte Apple om beskyttelse av iPad-designet og for under en måned siden søkte Apple om designbeskyttelse av iPadens-eske. Disse merkenavn og designbeskyttelsene er sannsynligvis de første stegene mot en planlagt Norges-lansering i november.

Tags:

Tony_

Jippi! Regner med at dette ikke er ne bullshit!

KnethJensen

Dette er dagens beste nyhet. Tatt i betraktning. Da har vi god tid på å spekulere i pris. spennede :)

Icenor

Nå har det gått såpass langt tid at jeg heller venter på neste utgave av iPaden. Satser på at den dukker opp i Norge mye raskere.

KnethJensen

Når etterspørselen er såpass stor så tror jeg dette kan bli lenge til. Men hvem vet. Da blir det kanskje retine display og front camera m.v.?

m4rius

Var det virkelig noen som ikke troffe den kom i november sammen med iOS 4.2 ??

Pris: fra 3990,-

Montymastiff

Heftig at den kommer, og minst like heftig at den blir å få kjøpt hos apple.no - uten abbonnement. Det foretrekker jeg lett ovenfor å kjøpe den med et dyrt abbonnement hos forhandler - subsidiert, eller ikke.

Kjøpte Iphone 4 direkte fra Apple, og det gjør jeg gjerne igjen.

Imac, Macbook og Iphone 1. gen og 4. gen -eier.

TheEdge24

Æsj, da blir det ikke lenger spesielt med iPad i Norge :P

Mari3us

Helt enig med edge24 over :p
Akuratt som iphone i sin startfase, superkult helt til den ble lansert her til lands og alle hadde den :p

Magnusmags

Trur jeg venter til iPad 2g kommer....

Jokkim

Ånei, jeg har lenge rugget på min ipad som "ingen" andre i norge hadde :P men det måtte jo komme en gang hehe

erlendkinn

En tier på at ipad 2 får facetime :D :P

mtefre

Først blir den utsolgt over alt... så, når du endelig får tak i en, er det bare et par måneder til ny modell blir lansert...
Dette har rett og slett tatt altfor lang tid.

EiricoFX

hahahahhahah, har hatt den siden den kom ut nå! hvorfor bestiller dere ikke bare iPad, eller kjøper den når dere er der de har den?

leifers96

De kan jo ikke la være å selle den i Norge fordi noen har kjøpt den utenlands :)
Gleder meg til den kommer jeg :D
Mvh, Leif-Erik :)

monica1970

Jeg har kontaktet teleselskapet og de trodde ikke ipad ville komme inn til de. Og dermed kontaktet jeg en annen teleselskap og fikk samme svaret. Da vil det si at man må kjøpe den for blod pris. hvertfall over 5000,- skulle jeg tro. Andre nettbutikker selger den over 5000,- da de ikke har samme betingelsene, som jeg ikke fikk vite inneholdt..

rarius

Har lenge vært veldig tent på å skaffe meg en iPad – såpass at jeg som en spøk la inn en "preemptive" bestilling på et slikt produkt hos Infografikk allerede i 2008, under en av de tidligere ryktebølgene.

Jeg har allikevel droppet et kjøp via utlandet, da jeg av praktiske grunner har vært ganske bestemt på å skaffe en Wi-fi modell med en ryddig abbo-ordning. (Ja, jeg vet at det er mulig å jobbe seg rundt dette problemet, men jeg er ikke såå teknologi-junkie.)

Men til saken: At iPad kommer til norge 7-8 måneder etter at den er lansert i USA er helt bak mål. Det hadde til nød vært greit hvis man hadde gitt markedet signaler om at det ville ta lang før produktet i det hele tatt dukker opp – særlig i lys av de etterhvert innarbeidede lanseringssyklusene man har «trent opp» de forskjellige globale markedene til og forvente i sammenheng med iPhonen. Da ville jeg som forbruker kunne gjort en mer nøktern vurdering av om jeg ville skaffe meg en modell fra utlandet. Slik det står nå, med de ventelistene man kan påregne, vil norske forbrukere i realiteten få sin iPad-G1 bare få måneder før neste generasjon av produktet antagelig er en realitet. Har jeg ventet så lenge som jeg har gjort til nå, fikser jeg fint å venter litt til på iPad G2 - og kjøper den så i utlandet.

