Beejive bringer lynmeldinger til iPad

Test av Beejive

Beejive har lenge vært en av de mest populære lynmeldingsklientene til iPhone og de har selvsagt også vært tidlig på ballen når det gjelder iPad. For en drøy uke siden kom den første versjonen av Beejive for iPad ut på App Store og vi har tatt applikasjonen ut på en luftetur. Endelig finnes det en bra lynmeldingsklient til iPad, men den er ikke helt uten mangler.

Beejive sin iPhone-programvare har vist seg å være «kongen på haugen» hva gjelder lynmeldingsklienter til iPhone. Gleden var derfor stor når vi så at Beejive også ville finne veien til iPad.

De som kjenner Beejive fra iPhonen vil raskt kjenne seg igjen i den nye iPad-versjonen. Det er ikke introdusert noen store nye funksjoner og programmet støtter fortsatt flere lynmeldingstjenester, inkludert AIM, Google Talk, MSN og Facebook Chat, Yahoo, Jabber og ICQ. For å legge til en bruker, trykker du enkelt på bikuben oppe i høyre hjørne og fyller ut detaljene. Du kan konfigurere så mange lynmeldingstjenester som du vil og vi har i denne versjonen testet AIM (iChat/MobileMe), Google Talk, MSN Messenger og Facebook.

Siden det fortsatt ikke er mulig å la programmet kjøre i bakgrunnen på iPad (eller iPhone) har Beejive en god innebygd støtte for såkalte «Push Notifications». Hvis du lukker Beejive uten å logge deg av, vil Beejive sørge for at du forblir pålogget og eventuelle meldinger du får blir sendt som «push» meldinger til din iPad. Velger du å svare på en slik melding åpnes Beejive igjen og du kan begynne å chatte igjen.

Beejive IM støtter også muligheten til å sende bilder, stemmeklipp, sende en e-mail med en kopi av chatten og lukke chatten. Istedenfor at mottakeren trenger å godta filoverføringen, sender Beejive en link som åpnes i nettleseren. Dette går fort, som er hvordan iPads generelle opplevelse burde være.

Når du mottar en melding, vil du se en forhåndsvisning av den i en boble under navnet på senderen. Dette eliminerer behovet for å klikke deg fram og tilbake mellom hver eneste chat. Når du trykker på en av chattene i listen til høyre vil hele chatten vises sentral i applikasjonen.

Applikasjonen fungerer best i landskapsmodus, da kontaktlisten vises til venstre på skjermen som standard. Akkurat som iPhone og iPod Touch versjonen, støtter Beejive IM for iPad push notifikasjoner. Push meldinger leveres rett på iPaden når du fortsatt er pålogget og applikasjonen er lukket. På iPhone og iPod Touch versjonen kan du velge mellom en påloggingsperiode mellom 10 minutter og 7 dager, noe som trolig vil være det samme på iPad. Manuell avlogging går såklart imot dette.

Test av Beejive Test av Beejive

Programmet koster NOK 59,- i App Store. Beejive har ikke laget en Universal-versjon av deres iPhone-applikasjon og du må fortsatt kjøpe Beejive for iPad selv om du har iPhone-varianten.

Tags:

eliot

Jeg bruker IM+ på padda og denne er helt fantastisk.
Jeg skal laste ned Bejiive på *kremt*I.n.s.t.a.l.l.o.u.s*kremt*
for å prøve:-)

Nafoni

Hehe, "prøver" du alle apps med Installous eller? :P
Skam deg ;)

DarkWader

Det er vel heller en drøy måned siden beejive kom til Ipad.
Har brukt den mesteparten av tiden, men måtte gå over til IM+ igjen, pga irriterende krasj i MSN.
Fikk ikke logget hverken ut eller inn av MSN, beejive crasjet på hver oppstart. Selv ikke restart av Ipad eller reinstallasjon hjalp. Sjedde med intervall på ca 1 uke.

(ipaden er ikke jailbreaket)

Sippi

Jeg har hatt beejive siden 13/6-10 på iPad min (kjøpte den på den amerikanske kontoen)
Til nå har jeg vært superfornøyd. Har kun brukt MSN messanger tjenesten.

Med et lite unntak mandag og i går da jeg ikke klart å logge meg på lenger. Fikk feilmeldingen ”Unable to set status, out of coverage”
Jeg fikk logget meg på beejive, men jeg var offline. Når jeg prøvde å endre til online fikk jeg feilmeldingen over.
Tror de hadde noen tekniske problemer eller noe i den duren, da også hjemmesiden deres var nede samtidig med mine problemer.

I dag er alt i kjønneste orden, og alt funker som før. (Også hjemmesiden deres)
Etter min mening er beejive, om ikke den beste, så er den en av to/tre beste lynmeldingsklient(er).

tomlil

beejive er en av de få appsa som du ikke klarer å bruke om du laster den ned fra innstallouse. Irriterende for noen. Men de har faktik skjønt det. Så amnge apps som idag blir cracket og lastet ned taper selskapene store penger på og ikke sikre appsene godt nok

TheRealChristoffer

det er en gledelig nyhet at den ikke fungerer fra installus:D

eliot

Vel jeg laster ned apps fra Installous og hvis jeg liker de så kjøper jeg de pga alt det syret med sync og updates i installous..
Har brukt godt over 400kr på apps til padda ;-)