Apple reverserer regler angående utviklerverktøy for iOS

Apple reverserer regler angående utviklerverktøy for iOSTidligere i år innførte Apple en rekke begrensninger i sin utvikleravtale. Selskapet utelukket effektivt alle andre utviklingsmiljøer enn Xcode til utvikling. Nå snur Apple.

Selskapet tar endelig til fornuften og stryker klausulen om hvilke utviklerverktøy man kan og ikke kan bruke for å lage iApps.

Sakset fra MacDailyNews, som siterer en uttalelse fra Apple :

We have listened to our developers and taken much of their feedback to heart. Based on their input, today we are making some important changes to our iOS Developer Program license in sections 3.3.1, 3.3.2 and 3.3.9 to relax some restrictions we put in place earlier this year.

In particular, we are relaxing all restrictions on the development tools used to create iOS apps, as long as the resulting apps do not download any code. This should give developers the flexibility they want, while preserving the security we need.

Denne reglen har skapt mye debatt, ikke minst her på forumet hvor denne diskusjonen både ble lang og opphetet. Godt å se at Apple fremdeles har gangsyn, bare de får tenkt seg om.

Tags:

xdim

Betyr dette at jeg kan lage apps til iOS uten en mac?? Altså utvikle iphone programmer på min windows 7 pc? Det hadde vært knall!!

segrov

Kan jeg bruke Flash for å lage Apps? Det hadde også vært knall!

Juhu!

nubbiz

Noen som har testet Unity sin iPhone versjon?

Lars A. Gundersen

Kan jeg bruke Flash for å lage Apps? Det hadde også vært knall!
Juhu!

Jeg er absolutt ikke noen fan av Flash-for-video på web, men ja, det hadde vært knall om nå folk kunne bruke dette i utviklerarsenalet, sammen med Unity, revTalk, og what-not. Så lenge det blir bra programmer ut av det, hvorfor ikke? Og hvis det ikke blir det, kommer de ikke gjennom hos Apple eller de blir ikke kjøpt uansett. Som jeg har sagt hele tiden, dette er vinn-vinn, og begrensningene kom Apple og kundene til å tape på i lengden.

Personlig tror jeg nok dette kommer fordi de kjenner pust fra Android i nakken, en pust som har blitt veldig mye varmere veldig fort, men man kan jo håpe på at de rett og slett bare så lyset.

Utfra ordlyden i uttalelsen burde bety, uten at jeg har sett de nye betingelsene, at Adobes Flash-til-iPhone verktøy nå er kosher, selv om det ikke produserer Objective-C som så blir kompilert med Xcode.

Tjohei

Har egentlig ikke hatt så store problemer med Xcode, så jeg har ikke hørt hva det er folk ønsker å bruke. Hvilke verktøy er det som blir det hete nå?