Skype klar for samtaler over 3G

Skype klar for samtaler over 3g

Et av de mest populære programmene på iPhone har i lengre tid vært VOIP-tjenesten Skype. Programmet lar deg ringe gratis til andre Skype-venner eller til svært lave kostnader til fast- og mobiltelefoner, men programmet har hatt et stort problem på iPhone. Det har ikke vært mulig å ringe over 3G - kun Wifi. Nå har Skype endelig kommet med en oppdatering.

Tjenesten Skype er svært populær og brukes av mange, spesielt når man skal ringe til eller fra utlandet. Programmet har jevnt over vært et av de mest populære gratis applikasjonene på iPhone, men det store problemet har alltid vært at man ikke kan ringe over 3G - kun Wifi. Til å begynne med var det amerikanske AT&T som mente deres nettverk ikke taklet trafikken, men etterhvert fikk Skype og andre VOIP-tjenester tillatelse til å også bruke 3G-nettet. En rekke VOIP-klienter kom med 3G-støtte, men Skype uteble.

Skype Skype

I går kom oppdateringen som gjør det mulig å ringe med Skype over 3G-nettet. Oppdateringen som nå er i App Store gjør det mulig å ringe med 3G, men introduserer også en ny betalingsmodell. Det blir gratis å ringe over 3G fram til slutten av august, men deretter vil en liten månedlig pris bli belastet for å kunne fortsatt benytte denne tjenesten. Hva denne prisen blir, har Skype foreløpig ikke avslørt.

Den nye versjonen av Skype fungerer godt. Lyden er så god som vi har lært oss å bli vant til med Skype og dette fungerer overraskende bra. Har du mange venner på Skype og en fri dataplan hos din mobiloperatør kan Skype fort spare deg mye penger på samtaler.

Programmet er tilgjengelig gratis fra App Store. Programmet har ingen iPad-variant enda, men fungerer allikevel smertefritt på iPad.

Tags:

lilminime

Først og fremst vil jeg bare presisere at jeg synes det er helt greit å betale for meg når jeg bruker en tjeneste jeg er fornøyd med, noe jeg er med skype.

Problemet med denne oppdateringen er at, slik jeg har forstått det, iPhone-brukere får en slags eksklusiv "iPhone-skatt" når de ringer over 3G, og at denne ikke gjelder på andre mobiltelefoner som Nokia, Sony Ericsson osv.

Dette synes jeg er inkonsekvent internpolitikk fra skype sin side. Skal de ha betalt for at folk ringer skype-til-skype over 3G på en iPhone, burde de også ta betalt når noen bruker en Nokia eller en Android-enhet. Dette ville vært konksekvent politikk å føre.

En annen ting er det faktum at det i prinsippet ikke koster Skype noe mer om man bruker 3G eller WiFi fordi belastningen blir på teleoperatøren sin side. For Skype blir det vel ett fett om dataforbindelsen er over trådløst nett eller 3G mtp. kostnader? Eller har jeg oversett / missforstått noe?

alexo89

Enig, men jeg er sykt glad for at oppdateringen kom nå :D Pga har ei i Filippinene som jeg ringer hver dag :)

TurboNils

Blir det ikke dyrt å ringe via 3G? Er vel endel data som blir overført?

slater

Ikke om man har rett abonnement... Det finnes abb. der man har fri databruk.
Dette er også kjekt om man ofte bruker maskinen "på tur" og vil bruke telefonen som modem. Dette gjør jeg faktisk så og si hver dag selv. Det er deilig å slippe bekymre seg for bruken. Kobler bare telefonen til Acer'n eller MBP'n og surfer i vei.
Dette vil selvsagt fungere akkurat på samme måte med Skype og samtaler.

Guitar

Ville bare si at jeg testet dette igår på min iPhone og lyden var meget god med 3G. Skriver dette på min iPad ;)

Ovit82

Dette var virkelig på tide :) Jeg ringer mye til utlandet, så jeg kommer til å spare enorme summer på å kunne ringe over 3G, må bare oppdatere dataplanen min hos onecall først :p

admin

Lyden er veldig, veldig god over 3G

georgei

Hei

Jeg har en jailbreaket iPhone 3GS, og får ikke skype til å fungere etter oppdatering, og den sier noe om at den ikke tillater modifisert iPhone software... Noen som vet hvordan man kommer seg rundt det problemet??

alexo89

Gjennoprett uten jailbreak

ArneTh

Men når kommer Skype og Facebook for iPad???