VLC snart klar for iPad?

VLC for iPad

VLC er en av de mest populære videoavspillerne på Mac, Windows og Linux og nå kommer den kanskje til iPad? Ihvertfall hvis Apple godkjenner programvaren.

VLC er en åpen kildekode videoavspiller som nok er å finne på svært mange datamaskiner verden over. Siden programmet er åpent, har det blitt portet til en rekke forskjellige systemer og nå også iPad.

Selskapet Applidium har nemlig nettopp sendt inn en iPad-versjon av VLC-klienten til Apple for godkjenning. Hvis Apple godkjenner programvaren, vil iPaden dermed kunne spille av alle videoformatene som VLC i dag takler (de fleste). De foreligger ikke noen informasjon om hvordan du skal få videofilene inn på iPaden siden iTunes kun lar deg laste opp videofiler som iPaden offisielt støtter.

Les mer hos Applidium

Tags:

nicho

Dette er jo vel å greit, men VLC har jo ikke vært å foretrekke på visse formater (deriblandt Matroska).

Jeg syns videoavspillingsmotoren i XBMC er mye bedre.

martin.alvaer

Blir vel sikkert samme løsningen som på de andre video-appsene, at man kan legge de inn i itunes på programsiden.

Icenor

"De foreligger ikke noen informasjon om hvordan du skal få videofilene inn på iPaden siden iTunes kun lar deg laste opp videofiler som iPaden offisielt støtter."

Dette stemmer vel ikke helt. Jeg har lastet over mange .avi filer til iPaden via Itunes til programmet CineXPlayer...

http://itunes.apple.com/us/app/id384098375?mt=8

Randy

@Nicho

Jeg har en hel sesong med BBC´s "Life" liggende i matroska formatet, men får ikke spilt dem av verken i VLC eller noge annet jeg har på macen.. Hva bør jeg bruke? Vet ikke om jeg orker installere et helt nytt "media system" som XBMC for å få dem til å virke..

nicho

Du trenger ikke bruke XBMC som "et helt mediasystem", bare å velge at .mkv-filer skal åpnes i XBMC, det :)

aottesen

randy: Last ned og installer Perian. Da spille QuickTime av alt som finnes av film-formater.

Hufse

Randy: Movist

EiricoFX

YES, håper apple godkjenner :D

bhegna

Noen som har prøvd denne. Jeg har installert på ipad. Har 4.2 beta og VLC bare lukkes med en gang. Har lagt inn 1 MKV fil.

dphilipps

Det er pga MKV filen er for stor, la inn en MKV film på 6 gb, men det funget ikke, appen krasjet, men en annen mkv film på 500 mb, fungerte, men klartes ikke å spille av, bare hakket, men denne er nok perfekt med iphone 4 hardware håper jeg! tenk dere matroska avspilling da! kommer te å selge 9 mill ekstra iPads pga denne appen!