Jeg har forståelse for at ting tar tid og at en global lansering innebærer en rekke logistiske utfordringer, men mangelen på noen tidligere fornuftig lanseringsinfo er i dette tilfellet altfor dårlig.

En slik ingen-info-ut strategi har sikkert vært nyttig i denne omgang, og fungerer åpenbart godt når det kommer til presentasjonen av nye Apple-produkter. Men å benytte denne typen strategi for info om lanseringstidspunkt for et trendsensitivt produkt som iPad er kleint. Det vitner også om en bedriftskulturs holdning til forbrukerne som fort kan bli en del av et fremtidig fall – særlig den dagen Mr Jobs kryper i penalet, og tar med seg sitt "Reality distortion field".

Uansett, jeg gleder meg til min iPad G2 til neste sommer (og over pengene jeg har spart på å ikke kjøpe en snart utdatert iPad G1). Mest synd er det dog at Apples iPhone/iPad/iPod fokus har gått utover de mer tradisjonelle Mac produktene, men det er en annen historie …

person@ljesus

Maken til fjas... Hvorfor ikke Bente på Ipad generasjon 3 heller Da? Blir utrolig tåpelig. Apple's gadgets er ferskvare. Ser ingen problemer med å kjøpe Ipad2, men selvsagt kjøpte jeg Ipad umiddelbart nár den ble lansert. Slik markedet er selger jeg glatt Min Ipad1 når den nye lanseres. Alt babbelet med å Bente.. Det kommer ALLTID noe nytt og bedre neste år. Sånn er det.

KBiPhone

@ person@ljesus: Enig med deg, men hva er denne greia di med Bente? Hva har hun med saken å gjøre? ;)

kirerot

@KBiPhone Haha! Sent from his iPad, tydeligvis.

-JRV-

HAHA! Bente! Tror du har rett, kirerot!

KBiPhone

Den som Benter på noe godt, kan jo Bente på 5 generasjon iPad også... :)

Noldus

Her feiler dere folkens.. Grunnen til at han (og jeg) her ønsker å vente, er jo fordi iPad 2 mest sannsynelig ikke er altfor langt unna! Hadde iPad kommet til Norge samtidig som USA, hadde saken vært en annen!

fredriklinge

Jeg ser også pointet i å vente til iPad 2 kommer, siden det sannsynligvis kun er i underkant av et halvt år til. Men det burde jo også være en smal sak å selge en iPad 1 uten det altfor store tapet. Apple er jo faktisk ikke som annen elektronikk når det kommer til bruktpriser, utrolig nok.

Kjøper iPad med en gang den finnes i butikken her til lands!

person@ljesus

Hehe.... Bente har tatt full kontroll over Ipad'n Min;-)

HANSGOLDSTEIN

Du kan kontakte meg hkgoldstein@gmail.com trenger du iPad nå! Jeg har 2 for salgs. :-)

KnethJensen

Minner om at vi har egen "avdeling" for kjøp og salg her inne. Takk

leifhar

Tviler på at iPad (1. generasjon) vil selge spesielt godt i Norge i november med mindre de dumper prisen skikkelig. Tror også det blir et ras på Finn.no når alle gadget-freakene skal kvitte seg med sin 1. generasjon.

djhalleu

Telekiosken i Stavanger får iPad "neste uke" - det vil si 15. til 21. November. Men det kan være amerikanske padder ? Uoffisielt? Nokon som veit?

person@ljesus

Jeg GARANTERER at de Ipad'ene som kommer til Norge før jul blir revet vekk. Sånn er det uansett... Argumenrasjon om at folk vil vente er tullete. Jeg har aldri ventet på neste generasjon, dette da jeg vil nyte dagens gadget. Kjøper neste gen. når den kommer .