Apple holder pressekonferanse i morgen

Apple holder pressekonferanse i morgenApple har måtte tåle mye negativ presse hva gjelder antenneproblemene på iPhone 4. Nå tar selskapet bladet fra munnen og holder noe så sjeldent (i Apple-sammenheng) som en pressekonferanse i morgen. Pressekonferansen skal utelukkende handle om iPhone 4.

Potensielle problemer med iPhone 4 sin antenne har fått svært mye omtale, både i amerikanske og europeiske medier. Det som startet som tekniske utfordringer med iPhone 4s re-designede stålantenner (rundt telefonen) har nå blitt et virkelig PR-mareritt for Apple. Problemene har beveget seg vekk fra teknologipresse og nådd tabloidmediene og både David Letterman og Top Gear har spøkt med Apples problemer. Til og med Microsoft har kommentert problemene og en sjef i selskapet uttalte nylig at iPhone 4 var Apples Vista. Problemet er dermed mye mer et PR-problem enn et teknisk problem, ikke ulikt hva som skjeddde med Vista.

Den negative pressen har utvilsomt skapt en stygg ripe i lakken til Apple og vil sannsynligvis også få et utfall på sikt hva gjelder salg. Allikevel er det lite som tyder på at interessen for iPhone 4 har stoppet, ettersom produktet er tilnærmet umulig å få tak i Apple sine butikker og ventelistene er lange.

Det er nok ingen tilfeldighet at Apples presesekonferanse legges i morgen og ikke neste uke. Neste uke skal Apple nemlig legge fram sine finansielle resultater for siste kvartal og selskapet vil mest sannsynlig gjerne ha iPhone-problematikken ute av verden og prøve å få pressens fulle oppmerksomhet på Apples-resultater som forventes å være svært gode.

Hva gjør Apple?

Apple vil på morgendagens pressekonferanse sannsynligvis komme med en eller annen uttalelse om hva de vil gjøre for å løse problemet som noen kunder opplever. Det har allerede vært ryktet at Apple har endret produksjonsmetoden og lagt en tynn plastfilm på antennene på de nyeste iPhonene som kommer fra fabrikken. Dette for å forhindre at det kommer hudkontakt mot antennene.

Apple har tidligere annonsert at de også vil komme med en oppdatering til iOS 4 som vil rapportere mer korrekte dekningsforhold.

Spørsmålet er om noe av dette vil endre situasjonen som i all hovedsak ser ut til å dreie seg om hvordan telefonen er konstruert.

Hvor stort er problemet?

Problemet er relativt godt dokumentert med YouTube-videoer, bilder og er et reelt problem, men det ser kun ut til å oppstå under spesielle forhold.

Vi har i løpet av de siste 4 ukene ikke greid å replisere problemet på noen av de iPhone 4 som vi har her i Norge og fellesnevneren for de som har problemer er at de også har dårlig dekning. Nettstedet Engadget har gjennomført en spørrerunde blant iPhone 4-brukere for å prøve å finne ut hvor stort problemet egentlig er. Konklusjonen er noe tvetydig, men det ser igjen ut til å være dekningsforholdene som avgjør om du opplever problemer eller ikke. De fleste opplever at telefonen har generelt bedre dekning.

Det er også mange faktorer som kan spille inn, hvor fuktige hender man har, hvor tjukke/store hender, luftfuktighet, hudtype og også vær.

Våre iPhone 4 har vi nesten utelukkende brukt i områder hvor det er god dekning (noe det er de fleste steder i Norge), men Mats vil til uken ta med sin iPhone 4 til områder på vestlandet hvor Netcom sin dekning er svært dårlig. Vi vil der igjen prøve å se om vi greier å gjenskape problemene og selvsagt dokumentere dette.

Pressekonferansen vil bli holdt i morgen klokken 18.00 norsk tid.

froskenfredrik

Veldig bra artikkel!

Spent på hva Apple har å si og om de gjør noe med det eller bare snakker det bort.

Dorkfish

Skal bli interessant å se hva som kommer frem av dette. Har selv unlatt å oppgradere min 3GS til iOS4 av forskjellige årsaker og det kan se ut som om det ikke var så dumt.
Hadde selvfølgelig lyst på den nye iPhone, men har av erfaring valgt å aldri kjøpe første versjon av noe. Untatt ipad da, men den fikk jeg omtrent gratis....

trondage

På min iPhone 4 så klarer jeg fint å gjennskape probemet med antennen, men mister dog ikke signalet helt. Jeg bor i Trondheim og vil vel si at dekningen er bra hvor jeg bor.

daggad

Jeg tror nok mye av problemet ligger i iOS4.
Når jeg oppgraderte min 3GS så opplevde jeg dårligere dekning generelt samt at jeg noen steder mistet den fullstendig og/eller har blitt brutt i samtaler.

Har Telenor og bor i Ålesund hvor de har god dekning.

