Fruktkutting i høy oppløsning

Fruit Ninja,game,iPad

Fruit Ninja ble raskt en bestselger på App Store til iPhone og iPod touch. Så kom Veggie Samurai til iPad som kopierte konseptet og det ble nok en suksess. 14 Juli kom den etterlengtede iPad versjonen av Fruit Ninja, kalt Fruit Ninja HD. Spillet går ut på det samme; du kutter frukt til fruktjuicen spruter, enten det er kiwijuice eller kokosnøttmelk.

Mye av årsaken til suksessen til Fruit Ninja kan ha vært den enkle tanken bak spillet, som går ut på at du raskt kunne ta opp telefonen og gjennomføre et spill og bli ferdig med runden i løpet av to minutter, eller bli sittende i en time med spillet for å slå en high score. Selv har jeg brukt mangfoldige timer, noen i forargelse, på iPhoneversjonen av Fruit Ninja. Det er faktisk det eneste spillet min samboer slår meg i, noe som gir meg en enda større grunn til å bli kuttemester i spillet.

Utenom den forbedrede grafikken, har v i tillegg noen få, men gode, nyheter. Den største er gjerne multiplayer, en heseblesende og morsom måte å spille Fruit Ninja på sammen med en venn. Skjermen blir delt i to, og det er om å kappe på best mulig måte. Du kan velge mellom Zen mode og Classic mode, akkurat som i single player mode. I Classic mode får du denne gang mulighet til å sende avgårde noen velplasserte bomber på din motstanders skjerm. Multiplayerdelen er godt gjennomført, og det viser at det er folk som vet hva de gjør som står bak dette spillet.

Fruit Ninja HD,iPad

Med større skjerm, kommer også et større spillområde. Dette resulterer i to ting; du har mulighet til å bruke opp til 8 fingre på skjermen samtidig, og mellomrommet mellom fruktene blir større enn på iPhonen. Å bruke 8 fingre samtidig gjorde jeg i begynnelsen, men jeg oppdaget fort mangelen på combopoeng. For å få combo må man nemlig kutte 3 eller flere frukt med samme finger. Dermed får man svært sjelden combo om man kapper vilt med 8 fingre på skjermen.

Når det gjelder faktumet om at skjermen er større og mellomrommet mellom fruktene da også er større, gir dette en økt vanskelighetsgrad. Jeg har opplevd flere ganger at jeg skal kappe tre frukter, hvor to av dem er på venstre side av skjermen, mens den siste er på høyre side av skjermen. Å kutte alle disse tre for å få combo, er svært vanskelig. Man må være rask, og time det riktig. Noen ganger kan jeg føle meg smålurt, da det virker som om kuttet blir avbrudt i midten av skjermen. Kanskje noe å se på til neste oppdatering?

La oss oppsummere; spillet gir oss mer av det vi allerede elsker. Fruit Ninja HD er definitivt det spillet jeg har brukt mest tid på på iPaden min. Den høye ratingen iPhone spillet har på App Store er ikke ufortjent. Hvis dere har 29,- til overs, i tillegg til en iPad, så kjøp dette spillet. Du vil ikke angre. Spillet koster NOK 29,- i App Store.

Og hvis det er noen som lurer, samboeren min eier meg også i Fruit Ninja HD...