Retina Display - skjermen på iPhone 4

Retina DisplayMed iPhone 4 introduserte Apple også en ny skjerm som de har valgt å kalle Retina Display. Navnet spiller på en del av øyet som kalles for Retina og det er ikke helt uten grunn.

Apples Retina Display har nemlig en pikseltetthet på 326 ppi, noe som er 26 mer enn et menneskelig øye visstnok greier å oppfatte.

Skjermen på Apples nye iPhone 4 er den som utvilsomt overrasket mest i dagens presentasjon av den nye iPhone. Apple har oppgradert skjermen og gir den nå fire ganger så høy oppløsning (dobbel pikseltetthet). Den nye skjermen har en pikseltetthet på 326 ppi, noe som er vesentlig mer enn for eksempel Google Nexus One eller HTC Desire - to telefoner som har blitt lovpriset for sin skjerm.

Retina Display

Ikke nok med det, iPhonen får også samme type IPS-skjerm som du i dag finner i iPaden og Apples 27" skjerm. Det betyr at kvaliteten, både med tanke på oppløsning og ikke minst fargegjengivelse er vesentlig høyere enn på sine konkurrenter. Skjermen har også fått enn høyere kontrastratio på 800:1 - fire ganger høyere enn forrige modell.

Alt i alt er det nok skjermen som kommer til å være det punktet som virkelig imponerer oss hva gjelder iPhone 4.

TheRealChristoffer

Ser bra ut:) men beholder 3gsen

KlodrikMcKr

Skulle gjerne hatt denne med en gang men har ikke rå til 3gs en gang så jeg må vel bare klare meg med iPhone 4 theme på min jailbreaka iPod Touch

esel

Hva med aspect ratio. Hadde ønsket meg en litt større skjerm, med litt mere widescreen. 16:10 f eks. Men skjønner at det var enklere og firedoble oppløsningen i forhold til apps og iPod touch kompabilitet.