Første titt på Beejive IM til iPad

Beejive IM har utvilsomt vært en av App Stores beste og mest populære lynmeldingsklienter.

Applikasjonen ble sendt inn til godkjenning denne onsdagen og nettstedet Wired.com har motatt en nesten ferdig versjon av iPads kanskje beste lynmeldingsklient.

Da iPad ble lansert, var programmet IM+ raskt oppdatert med en iPad-versjon. Nå kan det se ut som utviklerene bak Beejive IM tar seg god tid og lager en ordentlig bra lyndmeldingsklient til iPad.

Beejive IM støtter flere lynmeldingstjenester, inkludert AIM, Google Chat, MSN og Facebook Chat. For å legge til en bruker, trykker du enkelt på bikuben oppe i høyre hjørne og fyller ut detaljene. Ulikt IM+, finner du en kolonne på høyre side av skjermen som viser alle aktive chatter.

Når du mottar en melding, vil du se en forhåndsvisning av den i en boble under navnet på senderen. Dette eliminerer behovet for å klikke deg fram og tilbake mellom hver eneste chat. Når du trykker på en av chattene i listen til høyre vil hele chatten vises sentral i applikasjonen.

Beejive IM støtter også muligheten til å sende bilder, stemmeklipp, sende en e-mail med en kopi av chatten og lukke chatten. Istedenfor at mottakeren trenger å godta filoverføringen, sender Beejive en link som åpnes i nettleseren. Dette går fort, som er hvordan iPads generelle opplevelse burde være.

Applikasjonen fungerer best i landskapsmodus, da kontaktlisten vises til venstre på skjermen som standard. Akkurat som iPhone og iPod Touch versjonen, støtter Beejive IM for iPad push notifikasjoner. Push meldinger leveres rett på iPaden når du fortsatt er pålogget og applikasjonen er lukket. På iPhone og iPod Touch versjonen kan du velge mellom en påloggingsperiode mellom 10 minutter og 7 dager, noe som trolig vil være det samme på iPad. Manuell avlogging går såklart imot dette.

Beejive IM har i motsetning til IM+ fått veldig mye skryt for sitt design, og det forventes ikke noe dårligere i iPad versjonen. Når Apple i sommer lanserer iPhone OS 4 med mulighet til å kjøre applikasjoner i bakgrunn, forventes chatteopplevelsen å bli enda bedre.

Beejive IM til iPad vil i starten koste 6$ (35 kr). Senere vil programmet koste like mye som iPhone versjonen, altså 10$ (55 kr). Det blir tydeligvis ingen universal versjon for de som allerede har kjøpt programmet til iPhone,

Via Wired

TheRealChristoffer

chat vil ikke gå i bakgrunnen da aple foretrekker push der sa de under 4.0 møtet etter presentasonen. men push eller bakgrunn på msn program blir jo egentlig akkurat det samme. meldingene vil komme på samem måte så det er ikke et problem;)

men syns im+ ipad versjon ser bedre ut og man har nettleser i msnprogrammet:)

Nafoni

Beejive har da også nettleser

Nikoraisan

Dette så ikke ut som noe jeg føler for å bytte ut im+ med egentlig. :P

TheRealChristoffer

im+ ser bedre ut ja:)

er beejive universal? eller må man kjøpe en ipad versjon?

Nafoni

Les!

Wackhy

Bare den er mer stabilt enn den møkka som er IM+ så kjøper jeg det. Går ikke en dag for meg uten at IM+ konker minst fem ganger...

Daxi

Kjøpte Beejive til min iPhone.. Det får holde.. synd og skam at det ikke lages en universal app..

Nafoni

Enig der.

Applikasjonen er ute nå, kan lastes ned [url=http://itunes.apple.com/us/app/beejiveim-for-ipad/id372269251?mt=8/]her

Andreas_S

Er det bare jeg som ikke får logget på her? Prøvde min msn-konto og facebook, men ingen av de fungerte..

TheRealChristoffer

etter nye beejive for iphone kom så var facebook ustabilt på beejive. er det slik på ipad og?

Andreas_S

Aner ikke.. Har ikke fått logget inn. Det som kommer opp er:

Error: license.key.error.invalid.

Hva det betyr aner jeg ikke..