NRK Nett-TV nå med iPhone-applikasjon

NRK NettTVRett før helgen dukket NRK sin applikasjon for Nett TV opp i App Store. Programmet gir deg direkte tilgang til NRK1, NRK2 og NRK3 i tillegg til et utvalg av programmer fra NRKs store Nett-TV arkiv.

Programmet gir oss endelig tilgang til direktesendinger, men arkivfunksjonen lever ikke helt opp til forventningene.

NRK Nett-TV er NRK sin andre applikasjon til iPhone og dette programmet baserer seg fortsatt på Spodtronic sine ferdige programmer til iPhone, Android og andre mobiltelefoner. Vi må regne med at dette programmet også vil dukke opp på andre mobilplattformer i løpet av relativt kort tid.

Programmet lar deg enkelt og greit se på det som går på NRK1, NRK2 eller NRK3 akkurat nå og denne biten fungerer godt. Vi opplevde dessverre nå og da at ikke alle programmer er tilgjengelige på grunn av begrensninger i rettigheter, men dette kan vi vel egentlig ikke skylde på NRK - heller et svært komplisert rettighetsrot som også så langt har hindret oss i å få TV-serier og annet TV-innhold på iTunes Store. Ingen av programmene til NRK er heller tilgjengelig fra utlandet.

Live-streamingen fungerer stort sett veldig bra, spesielt over Wifi og det er både enkelt å bruke og krever ingen form for innlogging eller konfigurasjon.

NRK Nett TV på iPhone NRK Nett TV på iPhone

NRK Nett TV på iPhone

I tillegg til å kunne se direkte TV, har NRK også gitt oss tilgang til deler av sitt svært store arkiv. Knappen Arkiv sender oss rett inn i arkivet og her kan vi velge mellom mange godsaker. Dette er i våre øyne potensielt den beste funksjonen, men NRK bommer med et svært dårlig grensesnitt.

Navigeringen i arkivet foregår nemlig ved å trykke på lenker til alfabetet som er plassert kronglete til på toppen og bunnen av arkivet. Det finnes ingen søkefunksjonalitet, ingen mulighet for å sortere på sjanger eller dato og heller ikke program. Arkivfunksjonen blir dermed ganske så tungvindt i bruk og følger ikke akkurat Apples retningslinjer for brukervennlige grensesnitt.

Tjenesten til NRK er heldigvis helt gratis (lisensfinansiert) og programmet i App Store kan også lastes ned kostnadsfritt. Bruker du NRK Nett-TV over 3G-nettet må du selvsagt betale datatrafikk, men så lenge du er koblet opp over WiFi koster dette deg ingenting.

KlodrikMcKr

Jeg har prøvd det litt og det fungerer veldig godt, det er et mituts forsiknkelse og hakker av og til litt men det er jo en første versjon så man kan vel ikke fårvente alt formye.

EsspeN

Funka overhodet ikke her. Testa både 3g og WIFI.

SKjedde ingenting på live sendingene, mens på arkiv fikk jeg lyd men ingen bilde.

Iphone 3GS og kjører IKKE OS4.

fountleroy

Dårlige greier. Streaming fungerer ikke i utlandet. Installerte denne på min iPad og den sørget for å låse skjermen i "portrait mode". Avinstallerte og startet på nytt, men fremdeles er nå iPaden låst. Må nok kjøre en full restore.

kleffa

Funker heller ikke her. Klarer ikke å starte stream i det heletatt.

bergetun

Virker heller ikke hos meg. Står bare å spinner uten å starte. Har super 3G tilkobling her

DADDY

mycket bra... :-D

andersand

Funker fint her, men synes utvalget i arkivet var heller begredelig - håper det blir supplert etter hvert.

superswede

Dårlige greier. Streaming fungerer ikke i utlandet. Installerte denne på min iPad og den sørget for å låse skjermen i "portrait mode". Avinstallerte og startet på nytt, men fremdeles er nå iPaden låst. Må nok kjøre en full restore.
E den for iPad eller kjører den i et litet "iPhonevindu"?