Tipper på at en oppdatering av OS'et kommer ganske så fort.

Lars-Kristian

Når jeg skulle kjøpe ny iPhone for ett par dager siden, valgte jeg å gå fra 8GB 3G til 32GB 3GS, isteden for å vente på at en iPhone 4, som kanskje ikke fungerer, kommer til Norge. Jeg er alt for usikker på iPhone 4. Jeg venter heller ett år til iPhone 4 er kvitt barnesykdommene. Men å kjøre iOS 4 på 3GS'n har ikke vist seg å være noe problem... så langt.

Og jeg har Apple-logoen tattovert på overarmen!

norsemen

Flott artikkel.

En liten korreksjon: Pressekonferansen starter kl. 10 (Cupertino-tid), dvs. kl. 19 norsk tid.

bkar89

Om antenne problemene virkelig er så store som man skal ha det til, vet jeg ikke... jeg tviler. holder jeg rundt nedre delen av min HD2(antennen er plassert her) mister jeg også en del barer, dette er ikke akkurat noe nytt... men et såpass hett produkt får mye PR, god og dårlig.

Det jeg håper mest på er noe konkret informasjon om offisiell release her i Norge, setter en finger på 23 juli som tidligere nevt på rykte børsen, men hadde vært kjekt med noe offisielt :) og kanskje litt info om den hvite versjonen!

Timingen er iallefall ganske perfekt :) så jeg krysser fingrene.

AllFather

Er jo rimelig genialt å lage en telefon som ikke folk som er "skreivhendt" kan bruke uten å miste signalet.

Men er vel ikke så rart, Jobs er en høyremann ;o)

admin

Jeg er skeivvent og bruker telefonen helt fint uten problemer eller tapte samtaler :)

Kristert

Og hva sa de på denne pressekonferansen? Den er vel ferdig nå, men finner ikke noe om den noe sted...

Logik

Pressekonferansen vil bli holdt i morgen klokken 18.00 norsk tid.
Fredag 16. Juli vil den finne sted tydeligvis.

rihno

Jeg har sett noen av "rekonstruksjonene" på youtube. Jeg tenker litt som Jobs - ikke hold telefonen slik da! I de snuttene jeg har sett så ble enten telefonen holdt i venstre hånd mens man klemte godt (hardt) rundt telefonen, eller at man klemte med pekefingeren direkte i mellomrommet mellom antennene. I mitt hode er det ganske naturlig at man oppnår en effekt med å lage en kortslutting mellom to punkter...

Apple har, som vanlig, uttalt seg arrogant - noe som kan gi dem en stygg ripe denne gang.
Jeg vil tippe det stemmer at nye iPhone 4 kommer med plastbelegg på antennene. Og hvis Apple vil legge denne saken bak seg så bør de legge seg flate og tilby gratis bumper til de som allerede har kjøpt - eller mulighet til å bytte den inn i en "ny".

carcharoth

Steve Jobs burde gitt seg mens leeken var god... iPhone4 kan fort bli som Vista. Men som kjent, iPhone4 er jo ''bare en telefon''. Så hvis du har den: slapp av, selg den og kjøp en Android-basert telefon istedenfor.

rihno

http://www.5080.no/2010/07/steve-jobs-innkaller-til-pressekonferanse-for-a-be-forbukerne-dra-til-helvete/

Litt humor kan man koste på seg...

kokopelli

Hvor kan man følge denne pressekonferansen?

Gadjett

Her for eksempel:
http://www.macworld.co.uk/ipod-itunes/news/index.cfm?newsid=3232157

Sheik

Eller her: http://www.engadget.com/2010/07/16/live-from-apples-iphone-4-press-conference/
De har allerede starta med et bilde fra "kø'en" utenfor. Det er nok et belegg på antennen, og gratis bumpers til de som allerede har kjøpt. Det vil jo koste 10milliarder å bytte ut alle telefonene som allerede er solgt... Det lå jo et bilde på itavisen (kilde gizmodo bruker) som hadde fått en forbedret telefon, det er nok den de skal vise... Det har vært så mye lekasjer som f.eks. ved iPhone 4 lanseringen at rørleggerne umulige kan ha tetta de røra nå også.

Jan Fredrik

Dette blir spennende!

