Her er Apples neste iPhone

Her er Apples neste iPhone

Over helgen har det florert en rekke rykter omkring Apples neste utgave av iPhone. En Apple ansatt skal ha mistet en prototype på en bar. Umiddelbart hørtes kanskje dette ut som en tvilsom historie? Nå har nettstedet Gizmodo sikret seg prototypen og kan bekrefte at dette faktisk er Apples neste iPhone.

Ryktene begynte å spre seg tidlig denne helgen, men det er først i dag at vi virkelig får en bekreftelse på at dette faktisk kan være en ekte Apple-telefon. Historien er som følger, en Apple-ansatt er på en bar og tilfeldigvis glemmer sin iPhone 4G. Telefonen er kamuflert i en case som får den til å se ut som en iPhone 3GS, men personen som finner den skjønner fort at dette er en prototype på Apples neste iPhone.

Her er Apples neste iPhone

Finneren tester telefonen som kjører iPhone OS 4.0, men kort tid etter blir telefonen låst (sannsynligvis over MobileMe) og telefonen blir ubrukelig. I løpet av de neste dagene finner telefonen veien til Gizmodo som detaljert har gått gjennom telefonen og konkluderer med at den er ekte. Gizmodo skal ifølge John Gruber ha kjøpt iPhone-prototypen. Apple anser derimot ikke telefonen som «mistet», men stjålet og vil forfølge saken skal vi tro Gruber.

Her er Apples neste iPhone

Her er Apples neste iPhone

Siden iPhone-prototypen er låst og det ikke finnes noen form for firmware til den, har Gizmodo ikke fått testet telefonen i bruk. Allikevel har de greid å samle en god del informasjon om telefonen som forteller oss hva Apple planlegger å introdusere.

iPhone-prototypen har nå fått et kamera både på forsiden og baksiden, noe som gjør det mulig å bedrive videchat på telefonen. Den har også fått en blitz og det Gizmodo beskriver som en vesentlig større kameralinse. Det antas at kameraet med andre ord har blitt mye bedre enn på tidligere modeller. Gizmodo benyttet også anledningen til å åpne denne telefonen og fant en masse deler som helt tydelig bar Apple sin logo.

Innsiden

Gizmodo antar videre at skjermen har fått en oppløsning på 960x460, men dette er vanskelig å bekrefte/avkrefte uten å få telefonen testet. Gizmodo melder at «Connect to iTunes»-ikonene vises i en mye høyere oppløsning enn tidligere. Telefonen avslører også at Apple har flyttet SIM-kortholderen og gått over til mikro-SIM-standarden, den samme som tilbys på Apples iPad. Foreløpig er det ingen norske mobiloperatører som tilbyr mikro-SIM, men både Telenor og Netcom har lovet støtte når iPaden introduseres offisielt i Norge.

Gizmodo mener også at baksiden av telefonen nå er laget av et annet materiale enn tidligere, men har ikke greid å finne ut nøyaktig hva slags materiale det er snakk om. John Gruber i bloggen Daring Fireball mener at det er snakk om en spesiell type av keramikk som Apple søkte patent på i 2006. Denne keramikken skal gi oss den best mulige forhold for mobilsenderene i telefonen, samtidig som den skal være mer solid enn plast. Så lenge den ikke knuser like lett som dagens iPhone-skjerm skal vi kanskje være fornøyde?

Gizmodo rapporterer også om et bedre batteri på den nye iPhone og sier at den nye iPhonen har 16% bedre batterikapasitet. Batteriet har en kapasitet på 5.25 WHr, sammenlignet med 4.51WHr på dagens iPhone 3GS. Dette medfører også en vektøkning fra 135 gram til 140 gram.

Gizmodo har flere bilder og videoer av den nye iPhone.

