Apple krever betalt for iOS 4 på iPad?

Apple krever betalt for iOS 4 på iPad
Som om ventetiden på iOS 4-oppdateringen til Apples surfetavle iPad ikke var nok, avslørte Stuff.tv i dag at Apple kanksje vil ta betalt for programvareoppdateringen.

iPad-eiere som ser frem til multitasking og mapper i høstens oppdatering må nå kanksje belage seg på betale for oppgraderingen til iOS4. Tidligere har vi sett at Apple har gjort det samme overfor iPod touch-brukere og begrunnelsene har vært noe sære. Apple har hevdet at det er de amerikanske regnskapsreglene krever at Apple tar seg betalt.

De topphemmelige planene ble hvisket i øret til nettstedet Stuff via en anonym kilde og må sannsynligvis tas med en liten klype salt. Det finnes ingen detaljer om hvor mye Apple kommer til å ta for oppdateringen, men det forventes noe rundt £5 (ca. 50 kr).

Da Stuff spurte sin kilde hvor sikkert planene var - lød svaret; "Definitivt". Og de tror ikke vedkommende tar feil. Apple har ikke kommentert saken; "Apple doesn't comment on rumours and speculation", men skulle det stemme er det nok en og annen tidlig iPad-eier som blir mindre fornøyd.

Oppdatering 21.07.2010 15:05
Appleinsider.com påstår at ryktene ikke stemmer. Følgende er tatt ut av deres artikkel:

... as AppleInsider noted back in March, the company's iPad licensing agreements specifically state that the "next major iPad OS software release" will be free for hardware owners, casting some doubt on the rumor...

Det er da ordlyden "major [iPad OS software] release" som stiller spørsmålstegn rundt ryktet. Det skal allikevel nevnes at en såkalt major release vil eksempelvis være iPad OS 3.2.x eller 3.3.x - om man følger standarden for programvareoppdateringer.

Kilde: Stuff.tv, Apple Insider

m4rius

Uff da så dumt. Samme som vi må betale for å oppgradere Windows XP til Windows 7? Samme måte som vi må betale for å oppgradere fra Leopard til Snow Leopard. Jeg ser ikke helt problemet her? Og 50,- er jo latterlig lite!

tak

Betaler gladelig 50 kroner jeg, selv om gratis selvfølgelig er best.

erik1994

Noen som har peiling på når os4 kommer til iPad?:-)

Jimpec

De må gjerne ta seg betalt for iOS4 til iPad for min del. Da er det kanskje på sin plass å kunne kreve mer i form av at programvaren er "ferdig" og ikke inneholder en masse bugs som må rettes i gratisversjoner etterpå.

Jeg betaler gjerne for oppdateringen.

iPad representerer på mange måter den nye verden innen programvareutvikling. Det startet på iPhone, men prisene der er for lave. På iPad kommer man på et nivå som sikrer fortsatt stort fokus og engasjement rundt utvikling, samtidig som prisene holdes på et nivå som forbrukeren er villig til å betale.

NuSkool

Har ikke de reglene blitt endret slik at iPod Touch brukere ikke lenger trenger å betale for oppgraderinger? 4.0 var hvertfall gratis for iPod Touch brukere: http://www.tuaw.com/2010/06/07/wwdc-2010-second-generation-ipod-touch-gets-free-update-to-ios4/
Så jeg tviler sterkt på at iPad brukere må betale.

person@ljesus

Apple KAN ikke kreve betalt for 4.0 oppgraderingen... Vil være selvmord i ft goodwill hos kundene. I tillegg er det bugs i softwaren som ipaden er levert med.

TheodorAnton

@person@ljesus
Apple kan kreve akkurat hva de vil, om budsjettene til utviklingsavdelingen for iOS 4 (for iPad) ikke strekker til - så må penger tilføres fra ett annet sted. Husk at iPad har en langt mindre brukergruppe enn iPhone sånn som situasjonen er nå.

Apple-brukere generelt er bortskjemt med OS-oppdateringer som ikke koster skjorta. Men det skjønner man ikke om man ikke har vært borti Windows før...

Når det gjelder bugs så skal disse i utgangspunktet løses med minor releases. Det skal ikke behøve å koste noe.

person@ljesus

Selvsagt kan de det, men strengt tatt erndet ikkenallverden av en strategi for å få nye kunder. Og, med huset fullt av Applestasj så må jeg si at iallefall min nye Ipad bør få oppdateringen uten kostnad. Forstår det når vi snakker om flere år gammelt utstyr. apple selv driver folk over i pirate bay og til jailbreaking.. Og DET er dårlig butikk

tobben00

En annen artikkel med samme tema: http://www.maclife.com/article/news/rumor_smashed_apple_won’t_charge_ipad_ios_4_update

osla

Har hatt ipad i en stund nå og føler at den har et større potensiale med tanke på software. Jeg har av og til følt at ting blir i enkleste laget. Ser at flere produsenter kommer opp med slike tavler med windows 7 på. Kunne ikke ipad hatt en softeware et sted i mellom ios 4 og mac os x??

AppleiP

Therese ; ]
Kan ipad brukes som tegnebrett istedet for wacom?

Dykkeren

Dette er ikke noe nytt. Mitt innlegg av 5. april tar opp dette spørsmålet.

http://mac1.no/forum/viewtopic.php?f=451&t=239170

480480

Hvis dere har råd til å betale noen tusenlapper for en Ipad, så kan jeg ikke tenke meg at en 50 lapp kan bety så mye for lommeboken

person@ljesus

Det har nada med pengene å gjøre, kun prinsipper...

DanTheMan

50 kr betales med glede!

noilivap

er vell ikke verre enn å laste ned iOS 4.0 restore firmware til ipad når det kommer. 50 kroner spart.

Helt enig med "480480". 50 kroner er ikke mye i det hele tatt. Derimot har alltid iPhone oppdateringer kostet penger (utenom iOS 4) til iPhone. Dette skulle da ikke vært noe problem å snoke frem..

superape

Hvorfor skulle de ikke ta betalt? Djeeeez

mckvakk

Apple har skrevet i vilkårene for iPad at neste store oppgradering (iOS 4) blir gratis, men du kan måtte betale for neste (iOS 5) og utover.

Tipper dette er en ansatt som har blitt matet et rykte for å se om han lekker, noe han gjør :rolls eyes:

TorsteinO

Derimot har alltid iPhone oppdateringer kostet penger (utenom iOS 4) til iPhone. Dette skulle da ikke vært noe problem å snoke frem

Betalte du for iPhone OS3 eller noen tidligere oppdatering, så tror jeg noen har lurt deg...

person@ljesus

Noen som har hørt noe om lanseringen av Ios4.0 til Padda?

Jan Fredrik

Har hørt September...

kurka

Det har nada med pengene å gjøre, kun prinsipper...

Det hadde vært interessant å høre hva slags prinsipper det er snakk om

Henrik Christiansen

Det har nada med pengene å gjøre, kun prinsipper...
Det hadde vært interessant å høre hva slags prinsipper det er snakk om

Det er vel det klassiske "jeg nekter å betale fordi jeg tror at jeg er en juridisk ekspert og forstår alle vilkår jeg har inngått fordi jeg har lest en artikkel som bare er synsing om temaet på internett"-prinsippet.

foxter

Helt enig med "480480". 50 kroner er ikke mye i det hele tatt. Derimot har alltid iPhone oppdateringer kostet penger (utenom iOS 4) til iPhone. Dette skulle da ikke vært noe problem å snoke frem..

Ingen iPhone oppdateringer har kostet penger.

Noen iPod Touch oppdateringer har derimot kostet noen kroner...