Barnes & Noble slipper app til iPad

Det amerikanske selskapet Barnes & Noble slapp i går en applikasjon som lar deg lese bøker kjøpt fra deres nettbutikk på iPad. Denne blir kalt "BN eReader" og tilbyr over en million ulike bøker, siden det er samme nettbutikk som på deres egen Nook.

Barnes and Noble

Man kan ennå ikke kjøpe bøker direkte fra applikasjonen, men som midlertidlig løsning kan man bruke Safari og besøke en iPad-tilpasset webside, à la Amazons Kindle.

Den store fordelen med denne framfor andre e-lesere er at den tilbyr en rekke forskjellige tilpasningsmuligheter for lesningen, som bl.a. justere skriftfargen, endre bakgrunnsbilde (themes), tekstavstanden og mellomrom m.m.

Andre egenskaper er også å synkronisere lesning og bokmerker med andre Nook-enheter, highlighting og søk innenfor boken. Du kan også låne ut bøker du har kjøpt til venner, en funksjon mange har savnet i Apples iBooks eller Amazons Kindle.

Nook

Nook

Applikasjonen tilbyr som første e-bokleser på iPaden å abonnere på aviser og magasiner i tillegg til bøker, en funksjon som iBooks og Kindle for iPad mangler.

Programmet er gratis og kan lastes ned fra Appstore.

oo

Såg fin ut den appen :) Takk for artikkelen.

(det heiter forresten "abonnere")

fowler

Jeg kan ikke laste ned denne applikasjonen. Jeg tror at den er låst til amerikanske brukere. Har noen andre erfart det samme? Isåfall er jo dette en meget relevant opplysning for artikkelen...