Coswordo

Får ikke til livestream, den bare står å tenker og tenker....

kleffa

Samme problem... Hvorfor det tro???

Nafoni

Denne appen var dårlig spør du meg.
Eneste øyeblikket jeg kan puste ut er når jeg først har funnet fram til programmet eller startet streamingen...

daggad

Virker for meg foreløbig..

Seb-ru

ipad da?

Infinite

Fungerte strålende for meg.
Men som flere har nevnt; arkivutvalget var snaut.

- Infinite

fountleroy

Dårlige greier. Streaming fungerer ikke i utlandet. Installerte denne på min iPad og den sørget for å låse skjermen i "portrait mode". Avinstallerte og startet på nytt, men fremdeles er nå iPaden låst. Må nok kjøre en full restore.
E den for iPad eller kjører den i et litet "iPhonevindu"?

Ikke for iPad. Kjører i lite "iPhonevindu".

KimKle

Testa hjemme på Wi-fi.. funka gull.

Mac Lovin

Skulle gjerne sett en samme app til iPad, det hadde vært digg.

Incrediboy

Savner iPad app også. Der har de muligheten til å lage en virkelig lekker TV app med god arkiv funksjon. NRK - se på hvordan SVT har løst sin iPhone app. Adskillig bedre spør du meg. Men NRK er absolutt på riktig retning! Bra pengene våre brukes på noe fornuftig

daggad

Jeg satt hjemme på stua i går kveld og så et artig program om samlere med Scherven fra NRK på iPhone. Jeg synes denne appen er super !!
Foran meg hang 50 tommeren på veggen avslått... :rolls eyes:

Det er da en god del på arkivet synes jeg og satdig mer vil sikkert legges til.

aleksh

hvis jeg skaffer meg dette programmet må jeg da betale lisens???
Betaler pr dags dato ikke for nrk lisens, for jeg motar ikke tvsignaler til mitt tv.

marvil

Aleksh, nei du behøver ikke betale lisens....
IPhonen min (2G) fikk ikke lov å instalere app'n pga feil ios.
Rart iPad'n fiksa det med 3.1.3.
Ikke veldig imponert, men det funker...

Svo-ev

Funker kjempefint hos meg. Både på iphone og ipad. Og ipad er ikke låst. Bare å bruke fingeren på bildet så endrer det seg.

Ruffy

Denne appen crasher hos meg etter at jeg oppdaterte den via appstore.. Noen andre som opplever det samme? Har iPhone 4 btw.

turimblar

Jeg har et problem med innlasting av programmer fra arkivet...
F.eks når jeg skulle se Storbynatt som varer i ca 30 minutter, så lastes en del inn (det buffres vel inn), men så stopper dette opp etter en stund, og da jeg f.eks har sett i 15 minutter så stanser det opp og laster ikke videre inn. Så må jeg starte det på nytt og spole meg frem til der det stanset. Og så er det på´n igjen!

Hvorfor hender dette, og er det en begrensning hos Apple eller hva?

Ruffy

NRK Nett-TV funker fint nå, men jeg har samme problem som deg, Turimblar.

amangeru

Har også samme problem.

stemoe7

Det fungerer veldig fint å se live TV. Jeg må tappe på skjermen for å rotere bildet, noe som er veldig smart at ikke skjer automatisk, da jeg da kan ligge og se TV. :-)

Men når jeg ser opptak fra arkivet får jeg ikke snudd bildet. Hva er det jeg gjør feil? Det er jo så lite bilde at det umulig kan være meningen at det skal være slik???

Hilsen Steinar

Ps. Burde jo ventet et døgn til med denne, slik at det hadde blitt akkurat et år siden forrige innlegg... :-)
Er det noen som leser dette?