Her er Apples nye iPod-linje

Ny iPod nano

Under dagens media-event i San Francisco avdekket Apple flere nye produkter. Blant disse finner vi nye modeller for iPod Shuffle, Nano og Touch - alle med et nytt design og funksjoner.

iPod Shuffle

De to siste modellene av iPod Shuffle har vært forskjellige ved at den ene hadde mere fokus på fysiske knapper, mens den andre på VoiceOver. Apple har nå gjort noe med dette og den nye iPod Shuffle vil være tilgjengelig neste uke med en kombinasjon av VoiceOver, fysiske knapper og et utseende som ligner andre generasjon iPod shuffle.

Vi vil også få støtte for Genius og vanlige spillelister som leses opp med VoiceOver teknologien. Modellen vil være tilgjengelig i fargene blå, svart, rosa, grønn og oransje for en pris på NOK 399,- for 2GB versjonen.

iPod Nano

iPod nano

Den andre nye iPoden Apple avdekket i dag var den nye modellen av iPod Nano. Apple har i de siste årene kommet opp med flere enheter som har en berøringsskjerm, og i dag økte tallet med 1.

Den nye iPod Nanoen inneholder multi-touch teknologi, VoiceOver, 29 forskjellige språk, Nike+, innebygd FM-radio og Genius-spillelister. Som på iPod Shuffle vil vi kunne feste den til våre klesplagg og vi vil også få fysiske volum-knapper. Den blir tilgjengelig i de samme fargene som iPod Shuffle i tillegg til rød og en gull-farge. Prisene er NOK 1250,- for 8GB modellen og NOK 1490,- for 16GB versjonen.

iPod Touch

iPod touchSom forventet fikk vi også en stor oppdatering til den mest populære iPoden - nemlig iPod Touch. iPod Touch 4 inneholder Retina Display, Apples A4 chip (samme som på iPhone 4), gyroskop, et framover-pekende kamera med FaceTime støtte, et kamera på baksiden med støtte for videoopptak i HD.

Dette vil si at Apples iMovie program også vil støttes på denne enheten. Prisene er NOK 1890,- for 8GB modellen, NOK 2490,- for 32GB modellen og NOK 3290,- for 64GB modellen.

Alle iPodene er tilgjengelig for forhåndsbestilling nå i Apple Store

Tags:

akan86

Dette er jo supert! Håper at det er mulig å få med den nye iPod nano til redusert pris ved kjøp av Mac for studenter. Akkurat nå er kun de gamle iPod-modellene tilgjengelig for dette.

AnnernWithTheMacbook

Åh, iPod Touch med Retina Display! Genialt!

Nicon

Og da forsvant videomuligheten på Nano?

iBoy

Steve Jobs sa iTunes 10 var klar for nedlasting i dag, men nå står det bare «Coming soon». Har de oppdaget en feil i siste liten tro? Hvorfor har de utsatt?

Qaztex

Er det mulig å se denne mediaeventen noe sted nå i ettertid?

Kurre

Jeg klarer ikke sånn umiddelbart å se poenget med touch-skjerm på Nano? Handler det bare om å få iPoden så liten som mulig og derfor kombinere skjerm og knapper?

iBoy

Er det mulig å se denne mediaeventen noe sted nå i ettertid?
http://events.apple.com.edgesuite.net/1009qpeijrfn/event

G3enohPi

@iBoy

Som det blir sagt i [url=http://ipod1.no/forum/viewtopic.php?t=246915">denne tråden, så er man ikke kommet lengre enn godt utpå formiddagen i USA ennå. Så da Jobs sa "i dag", så mente han sikkert iløpet av dagen "over there" ;)

Mari3us

Blir live-sendingene til ping lagt ut?

HAdde vært aritg å se deres reaksjoner..

Leon83

Kjøper lett den nye iPod Touch istedenfor iPad!
Skjermen har jo nesten like stor oppløsning.

DanTheMan

@Mari3us

Ping sendte ikke live mens presentasjonen pågikk, bare før og etter.

Nafoni

Husknatndet sikkert kommer en ny iPad etterhvert også sommsikkert vil ha sine fristelser.. ;)

-JRV-

Syns og det var merkelig med itunes oppdatering. Når jeg gikk inn på apple sine nettsider i går stod det "download itunes 10", det gjorde jeg, men det viste seg å være itunes 9. I etterkant ser jeg at det står med liten skrift over nedlasningsknappen at det er itunes 9. Når jeg søker etter oppdatering i itunes sier den bare at dette er den gjeldende versjonen.

