VG snart klar med iPad-applikasjon

VG på iPad

Norske medier begynner å kaste seg på iPad-bølgen selv om produktet ikke offisielt er lansert her til lands. Schibsted ser foreløpig ut til å være først ute og VG kommer i høst med en iPad-avis.

Det har ikke vært en god bevart hemmelighet at VG har arbeidet med en iPad-versjon av sin avis. Flere sentrale personer i VG har kommentert utviklingen og nå nærmer produktet seg snart lansering.

I følge nettstedet Kampanje blir iPad-utgaven en egen redigert VG-avis med mye bruk av video og bilder. Det blir mulig å abonnere på iPad-avisen og dette vil koste penger. De tre første månedene vil avisen gi bort innholdet gratis slik at potensielle brukere kan få teste hvordan det hele fungerer.

Det blir et tydelig redigert produkt med en start og en slutt og med mye bruk av bilder og video. Vi prøver å gjøre noe helt annerledes. Forhåpentligvis kommer vi med en beta, beta, beta, beta, beta-versjon i slutten av oktober

sier VG-sjefen Torry Pedersen til Kampanje

Det er ikke bare VG som satser på iPad. Også i Media Norge har man startet arbeidet med iPad-versjoner av de store regionavisenen.

Tags:

Jan Fredrik

Hva er en "beta, beta, beta, beta, beta-versjon"?

Nafoni

Hva med iPhone? Kunne godt tenkt meg en ordentlg app, ikke noen snarvei.
VG live app med push har jeg også lyst på.

nubbiz

@Jan Fredrik
Tror jeg ville kalt det en Alpha versjon.

St Anders

Kommer norske magasiner, som: HjemmePC, PCWorld, MacWorld(engelsk) ol, til iPad, med sine magasiner, og at iPaden da får noe ekstra kontra papirutgaven, da hadde jeg nok kjøpt iPad og kuttet ut blad abonnement.

Håper disse kommer til iPad sammen med Aftenposten, de hadde vært herlig:P

Chrish84

@St Anders

MacWorld og Hjemmepc (usikker på PC World) får du iPad via Zinio appen.. Zinio fungerer også på iPhone mener jeg,men ikke 100% sikker på det!

bruiseprestine

Kunne ønske norske aviser og nyhetsmedier kunne bli flinke til å twittre linker til sine nyhetsartikler, å følge norske aviser og nyhetsmedier (vg, dagbladet, aftenposten etc) er jo håpløst med linkede artikler som er flere uker/mnd gamle! Jeg er en nyfrelst flipboard bruker og gleder meg til den dagen jeg kan få en fullstendig norsk nyhetsoversikt der, uten å måtte bruke egenhendige apps eller safari!

Nafoni

Zinio funker på iPhone, ja.

Gjennomsnittsme...

Når kommer iPad i salg i Norge, da?

doc4

Aftenposten har alt en tilpasset versjon av sine web-sider:
ipad.aftenposten.no

St Anders

Veldig forskjell på webside og avis spør du meg, at de har en side tilpasset ipad er jo greit, men ville gjerne hatt avisutgave også, når det gjelder blader gjennom zinio så er jo dette tilnærmet en pdf leser for magasin, så får jo kun ren kopi av bladet, hadde en laget en standard for magasiner, så kunne en hatt med noen videoer ol.