Tags:

Lord Kimm

På tide å oppgradere fra iPhone 2G til sommeren, altså...

anden231

Den så jo gaaanske pen ut :-D

nubbiz

Tviler på at Apple bare mistet den.

tuppamaara

Nice!! *sikle*

DanTheMan

DEN VAR NICE!!!!
Det blir vel litt finpussing på den da før WWDC, men uansett: HERLIG!!!

iHeir

HAHAHA! Her er det en som mister jobben sin! Utrolig klønete å miste den bare sånn helt uten videre. Takk til han idioten ihvertfall ;)

DanTheMan

Hvis det ikke er planlagt lekk da :)

keyboardcat

Kjipt med mikro-sim for oss som bruker andre operatører enn Telenor/Netcom... :(

runen

Den er dritt stygg... Sony Ericsson kopi

tarik1988

garantert planlagt

iEsben

Dette er 100% garantert fake:)

KasperKillingmoe

Har alltid likt den runde "baken" til 3g/3gs og blir derfor litt skeptisk til designet på denne. Enig at kantene ser ut som billig sony ericsson plastikk.

christergutten

Jeg synes helt ærlig talt den ser mer robust ut...
Jeg HÅPER skjermen er større, men dette greide de liksom ikke å måle da eller?

Spørs om ikke dette er et av de smarte pr triksene som Apple har for vane å gjøre (kult) :P

Hva er mAh ratingen på den nye iPhone? WHr sier meg nothing..

admin

@christergutten

Skjermen er mindre fysisk, men større oppløsning melder Gizmodo.

MagnusSP

Når kan denne telefonen (evt en annen ny iPhone;) ventes? Har hørt mange venter at den kommer til sommern? Som da er .. i juli en gang?

macsam

Hva er det med dere? Ser dere ikke at dette er bare noe tull? Flere nettsteder har allerede avvist dette som fake/hoax. Skjerpings ipod1!!!

admin

@macsam

Det var før Gizmodo faktisk fikk tak i denne telefonen. Det mest tyder på at det er enn 100% Apple prototype av den neste iPhonen.

haakon40

99,99% fake.
Taktisk av apple å "miste" en iphone på en bar helt uten videre slik. Jeg personlig likte den ikke, mistet litt at apples rene look. likner alt for masse på en sony ericson.
Jeg tror de kommer opp med noe annet, med liknende design som ipad, macbook, imac med noe form for børsted aliminium på den.

Det er bare min mening

Pr0xY

Synst ikke at den passer helt til Apple sin "nothing there that doesn't need to be there" designer-stil. Dette innebærer blant annet sprekken/kløften/streken(eller hva man enn kaller den) pa sien av iPhonen (under volumkanppene og over hlytalerene, kan også se en lik på andre siden). Hvis dette er en ekte prototyp av fjerdegenerasjons iPhonen, håper jeg at designet vil bli forberedret før den kommer ut i salg. (sier ikke at jeg ikke liker utseende i sin helehet, men heller at det er noen deler av det jeg ikke synest passer helt til stilen deres).

MagnusSP

@Haakon40

Først så sier du at du trur iPhonen er fake, så sier du at du trur Apple mente på å miste den?

FiliusVitae

Ummm, jeg håper virkelig ikke dette stemmer. Den var ikke særlig pen :(

tb1

Rålekker!! Med litt finpussing blir den knallbra, ikke så femi som 3gs:P Endelig ikke mer plast! Om det stemmer da..

Dorkfish

Synes den var fin jeg, men jeg er ikke helt 100% sikker på at den er ekte.
Jeg har forresten lyst på større skjerm fysisk, ikke bare oppløsning. Skulle gjerne hatt HTC HD2 skjermen på min iPhone.

monken

tipper apple "mistet" den med vilje, håper designet blir forandret fra 3gs

NyZeta

Må innrømme at jeg synes den telefonen var kjempefin. flere Whr og mest sannsynlig en mer effektgjerrig SBC sørger jo for enda lengre batteritid. En oppløsning som rapporters opp mot 960x460 hadde jo vært kjemperått. Kamera foran, må tyde på at videosamtale kommer for fullt. Og når det da er funnet spor av iChat i iPhone OS4.0 så tyder jo dette på at IP-telefoni osv kan bli en skikkelig iphonesak.

