TEST: Withings - vekten med iPhone-app

Withings

Det finnes utvilsomt utrolig mye tøft ekstrautstyr til Apples iPhone, iPod og iPad-produkter og med iOS og Apps har dette utvalget bare blitt enda større. Vi har testet et produkt som er litt uten om det vanlige, en trådløs vekt som har sin egen iPhone-applikasjon.

Har du en vekt i heimen? Isåfall er sannsynligheten for at denne er relativt analog, stygg og noe du dytter under baderomsskapet relativt stor. Vekten Withings er noe helt annet.

Withings er en fransk utviklet personvekt som ser ut som den kommer fra framtiden og den har også funksjoner ingen annen vekt kan skryte av. Hva sier du til trådløs Internett tilkobling, automatisk lagring av vekt, automatisk kalkulering av BMI og ikke minst en egen iOS-applikasjon?

Dette høres kanskje ikke ut som en vanlig vekt, men vi kan berolige deg med at den gjør akkurat det den skal og litt til. Med Withings kan du nemlig overvåke din egen vekt og holde statistikk over hva du veier og hvordan du utvikler deg. Vekten er ikke bare utviklet for folk som ønsker å gå ned i vekt, men også for den helt vanlige mann i gata som gjerne ønsker litt mer informasjon om sin egen helse. Hvis du bedriver aktiv trening er kontroll og statistikk over din vekt utvilsomt også et viktig poeng.

Withhings

Vekten kan fint brukes uten oppkoblingen mot Internett, men da forsvinner litt av poenget. Når du mottar vekten bør du dermed konfigurere denne opp mot ditt trådløse nettverk og skape en brukerkonto på Withings.com. Oppsettet er ganske enkelt, du må koble vekten til din Mac/PC, sette opp tilkoblingen til det trådløse nettverket til vekten og koble vekten til din konto. Dette går på få minutter og den medfølgende manualen er relativt beskrivende. Vi synes produktets innpakning ikke helt sto i stil med vektens relativt eksklusive følelse.

Vekten har en overflate av glass og benytter to standard AA-batterier. Det er disse batteriene som driver hele vekten, inkludert Wifi-oppkoblingen mot Internett. Hver gang du går opp på vekten, sendes din vekt automatisk opp til en nettside og lagres bak din egen login. Her får du tilgang til grafer, statistikk og annen informasjon som skal hjelpe deg å analysere din vekt. Profilsiden gjør det mulig å opprette en rekke forskjellige profiler og det er disse profilene som utregner BMI osv. Utregningen av BMI bygges på informasjon om alder, kjønn og høyde som du oppgir på forhånd. Utifra BMI-tallene og vektprofilen skjønner vekten automatisk hvilken profil som skal benyttes ved registrering og vekten kan dermed enkelt brukes av flere personer. Dette gikk faktisk smertefritt hver gang.

Profilsiden er beskytte med passord, men du kan sette denne opp til å dele vekten din med sosiale nettsteder som Facebook og Twitter. Kanskje ikke noe for alle og enhver, men hvis du virkelig ønsker å gå ned i vekt hva er vel da bedre enn litt offentlig motivasjon?

Runkeeper

Runkeeper støtter Withings

Withings reklamerer også med at produktet kan knyttes opp mot tjenester som Google Health, Runkeeper (iPhone), Weightbot (iPhone), DailyBurn og andre tjenester for trening, kosthold eller vekt. Oppsettet av dette er ikke helt åpenbart med det første, men Withings har en fin guide som viser hvordan dette fungerer. her burde manualen vært mer utfyllende.

I tillegg finnes det også en iPhone-applikasjon som kobler seg opp til samme tjeneste og gjør disse tilgjengelig direkte på telefonen. Den medfølgende applikasjonen (WiScale) er gratis og presenterer din vekt, BMI, fettprosent og annen interessant statistikk rett på telefonen. Grensesnittet har noen forbedringspotensialer på telefonen, men alt i alt fungerer dette godt for rask tilgang til historisk vektdata.

Withings iOS Withings iOS

Withings for iPhone

Applikasjonen og vekten kan med hell brukes sammen med for eksmpel Nike+ med GPS, RunKeeper eller lignende treningsløsninger. Med Withings-vekten, WiScale og en av treningsprogrammene til iPhone har du et svært godt system for å bedrive systematisk trening over tid.

I Norge er nettbutikken Gizmos.no forhandler av Withings og produktet har en pris på NOK 1498,- i deres nettbutikk.

Konklusjon

Trenger man en vekt med trådløs internett-tilkobling og egen iPhone-applikasjon? Hadde du stilt dette spørsmålet før vi testet denne vekten ville svaret sannsynligvis vært nei. Etter et par ukers bruk er derimot Withings et utrolig kult produkt som appellerer til treningsnarkomane, folk som slanker seg og til gadgetfreaks/nerder. Det er ikke mange produkter som appellerer til disse brukergruppene samtidig, men Withings er utvilsomt både et smart produkt for folk som vil holde øye med vekten og et produkt som oss nerder kan skryte til våre venner om.

Prisen er kanskje litt høy, men man for et produkt som virker solid bygget (glass, stål og plast) og som gir mye utvidet funksjonalitet. Den medfølgende iPhone-applikasjonen (gratis) kan med hell få et par grensesnittforbedringer her og der, men alt i alt fungerer også dette glimrende over både 3G og Wifi.

Integrasjonen mot andre tjenester og at alle data er tilgjengelig i CVS er et stort, stort pluss.

Positivt

  • Vekten ser pen ut
  • Medfølgende iPhone-applikasjon
  • Gode verktøy for å holde kontroll/statistikk på vekt
  • Mulighet for eksport av vektdata i CVS
  • Vekten skiller mellom forskjellige personer som bruker vekten automatisk

Negativt

  • Litt høy pris
  • Bunnen av vekten i plast - burde vært aluminium
  • Batteriene går ganske fort ved hyppig bruk

Les mer på Gizmos.no eller Withings.com

Tags:

DanTheMan

Litt stygg app, though...