Apple inviterer til mediaevent 1. september

Apple inviterer til mediaevent 1. september

Ikke helt overraskende har Apple nå sendt ut en invitasjon til en mediaevent den 1. september. Det er forventet at Apple vil introdusere en ny iPod touch, iOS 4 for iPad og kanskje noe mer?

Nettstedet Engadget fikk i går en invitasjon til Apples Medieevent som finner sted onsdag 1. september, altså allerede neste uke.

Det er forventet at Apple vil introdusere en ny og oppdatert iPod touch med kamera, Facetime og mange av de samme funksjonene som iPhone 4. I tillegg forventes det at vi får vite mer om iOS 4 på iPad og kanskje også en lanseringsdato i resten av verden?

Apple kan også overraske oss med en ny Apple TV, et tema som har vært flittig dekket på Mac1.no. Mange har hevdet at Apple vil introdusere en ny Apple TV med navnet iTV som skal koste kun $99 og kjøre iOS. Skulle dette skje, er det mye som tyder på at selskapet også vil forbedre sitt innholdstilbud på blant annet TV-serier, film osv. i iTunes Store.

Vi dekker selvsagt alt som skjer live på onsdag!

Tags:

Nafoni

Muligheter for iPod Shuffle med touch-screen, ny iPod Nano og 7" iPad også.

Mac Lovin

Hele "ipod" familien har mistet helt interesse for meg etter at iphone kom. Ny iPod, hvem bryr seg, med mindre det er noe virkelig banebrytende. Til og med iPod Touch er jo bare en nedgradert versjon av iPhone, så om det kommer noe nytt her, så er det jo bare en Touch som tilnærmer seg iPhone 4.

Håper det skjer noe annet på disse ipod eventene framovover.

7" ipad, dette skjønner jeg ikke...det blir et midtimellom produkt av ipad og ipod touch...og Ipad er jo i seg selv et midimellom produkt i oppstartsfase.

Mac Lovin

Problemet med Apple TV at det låser deg til iTunes....som er sååå kresent på video formater. Og dette vil nok Apple aldri gjøre til et mer universelt produkt.

admin

@Mac Lovin

Hvis ryktene stemmer hva gjelder Apple TV så kommer den med iOS og dermed også Apps. Da kan du installere Apps som f.eks. AirVideo som streamer video i hvilket som helst format.

Bertelsen

Hadde man f.eks kunne installert Boxee eller Plex på denne tingen ville den vært mye mer interessant for min del. Spesielt når prisen på Mac Mini gikk opp.

Det er uansett spennede å se hva de kommer opp med.

Nafoni

Real Racing on the big screen ;)
Da må de nok oppdatere grafikken nok en gang.. :P

Mac11e

Kan invitasjonsbildet referere til en ny versjon av GarageBand og da også ny iLife kanskje?

De siste månedene har det vært rykter om en høstlansering, september-oktober et sted, så det ville ikke vært en overraskelse hvis dette blir eventet hvor pakken blir offentligjort.

Jan Fredrik

Enig! Har fått utrolig lite oppmerksomhet...

Nikoraisan

Jeg holder VELDIG med Mac11es teori.

Nafoni

Noen tipper også på Garage Band til iPhone.
Det hadde jeg likt, så lenge Apple ikke roter til hele designet slik de gjorde med iMovie til iPhone.

Macaholic

Jepp, jeg har også tro på den Mac11. iLife 11 er et godt tips ;o)

nubbiz

Hva med streaming, iTunes.com ?

Nafoni

Flere som spekulerer i det og, ja.

Mac Lovin

admin, ja det tenkte jeg ikke på. Apple TV med Air Video, det hadde vært genialt ja :)

Laplace

Tipper streamingtjenesten kommer nå.
Apple kjøpte jo tidligere et selskap om har spesialisert seg på streaming.
Håper også på ny Apple tv, men tror den først kommer på nyåret. Det har jo ikke vært lekket noen bilder noe som er svært uvanlig.

ddybing

Er dette i Norge?
Eller er det i USA?

foje_68

det er nok her oppdateringen til ipad kommer

KlodrikMcKr

Kul guitar på bildet der.

macmorten

"Problemet med Apple TV at det låser deg til iTunes....som er sååå kresent på video formater. Og dette vil nok Apple aldri gjøre til et mer universelt produkt."

Den er jo ikke så vrien å komme seg rundt;)

Mixy

Stemmer det, det kalles PC.

Carrera

Tror dere det kommer en relansering av Iphone 4, eventuelt en ny Iphone 4 som ikke har dette antenne problemet ?
Kan det være lurt å vente til etter mediaevent før man kjøper en Iphone 4?

Chrish84

@Carrera

Tviler sterkt på det! Kjøp nå, jeg har ingen problemer med min iPhone 4...

mhogseth

Jeg tipper vi får en av de større oppdateringene i Apples historie her..
Vi får nesten garantert en ny iPod eller oppdatering av noen av de "gamle".
Vi får også nesten garantert iLife11 da det jo er usannsynlig at de skal ha masse lanseringer utover høsten.
Vi får garantert salgstall rundt iPhone4 og iPad, og da kan vi få lanseringsdato av iPad i Norge, samt evt ny modell. Da vil jeg anta datoen for lansering fort blir midten av november.(19. er hett tips)
At Apple iTv ikke skal komme er vel svært usannsynlig, det kommer nok en ny versjon her også.
Det kan også komme ny versjon av iPhone4 uten antenen problemene siden vi ennå ikke vet hva som skjer etter 30.sept i forhold til Bumperne...

