Microsoft åpner ''Music Club'' i dag

I følge CNET vil Microsoft i dag åpne Music Club i Storbrittania, en europeisk musikk butikk integrert i Windows Media Player, og nok en gang har Microsoft latt seg inspirere av Apple. Microsoft har hentet mye inspirasjon fra iTunes Music Store og derfor integrert den nye butikken i den nyeste versjonen av Windows Media Player. Imotsetning til Apple vil ikke Microsoft sørge for musikken slik som Apple, men kun infrastrukturen. Et eksternt og frittstående selskap vil sørge for innholdet i butikken. Sangene vil koste rett under en euro, noe som betyr 7-8 kr per sang og man vil kunne velge mellom 200 000 sanger.

Butikken skal ifølge Microsoft utvides fra å bare gjelde Storbrittania til å gjelde flere europeiske land etterhvert. Hvis butikken blir en suksess vil Microsoft utvide den til USA også. Vi tror at Microsoft strategisk har valgt å "teste" butikken i europa for å stikke kjepper i hjulene til Apple sin kommende europa satsning, og at konkurransen i USA allerede har hardnet seg såpass til at Microsoft ikke tør å lansere en "halveis" tjeneste i USA.

Nå må Apple få opp farten på produksjonen av iTunes for Windows for ikke å tape mot erkerivalen Microsoft. Vi håper at ikke en lansering ved juletider allerede er for sent.

Tags: