iHome - første lydanlegg med AirPlay

AirPlay

Under forrige ukes Apple-presentasjon ble arvtageren til AirTunes introdusert. Navnet ble AirPlay og allerede nå har flere tredjepartsprodusenter kastet seg på AirPlay. Først ut er iHome.

AirPlay er det nye navnet på det som tidligere het AirTunes. AirTunes har ikke vært den mest promoterte Apple-tjenesten, men de som har brukt AirTunes sammen med Airport Express har som regel vært veldig fornøyd. Under forrige ukes Apple-presentasjon fikk tjenesten en velfortjent oppdatering og navnet ble endret til AirPlay. Nytt er muligheten til ikke bare å streame lyd, men også video og bilder og dermed gir navneendringen litt mer mening.

AirplayDen største nyheten med AirPlay er allikevel at tredjepartsprodusenter av lydanlegg som Denon, Bowers & Wilkins, JBL og Marantz skal produsere produkter som støtter AirPlay og la deg streame lyd til deres produkter. Ikke bare skal lyden kunne overføres, men også sangtitler, artistnavn, albumnavn og ikke minst albumart.

Ingen av de ovennevnte produsentene har introdusert deres produkter, men Apple omtaler dem som AirPlay-partnere på sine nettsider. Et selskap som derimot har annonsert sine planer er iHome.

iHome har introdusert iHome AirPlay, et batteridrevet lydanlegg som støtter AirPlay. Produktet skal lanseres denne høsten og blir sannsynligvis det første produktet som har AirPlay-støtte. iHome har ikke gått i detaljer om iHome AirPlay, men på deres nettsider kan du melde din interesse og få mer informasjon så fort det foreligger.

iOS-enheter vil støtte AirPlay fra og med versjon 4.2 av iOS som kommer for iPad, iPhone og iPod touch i november i år.

Tags:

tomsl

Dette kan bli spennende, men dersom det fungerer slik som Airtunes vil fremdeles Sonos ligge langt forran.
Nå kommer jo også Spotify på Sonos :).

HenrikWL

Tar jeg feil, eller vil dette i praksis være en slags «trådløs docking»? Som i at i stedet for å sette iPhonen nedi en dock på dette anlegget for å spille lyd, så kan den ligger på bordet og streame det trådløst til spilleren i stedet?

Og at bilprodusenter kan implementere AirPlay i sine biler, så slipper de en masse med fysisk kabling og slikt?

I så tilfelle så er det helt konge! :D

svar

Krever det fremdeles AirPortExpress, eller er det nå mer likt sonos?
Men dette vil vell bare fugere med musikk som ligger i iTunes tenker jeg.

burlefot

Airportexpress fungerer glimrende med f.eks Spotify ved å installere Airfoil. Anbefales.

keyboardcat

Håper utviklere får tilgang til AirPlay APIer, slik at man kan streame f. eks. Spotify og WiMP fra iPad/iPhone til AirPlay-kompatible høytalere :D

DADDY

Noen som vet noen om tilgjengelighet på airplay enheter?

DADDY

Bump... 8-)

Her er det på tide med en oppdatering, har noen sett enheter som tilbyr dette?

Ser at Hifiklubben annonser en "pussig" sak, jeg kunne tenkt meg et micro-annlegg til stua men jeg må ha radio integrert.

Forslag?