Yoko Ono: Beatles kommer ikke til iTunes

Beatles kommer ikke til iTunesEn av de største manglene ved utvalget til Apples musikkarkiv har alltid vært Beatles. Som et av verdens absolutte mestselgende band har mange trodd at det bare måtte være et tidsspørsmål før de ble sluppet i iTunes, og det har mange ganger vært ryktet at det har vært nært forestående.

Nå sier imidlertid Yoko Ono at det neppe kommer til å skje med det første.

I et intervju for noen dager siden uttalte Ono: "Don't hold your breath". I følge henne er det fortsatt mange problemer som er uløste med Apple før Beatles sine sanger kan slippes på iTunes. Ono understreket at hennes uttalelser ikke nødvendigvis reflekterer synet til de andre eierne av Beatles' rettigheter.

Steve Jobs has his own idea and he's a brilliant guy, There's just an element that we're not very happy about, as people. We are holding out.

uttalte Yoko Ono til Reuters.

Det har i mange år vært en strid mellom Apple og plateselskapet til Beatles; Apple Corps. Striden har blant annet hatt rot i et søksmål over merkevarenavnet "Apple". Apple Corps (plateselskapet) vant rettssaken, og Apple (dataselskapet) måtte love å holde seg ute av musikkindustrien.

Ettersom Apple lanserte MIDI-formatet og ikke minst iTunes Music Store, ble det en rekke søksmål, hvor Apple (datamaskinselskapet) vant det viktigste. Det er nå enighet mellom selskapene om bruk av merkevarenavnet, men det faktum at Beatles enda ikke er å finne i iTunes viser at det fortsatt er en lang vei å gå.

Kilder:
Wikipedia - The Beatles
Wikipeida - Apple Corps: Navnestriden med Apple Computers
AppleInsider
MacRumours

McLars

Jepp - og slik blir det nok en stund fremover.

Jeg tok konsekvensen av dette og kjøpte det nydelige grønne eple der "stilken" var "håndtaket" til en liten USB-stick med alt av Beatles. Selvfølgelig i den nye remastered versjon.

Litt dyr, men absolutt å anbefale!

Og det grønne eple er en liten designperle i stua. :-)

svar

Har det ikke vært Michael Jackson som har hatt alle rettighetene på The Beatles katalogen siden 80-tallet en gang da?

Sår litt om dette på wikipedia også.

Stheen

Michael jackson har ikke rettigheten på alle sangene, bare 20-30% av dem. Men vet ikke om "han" har de eller om han har solgt på grunn av gjelden han hadde...