If vil redde liv med iPhone

If vil redde liv med iPhoneSom første norske forsikringsselskap lanserte If en iPhone-applikasjon med konkrete tips i en ulykkessituasjon. Den guider deg gjennom førstehjelp, finner riktig nødnummer i alle land og hjelper deg med bilder til skademeldingen.

If vil redde liv på iPhone

Det er vårt mål å gjøre kundene våre så godt forberedt som mulig dersom de havner i en skadesituasjon. Med denne nyvinningen håper vi det skal bli litt enklere dersom uhellet skulle være ute

sier Line M. Hestvik, konserndirektør i If Skadeforsikring.

Programmet ”If hjelper deg” skal gjøre det lettere å få tak i hjelp hvis du havner i en ulykkessituasjon. Alle alarmnumrene i Europa er lagret i ”If hjelper deg” og numrene forandrer seg automatisk etter hvilket europeisk land du er i hvis du har GPS slått på. If hjelper deg inneholder også et lynkurs i førstehjelp og beskriver steg-for-steg hva du skal gjøre dersom noen er alvorlig skadde eller bevisstløse på ulykkesstedet.

Lettere forsikringsoppgjør

Forsikringsoppgjøret i etterkanten av en ulykke ser også ut til å kunne bli litt lettere med If sitt nye program på telefonen. Programmet skal også gjøre det enklere for deg å dokumentere skader ved en ulykke ved at applikasjonen har en funksjon for å hjelpe deg og ta bilder ved en trafikkulykke.

Med ett trykk på din iPhone får du også tak If Veihjelp hvis du trenger hjelp med f.eks. bilberging. Applikasjonen er utviklet i et samarbeid mellom If Skadeforsikring og IT-selskapet Tieto Enator. Den er laget i norsk, svensk, dansk og engelsk versjon og koster ingenting. Du trenger heller ikke å være If-kunde for å benytte deg av applikasjonen.

If If

If If

Alt i alt fungerer applikasjonen godt og er et godt initiativ, men vi synes godt If kunne ha brukt litt mer tid på å jobbe med det grafiske grensesnittet.

Applikasjonen ”If hjelper deg” er gratis i bruk og du laster den ned fra App Store.

dng

Genialt, men for min del så hjelper den lokaliserings tingen dårlig fordi at min iPhone viser feil plass uansett..

Hijack

Sier ingen vits med denne applikasjonen. Hvem er det som har tid til å ta opp iPhonen sin og begynne å se på den når det ligger en som ikke puster på bakken.

HenrikWL

Med mindre man har ekstensiv trening med livreddende førstehjelp, så vil den naturlige reaksjonen hos de fleste mennesker være å stivne til mens de lurer på hva faen de skal gjøre. Å da ha en slik applikasjon som dette med seg og for hånden kan være det som avgjør hvorvidt en forblir lammet av skrekk eller faktisk får ytt livreddende førstehjelp.

Dorkfish

Til dere som klager: Det er bedre å ha og ikke trenge enn å trenge men ikke ha.

OkKo

Unødvendig, bare ring 113, der får du info om hva du skal gjøre i ulike situasjoner !

Dorkfish

Det stemmer ikke helt. Jeg har selv opplevd å kontakte 113 da en kunde fikk illebefinnende og de sa bare "send dama til legevakta i drosje". Man sender ikke en voksen person som ikke husker sitt eget navn og som har tisset på seg i drosje.

Jeg er ikke imponert av de som svarer telefonen på 113.