TheRealChristoffer

det viser seg at htc og smasung har samme feil xD morsomt

Jan Fredrik

30. JULI!!!!!!!

tarik1988

akkurat 2 uker :)))

BadboyBubby

Interessant pressekonferanse. Apple er akkurat like cocky og arrogante som de pleier være. Men at de nekter å innrømme veldig enkle fakta er etter hvert sjokkerende.
De snakker som om problemet er at man skjermer for signalet ved å holde rundt telefonen. Mens alle med litt teknisk innsikt og i alle fall de med litt antenneteori innabords, skjønner at det som skjer med iPhonen er at man endrer antenne-egenskapene ved å "kortslutte" dem med fingeren eller hud fra hånda. Alle telefoner har problemer med skjerming av signalene med hånda, ja, men alle telefoner har ikke en eksponert antenne som gir muligheter for alterasjon av egenskapene.
De er jo så nære å motsi seg selv om man kan komme. Det er ikke noe funky med antennedesignen vår, men vi gir vekk bumpere for å hindre at folk kan ta på antennen.
Spesielt svarene på spørsmålene fra pressen etterpå finner jeg way beyond Bærum Blærete (unnskyld til de som måtte komme derfra, det er ikke noe personlig mot dere).

Når det er sagt så tror jeg summa summarum at problemet er minimalt og at Apple har rett i at det hele er blåst ut av proporsjoner.
Min telefon ligger i posten et sted mellom London og Trondheim og jeg gleder meg som en unge til å få den, og tror ikke jeg kommer til å få noe kjempeproblem. Andre telefoner har andre problemer som er mye større.

Gadjett

13 jul 2010 22:22
Sitter her og tester med:
- iPhone 4
- Nokia N73
- HTC S740

Samtlige mister flere "streker" på signalindikator. iPhone mister flere, men alle har tilsvarende problem (HTC og Nokia må holdes øverst).

Tror jeg må finne køen for tilbakelevering av HTC og Nokia også... :-P
Skulle gjerne sett litt annen løsning for å minske signaldrop, men har en mistanke om at mye dreier seg om lesertall :rolls eyes:

iRabb

Apple har lagt ut pressekonferansen:

[url">http://events.apple.com.edgesuite.net/100716iab73asc/event/index.html

geircito

Alle som kjøper iPhone 4 vil få med en gratis "bumper".

De som allerede har kjøpt iPhone 4 vil også få en gratis "bumper" ved henvendelse til Apple.

Alle som HAR kjøpt "bumper" vil få refundert beløpet ved henv. til Apple.

Ovenstående gjelder for hele verden- Dvs. vi i Norge vil også få en gratis "bumper" når vi begynner å kjøpe iPhone 4 fra fredag 30. juli. Hvis Apple IKKE kan fremskaffe "bumper" ved kjøp av iPhone 4 (pga. produksjonskapasitet), så vil den bli ettersendt senere.

Ovenstående "tilbud" gjelder frem tom 30. september 2010 (muligens også senere ifl. Steve Jobs/Apple).

Fra Apple Store USA:
Apple will offer a free iPhone 4 Bumper or other select cases to iPhone 4 customers. Details on how to order a free Bumper or case will be available soon on apple.com.

BadboyBubby

LItt snedig i grunn. De klarer å produsere en relativt teknisk og avansert sak som en iPhone og få den ut i verden (om enn ikke så raskt som ønsket), men klarer ikke å produsere den simpleste plastdings i like stort antall. Men de dekker ikke utgiftene til de som har kjøpt 3'dje parts bumpere. Selv om de løser problemet like bra....

saks

Mens alle med litt teknisk innsikt og i alle fall de med litt antenneteori innabords, skjønner at det som skjer med iPhonen er at man endrer antenne-egenskapene ved å "kortslutte" dem med fingeren eller hud fra hånda.

Er du helt sikker på dette? Jeg tviler på at metalldekselet rundt iPhone 4 er selve antennen, det hadde ikke blitt noe særlig bra antenne. Tviler også på at det er noe fysisk kontakt mellom antennen og metalldekselet. Den ligger nok trygt plassert inni telefonen, slik som den gjør på alle telefoner.

TheRealChristoffer

apple selv sa at kanten rundt er antennen

BadboyBubby

De viste vel bilde av det på keynoten også om jeg ikke husker helt feil.

Mr Barm

Hvor finner man denne på nettet? Video av eventen?

BadboyBubby

LIgger link litt lenger opp i denne tråden.

Mr Barm

Ja men den er jo fra 7 juni!! Ikke fra i dag!

Gadjett

LItt snedig i grunn. De klarer å produsere en relativt teknisk og avansert sak som en iPhone og få den ut i verden (om enn ikke så raskt som ønsket), men klarer ikke å produsere den simpleste plastdings i like stort antall. Men de dekker ikke utgiftene til de som har kjøpt 3'dje parts bumpere. Selv om de løser problemet like bra....
Fra pressekonferansen:
"It's very hard to get cases right now. If Apple had given the dimensions of the phone earlier, then there'd be a bigger supply of cases. A: As a consumer electronics manufacturer, if we tell the world what our future products are going to be, they tend to stop buying our current products. And if they [do that">, then we have a crisis and have to focus on that and stop focusing on new products... so in general, we don't tell people about new products until they're just about ready to go."

BadboyBubby

Ligger link på forsida til Apple også nå.
http://events.apple.com.edgesuite.net/100716iab73asc/event/index.html