Sparekontoen skal fylles nå ja

runen

Funderer veldig på knappene (volum + lydløs). iPaden, som vell kan sies å være splitter ny, ahr de gode gamle knappene. Hvorfor nå lage noen idiotiske runde knapper som ligner på andre telefoners + som strider totalt fra resten av produkt-serien deres...???

Pagga

Dette er garantert ikke endelig versjon. Designet er opplagt ikke ferdig.
Ser ut som den ble tegnet mens Jonathan Ive var på påskeferie.

Pagga

åttitre

Jeg synes å huske at jeg har sett designet der før. Er dette noe tilsvarende SE, Samsung eller Nokia eller blander jeg nå?

Gretulli

En Apple-ansatt ville aldri i verden fått lov å ta med seg en prototype ut av Cupertino. Idiotisk å poste dette som en nyhet og enda mer idiotisk at folk tror på det.

ben-gje

Glemm det! Dette er ikke den ¨nye¨ iPhonen! Appel ville aldri ha produsert et nytt produkt som har et HELT annet design en det siste produktet de lanserte! Se for dere iPad'en bare i iPhone størrelse, så har dere nok den ¨nye¨ iPhonen!

admin

Folk ser seg blinde på utseendet? Dette er nesten 100% sikkert en prototype fra Apple, men det betyr ikke nødvendigvis at den kommer til å se akkurat slik ut når den blir lansert.

Noen som husker avsløringen av iPaden fra Apples lab? Der kan man faktisk se denne telefonen ligge på høyre side av bildet.

http://www.engadget.com/2010/04/18/iphone-4g-proof/

W3p

Er det bare jeg som syns denne telefonen ser håpløst stygg ut? Som nevnt tidligere, er dette noe SE kunne ha lansert. OK, jeg mener ikke å si at den er utrolig fæl, men dette er langt under det jeg ville trodd Apple kom til å komme ut med. Designet er (for en som er vandt til apple-design) ikke pent, og jeg håper virkelig dette ikke er den neste iPhonen, noe jeg heller ikke tror (håper....).

Som nevnt over, håper jeg den neste iPhonen blir en mini-iPad, kanskje hakket rundere slik vi er vandt med fra nåværende iPhone. Den skal jo være god å holde i ei hånd, noe denne prototypen tvilsomt er mtp. hvor firkantet den er..

nubbiz

Er meget overbevist om at dette er en prototype. Og siden iPad har blitt skyldt for å være en stor iPhone så er det kanskje ikke helt bak mål å gå litt drastisk til verk i utseendet på iPhone.

admin

iPaden er mer «firkantet» enn iPhone 3GS. Jeg tror Apple vil gå vekk fra den runde looken på iPhone og introdusere noe nytt. Telefonen har sett alt for lik ut alt for lenge.

mikkmakk

It's a joke, people. Move along.
Jonathan Ive

Apple vil aldri i livet tillate så dårlig finish som på denne telefonen Møtene mellom glasset og metalkanten/plasten er så dårlig bygd at det ikke kan være et ferdig appleprodukt. Garantert. Jeg tror heller ikke at man vil gå bort fra den krumme baksiden.

Jensrask

Var det ikke sånn at en kar mistet en prototype av den nye iPhonen i fjor og tok livet sitt ?

iEdvard

Stygg som juling.

erikgr92

Tor den er ekte jeg, kanskje ikke den endlige Iphonen som skal langseres en gang til sommeren, men denne kommer nokk fra apple.
Apple< er flinke til å få gratis reklame. Tror neppe at den havnet i den "baren" tilfeldig.

Personlig liker jeg designet, liker at det ikke blir brukt plast. har 1G Iphone som ikke er like rund som de som har kommet senere Og tror ikke det blir noe problem med at denne er noe mer kantete.

MagnusSP

@Jensrask

Stemmer det. Får håpe denna karen har det litt bedre..

http://www.usatoday.com/news/world/2009-07-22-china-suicide-iphone_N.htm

flybaba

Ut i fra artikkel på www.gizmodo.com virker det veldig som om den faktisk er den nye iphonen. Syns det egentlig virker veldig praktisk med litt mer flate, føler den kanskje blir litt lettere å holde i (vet at den er tre gram tyngre, men tenker på ergonomien). Lurer og på om det kanskje blir støtte for 4G nettverk? Tviler på det, i og med at Apple ikke pleier å være de første med slike finesser..

macelsk

Tipper dem lagde en iPhone og "mistet" den der for å føre osspå villspor :)

Syns den så stygg ut og tror ikke apple kommer med noe sånt !

Dj bassmaster

Jonathan Ive, "This isn't good."

http://twitter.com/jonathanive/status/12459798567

Pagga

Etter å ha lest om dette på gizmod.com, er også jeg overbevist om at det er et ekte Apple-produkt. Designet virker riktignok svakt, med flere rudimentære trekk: skjøtene i alliminiumsranden, den flate baksiden. Og likevel har de det nye, heldekkende overflateglasset på fremsiden, slik det ble introdusert på siste versjon av Imac. At skjermen er mindre kan tyde på ønske om sterkere skille mellom Iphone og Ipad.
Hovedproblemet for meg, er at den nye modellen sammen med 3GS, ser så mye simplere ut (i negativ betydning), spesielt baksiden - men kanskje Apple har iberegnet alle 3.parts-dekslene folk garantert vil sette på?

Pagga

Makko

Jeg håper dette er en nesten ferdig iPhone. Altså at det er så og si ferdig, men kanskje vil få en bedre finish på sidene. Og det er jo positivt med bedre kamera med lys, front kamera og større batteri....

christergutten

Jeg vet ikke altså.. Men dette ser seriøst ut som et ordentlig produkt.. Om man liker det eller ikke får vel bli hver og ens personlige smak...
Jeg på min side synes designet ser helt greit ut, ikke amazing og wow faktor, men okay liksom.. Og JA, jeg var også en av de som tenkte Sony Ericsson da jeg så metallrammen rundt og volumknappene!! :P

Når det kommer til skjermen..
Jeg håper det kun er prototypen som har så "liten" skjerm... MINDRE enn den nåværende iPhone skjermen??? :O
Faen, ikke press meg over på windows mobile og HD2 da, please!
Jeg vil ha en "mini-iPad" med meg over alt jo...

serbONE

Kanskje dette er et produkt som skal «skremme» folk som ikke liker designet til den nye modellen til å hamstre 3Gs-en før det går tomt på alle lagre i tro om å selge videre for en dyrere pris til alle som ikke liker den nye modellen.

Kanskje et triks fra Apple for å fortsatt få folk som ikke liker det nye designet til å kjøpe 3Gs-en?? De fleste som henger med på ryktefronten, og som skal kjøpe ny iPhone vil jo gjerne vente til den «nye» kommer. Kanskje ikke nå lenger?

straume

Jonathan Ive, "It's a joke, people. Move along."

http://twitter.com/jonathanive/status/12465641567

djhalleu

Ser veldig apple ut. Minimalistisk. Få innganger og knapper. Men vi vet jo at det er en prototype, det står XX på den.

Storpai

Ehh, det jeg spekulerer på, er hvorfor i all verden det står "XXGB" bakpå iPhonen og ikke antall gigabyte. Dessuten er det litt mystisk at hemmelighetsfulle Apple lar utilregnelige hemmelighetsrøpere sprade rundt med en iPhone 4G dersom det skal holdes hemmelig..? Men de som snakker om at iPhone har hatt samme design alt for lenge.. Det kan kanskje være for at de modellene som foreløpig finnes ikke har noen "transform"-knapp?
Synes uansett at den var ganske kul :P Spiller ingen rolle, men litt rart at den ikke er tynnere.

@christergutten
rareste jeg har hørt - det er vel ingen som tvinger deg til å kjøpe den? x)

ArktiskApe

Kanskje de har sluppet den med vilje bare for å se om folk likte eller mislikte det nye designet? Verdens enkleste markedsundersøkelse...