Spotify og WiMP klar med musikk i bakgrunnen

Wimp og SpotifyApple har denne uken godkjent en rekke applikasjoner med iOS 4-støtte. Norske WiMP var først ute med å støtte muligheten til bakgrunnsprosesser, men i går kveld ble også konkurrenten Spotify klar. Nå kan du endelig høre på musikk fra WiMP eller Spotify, mens du gjør andre ting på telefonen.

iOS 4 introduserte, som de fleste sikker har fått med seg nå, muligheten for bakgrunnsprosesser. Apple har gjort det mulig for programmer å fortsette sine prosesser i bakgrunnen, men alle applikasjoner som skal dra nytte av disse funksjonene.

Musikktjenestene fra WiMP (Et samarbeid mellom Platekompaniet, Telenor og Aspiro) og Spotify streamer musikk fra nettet og lar deg høre på så mye musikk du vil til en fast pris i måneden - NOK 99,-. Disse tjenestene har lenge hatt iPhone-applikasjoner, men uten muligheten til å høre musikk i bakgrunnen har programmene vært noe begrenset til tider.

Tidligere denne uka kom WiMP med en oppdatering som endelig gjorde dette mulig og i går kveld dukket også konkurrenten Spotify opp i App Store med samme funksjonalitet.

WiMP WiMP

Oppdateringen fra WiMP gir full støtte for bakgrunnsprosesser og du kan nå endelig høre på musikk fra WiMP mens du surfer, spiller, tweeter eller gjør noe annet spennende på din telefon. WiMP har også implementert Apples medieknapper slik at du med et dobbeltklikk på hjem-knappen og sveip til venstre kan få opp knapper for play/pause og neste/forrige sang. Du trenger dermed ikke å åpne WiMP for å endre eller stoppe musikken.

Spotify Spotify

Spotify sin oppdatering kom i går kveld og inneholder stort sett akkurat det samme som WiMP. Spotify lar deg også høre på musikk i bakgrunnen og programmet har også inkludert støtte for medieknappene i docken. I tillegg har Spotify også lagt inn en ny tab som gir oss musikknyheter under What's new.

Streaming-tjenestene har med disse oppdateringene blitt vesentlig forbedret. Begge oppdaterignene er gratis og er tilgjengelig i App Store.

Snøkreps

:-D

Den nye What's new menyen til Spotify ser veldig bra ut. Men hos meg så lagger den litt, har 3GS så det burde den vel ikke.

Nafoni

Er det dette som er "overraskelsen?"

stigzy

Er da fin overraskelse synes jeg :-)

javel666

Funker ikke med multitasking med iPhone 3G selv med jailbreak og multitask enabled (ELENDIG)

Alt annet med iOS4 oppdaterte programmer multitasker jeg som en drøm med.

Randy

Omg.. Var DET overraskelsen? ..... Skuffet....

javel666

Omg.. Var DET overraskelsen? ..... Skuffet....
Klarte visst ikke å installere siste version av spotify likevel... installerte en gang til og multitaskingen var 100%