Jaja, får håpe at det kommer i løpet av dagen, da. :-)

Edit: Ser nå at den er ute til nedlastning! Yaaaay! :D

Traktor

Bare gå inn på apple sine sider, så kan du laste ned itunes 10. Har akuratt gjort det selv. Men det er riktig som du sier, man fikk bare lastet ned itunes 9 i går kveld

fredriklinge

Jeg tror Apple må ha glemt at de har iPod Classic når de sier at de har en "all new iPod lineup"! ..eller så kan det jo være at de "glemmer" å produsere flere også.

Nafoni

Enig der. Steve klarte til og med å si iPhone når han egentlig skulle si iPod Touch en gang :P

iAndrew

Den nye nanoen ser utvilsomt lekker ut, men jeg tror knappene vil bli savnet. Det største problemet med iPod touch for meg er at det er så himla stress å bytte sang osv. på den. Opp av lomma, av med skjermlåsen, og så touche seg frem.

Tviler ikke på at nye nano kommer til å selge som bare det, men jeg blir ikke overrasket om det om et par år kommer en ny nano med rullehjul og knapper.

gauterg

Må inrømme at jeg tvert fikk litt lyst på en orange nano med klokkereim.

nilsi60

snakker shuffle norsk?

Etwas

skal innrømme at jeg misliker det nye iTunes-symbolet, føles helt fremmed på docken..

Nafoni

Ja, iPod Shuffle snakker norsk.

Traktor

Og itunes ble så traust og lite fargerikt, liker det ikke. Dessuten står lukke/legge ned/forstørre knappen vertikalt, noe som er helt feil i forhold til alt annet.

-JRV-

iAndrew @ Er enig ang. iPod Nano. Det kunne i det minste hvert en hjem-knapp. Dessuten tror jeg den firkantede formen ikke vil slå helt an, det er jo mye mer behagelig å holde noe som er avlangt.

Og når det gjelder iPod Touch tar du litt feil, for å bytte sang kan du bare dobbelklikke på hjem-knappen uten å åpne skjermlåsen, da får du opp neste- og forrigepiler + pause/spill-knapp. ;-)

Traktor @ er enig med deg ang, fargene, men de nye standard symbolene i venstre hjørne (lukk, legg ned, tilpass støørelse) likte jeg!

iAndrew

Hey, der lærte jeg noe nytt :-) Det gjør det i hvert fall en god del enklere.

slogmo

Det største problemet med iPod touch for meg er at det er så himla stress å bytte sang osv. på den. Opp av lomma, av med skjermlåsen, og så touche seg frem.
Jeg pleier bare å trykke 2 ganger på knappen mellom volum opp og volum ned på mikrofonen på øreproppledningen. Da skifter den til neste sang.
Evt kan man trykke 2 ganger på home-button og velge neste sang i menyen som kommer opp da, selv om den iPoden fremdeles er låst.

-JRV-

iAndrew @ bare hyggelig å hjelpe! Faktisk er det ganske mange skjulte funksjoner som er godt gjemt. :p

slogmo @ der lærte JEG noe nytt! Visste ikke at det går an å dobbeltrykke på ørepropp-ledningen. Takk :)

slogmo

Trykk 1 gang for pause.
Trykk 2 gang for neste sang.
Trykk 3 gang for forrige sang.
:-D

ErlendB

Trykk 2 ganger, og hold for å spole fram.
Trykk 3 ganger, og hold for å spole tilbake.

:D

-JRV-

slogmo og ErlendB @ der lærte jeg noe mer. Spørsmålet er bare om man dette er en litt tungvindt måte å gjøre det på? ;-)

admin

Denne bør leses:

http://ipod1.no/artikkel/3117/hvordan-bruke-apple-earphones-fjernkontrollen-med-ipod-shuffle-3g

gemoervik

liker ikke at touchen får kamera både framme og bak.... hva er spess mf min Iphone4 nå da?

slogmo

@gemoervik:
Kameraet på iPod Touchen er ikke det samme som på iPhone 4.
Det har en stillbildeoppløsning på 960x720, som tilsvarer 0,7 Megapixler.