Som sagt her kan det komme mye.

Jan Bjorn

1. Det er heilt klart at iTunes vil konkurrere med Spotify/Mediashark og andre.
2. Det hadde vore artig om eg kunne selge de songane eg har laga i Garageband? Tippar Garageband/Podcast/iTunes U-konseptet får eit alternativ der du punger ut for innhaldetv- det du abonnerar på! Tenk på kva dei kan tene på å ta prosenter av språkkurs istaden for folk abonnerar på ein gratis utgåve, men kan kjøpe tilleggsinnhald.

djhalleu

Eg trur ilife 11 kjem. Det er sikkert utsatt. De ville sikkert helst ha lansert det sammen med iMac sin siste update.

Kanskje 64 bits ilife ? Klarere, sterkere og bedre bilde ?

Stheen

Noen som tror ipad ios 4 kommer?

erik1994

Tipper iOs 4 beta for iPad kommer og at vi får Os 4.1 til iPhone/touch.
Oppgraderer ipoder og ny versjon av iTunes er jeg sikker på kommer. Ny iPad og iTV er jeg mer usikker på. iLife 11 hørres heller ikke usansynlig ut:-)

Mac Lovin

ah ios 4 til ipad hadde vært digg (som inneholdt norsk tastatur)...krysser fingre for det. Er ikke så mye annet her som er en big deal for meg...bare iTv om det blir interessant, men sikkert laget slik at den kun funker i USA de neste 2-3 år....iMovie, iPhoto 10 eller 11, who cares ? -Faces, kanskje det kommer noe mer tull, "legs"....synes de fleste programmer begynner å få for mye sånne sociale duste features og små unødvendigheter som man aldri har bruk for. Beste nyheten innenfor iLife for min del hadde vært om Steve Jobs sa: "vi scrapper hele iTunes og Iphoto koden for å lage noe litt mindre tregt og sirup aktig - Med itunes hermer vi etter spotify.....og dropper masse unødvendige features. Det hadde vært noe ;)

G5

Håper på iPad lansering(om ikke annet iallefall en dato for Norge).

andreas 30gb

Noen som har det norske klokkeslettet ferdigutregna?...

Sandanger

Klokken 19 norsk tid

kilde
http://www.idg.no/macworld/nyheter/article176134.ece

Borkvik

Kom over denne siden, der The Loop hevder at Apple sender live fra sin event onsdag... Noen som kjenner noe mere til dette?

The Loop - Apple to stream live video of Wednesday’s event

Mistahh

Herlig med live streaming! får håpe det ikke lagger så altfor mye :)

myPhone

http://www.apple.com/pr/library/2010/08/31alert.html

Her skriver apple selv at det skal streames.

Snoft

Viewing requires either a Mac® running Safari® on Mac OS® X version 10.6 Snow Leopard®, an iPhone® or iPod touch® running iOS 3.0 or higher, or an iPad™

Rimelig ubrukelig for oss som kjører windows med andre ord.. Rimelig ubrukelig!

svar

Apple har stort sett en baktanke med alt de gjør, så jeg tipper på (som mange flere på tuaw) at Apple kommer til å lansere streaming av filmer, og at keynote stremingen er en public beta av det nye systemet deres.

RamGuy

Må si at Apple TV / iTV virker interessant, men det er jo nesten INGEN informasjon rundt kvaliteten på den gamle eller den nye enheten?

Kan godt bestille fra USA da jeg har Amerikansk iTunes konto uansett, men hvilken video og lydkvalitet snakker vi her?

Når jeg skal kjøre det på et Klipsch 5.1 anlegg og en Pioneer LX5090 50" Plasma med RX-V3900 så nytter det ikke om det struper kvaliteten til 720P med 2.5 - 5mpbs bitrate som Apple har en lei tendens til å gjøre?

Snakker vi mulighet for 1080P med hvert fall 10mbps bitrate og kanskje til og med DTS: HD / Dolby True HD lydspor eller blir det samme greia med "liksom HD" iform av lav bitrate 720P og kun Dolby Digital 5.1 lydspor som i realiteten ikke ser noe bedre ut enn vanlig SD TV-sendinger etter at RX-V3900 har oppskalert det til 1080P?

Liker konseptet osv.. Men jeg vil ikke ha noen mindre og rimeligere Apple TV / iTV, jeg vil ha noe som faktisk klarer å levere noe som ikke ser kornete ut osv.. på en 50" TV og som har gode lydspor.. Klarer Apple å levere dette i denne omgang?

svar

RamGuy: Høres ut som du får holde deg til BluRay en stund til.
Internett er ikke kraftig nok/folk flest har ikke bra nok linjer til å streame i BD kvalitet.

RamGuy

Snakker jo ikke Blu-Ray kvalitet her da men.. (1080P med 25-35mbps bitrate + HD lydspor) men 1080P med 10mbps bitrate burde da være overkommelig?