BuyMusic.com i hardt vær

BuyMusic.com har ikke holdt åpent i mer enn 1 måned før kritikkene hagler over dem, og nå ser det ut til at BuyMusic.com er i virkelig hardt vær grunnet rettighetene til musikken de selger. Flerre og flere negative rapporter om BuyMusic.com strømmer inn og på nettet er det nå kommet en rekke hat-sider om BuyMusic. BoyCottBuyMusic.com er en av sidene som gir deg opplysninger om BuyMusics skitne forretningsprinsipper.

Den mest alvorlige, og mulig fatale, kritikken mot BuyMusic kommer fra artister som finner sin musikk på BuyMusic sine websider uten å ha mottatt noen som helst form for royalties eller har ønske om å ligge på BuyMusic sine websider. Dvs. at BuyMusic i teorien driver med piratsalg, de selger musikk uten at artistene får se en øre av fortjenesten. Flere artister har nå rettet søksmål mot BuyMusic og søker enorme erstatninger for tapte inntekter.

Integreringen mot MP3 spillere virker heller ikke som planlagt for BuyMusic. Creative MP3 spillerene som BuyMusic både selger på siden sin og reklamerer for virker ikke slik som påstås mot nedlastede sanger fra BuyMusic. Sangene du kjøper er nemlig ikke i MP3 formatet, men i Windows Media Audio med DRM beskyttelse slik at en del av sangene ikke vil la se flytte over til MP3 spilleren som lovet. Forøvrig så eier du ikke sangene som kjøpes hos BuyMusic, leser man brukeravtalen nøye finner man ut at man kun leier musikken.

Websiden BoyCottBuyMusic.com har i egen regi talt antall sanger BuyMusic faktisk har og har kommet frem til tallet 200,069. Altså langt unna de påståtte 300,000 sangenen, og kun 69 sanger flere enn iTunes Music Store på åpningsdagen.

Alt i alt virker det som BuyMusic er en særdeles useriøs aktør som ikke bryr seg om å betale ut royalties til artister, kopierer iTunes og Apples reklamer, lyver om antall sanger og teknisk sett er underlegen iTunes Music Store. Vi gleder oss til iTunes kommer til Windows slik at PC-brukerene endelig kan se hvordan salg av musikk faktisk skal gjøres.

Tags: