Norsk iPad i november?

Norsk iPad i november?Under onsdagens Apple event kunngjorde Steve Jobs at Apple ville lansere iOS 4.2 for iPad i november. Oppdateringen vil endelig gi oss samme funksjonalitet på iPad som på iPhone (iOS 4) og oppdateringen gir også håp til de av oss som venter på en norsk iPad.

Oppdateringen til iOS 4.2 gir endelig iPaden mulighet til multitasking og mapper, to av hovedfunksjonene i iOS 4 som ble lansert for iPhone tidligere i år, men oppdateringen fra Apple innholder også noe mer enn dette.

Apples iPad-nettside opplyser nemlig selskapet at iOS 4.2-oppdateringen vil gi støtte for over 30 nye tastaturer og ordbøker. Det er overveiende sannsynlighet for at det norske tastaturet og ordboken er en del av disse 30 nye tastaturene. For å kunne lansere iPaden i Norge må Apple tilby et norsk tastatur på iPaden. I november blir dette mest sannsynlig tilgjengelig og hva passer vel bedre enn å lansere iPad og iOS 4.2 samtidig?

Apples produksjonskapasitet har lenge vært en av hovedårsakene til at selskapet har måtte utsette lansering av iPad til resten av verden, men nylig ser Apple ut til å ha forbedret denne kapasitet og det er nå ingen ventetid på levering av iPad i landene hvor de selges.

Mye nytt i iOS 4.2

iPadiOS 4.2 vil ha alle de samme hovedfunksjonene som ble introdusert med iOS 4 til iPhone, det vil si at du i OS 4.2 kan lage mapper, kjøre flere programmer samtidig, får en bedre Mail-applikasjon og alle de ander små forbedringene vi nå har blitt vant med i iOS 4.

I tillegg har Apple introdusert flere nye funksjoner som nok mange vil sette pris på. Mest interessant er kanskje AirPlay, en funksjon som vil finne veien til iPhone også og som gjør det mulig å spille av video og lydinnhold trådløst til andre enheter som støtter AirPlay. AirPlay er som AirTunes, men bare med støtte for video også.

De som gjerne liker å skrive ut sine dokumenter til en printer vil også bli fornøyd med å høre at iOS 4.2 kommer med støtte for utskrifter. Støtten skal gjøre det mulig å skrive ut dokumenter, bilder og e-post rett til en printer som er koblet til et trådløst nettverk.

iOS 4.2 kommer som en gratis oppdatering i november og vi krysser fingrene for at Apple også slipper en norsk iPad i samme slengen.

Tags:

anboro

En ting jeg stusset på da jeg så keynoten var at s.Jobs sa at med 4.2 oppdateringen så ville man kunne ta HDR bilder på både iPhone, iPod, og iPad ..?
Vil det si at det kanskje kommer en ny iPad med kamera i november også ?

Ttiger

Tviler på at det blir ny ipad i år!
Kanskje du kan hdr på bilder som er tatt.

KlodrikMcKr

Jeg regner med at det kommer FaceTime i og med at det er en slaks datatamaskin og siden han sa 4.2 så da må det vel bli noen ekstra forandringer. Hvis det ikke hadde kommet en ny iPad med FaceTime så kunne det vel bare vert 4.1.
Men jeg lurer også på om det kommer et kamera på baksiden.

Og er det noen som vet om det vil bli støtte for SD kort og USB. Hadde vert kult og kunne bruke det mere som en normal datamaskin. Og topp hvis man kunne ungått og synkronisere den med en datamaskin.

Jan Fredrik

Ttiger: Det er hvertfall usansynlig...

ereynell

Tror nok at en slik oppdatering på Ipad'n ville blitt annonsert på keynoten også.
Så det virker ikke slik at det kommer med facetime, om det ikke blir annonsert når de slipper IOS 4.2 da selvfølgelig.
God helg....

vintris

Tror ikke vi ser en ny iPad (med Facetime) før i mars. I fjor ble iPad lansert i januar, men det tror jeg ikke skjer i år, ettersom dette vil bremse salg av iPad, fordi mange kunder velger å vente på den nye....

ITsam

jeg håper det kommer ny iPad i januar med facetime og kamera bak på 5 mp og 720p eller 1080 p :D det hadde vert digg :D

mvh ITsam

KlodrikMcKr

Se på disse bildene da
http://firstain.com/wp-content/uploads/2010/02/Screen-shot-2010-02-02-at-copy.jpg
http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2010/02/apple-ipad-camera.jpg

Her vises Face Time cameraet hvertfal.
Jeg kan jo ikke vere 100%sikker men jeg hoper nå på det

henrikrox

haha, det er jo ambient light sensoren, ikke no camera det der, haha

kommer ikke til å komme noe ny ipad i år

mhogseth

Jeg tipper den nye "mini" iPaden kommer før jul og da er November absolutt et reelt tidspunkt, jeg ser det som svært sannsynlig at man kommer til å komme med iPad opptateringer i framtiden like før jul, da det passer seg ennå bedre som julegave enn en telefon, og dermed kan man sammen med iPoder ta hele julegavemarkedet. Dermed skal man ikke se bort i at det blir ennå en keynote i år...

Simon25

Tror ikke det kommer iPad mini, da må det bli en ny appstore plattform

frygisk

Det som var den beryktede iPad mini var vel det som ble iPod Nano?

Simon25

Og jeg syntes at det er tart at det ikke dinnes noe plattform for den, silk som de gamle ipodene