Nå er iPad App Store live i USA

For få dager siden ble den første videoen av iPadens App Store lekket og nå kan du endelig selv leke deg rundt i butikken selv om du ikke har en iPad. Alt du behøver er iTunes og en amerikansk iTunes-konto.

Du vil ikke merke stor forskjell når du surfer gjennom iPadens App Store utenom at det nå også er et lass med nye og spennende iPad-applikasjoner samt den enkle muligheten til å velge enten kategorien iPhone eller iPad.

Blant de nye applikasjonene finner vi blant annet tre nye iWorks applikasjoner produsert av Apple selv. Disse programmene kalles for Pages, Numbers og Keynote og har blitt omfattende promotert av Apple. Alle tre applikasjonene er spesielt tilpasset iPad, og koster 10$ (55 kr) hver.

Slik er iPad app store i iTunes

Hvis vi klikker oss inn på en såkalt "universal" applikasjon vil vi se at man nå har en egen knapp der du velger om du vil se skjermbilder av applikasjonen for iPhone eller iPad. En "universal" applikasjon er et App Store program som inneholder både en iPhone og iPad versjon.

Tar vi oss litt tid å ser gjennom top 100 listen for betalte applikasjoner, ser vi fort at mange av de kjente titlene har fått seg en liten prisøkning fra iPhone versjonen.
Utvikleren Gameloft har derimot valgt å holde forholdsvis lave priser på iPad versjonene av deres applikasjoner i motsetning til andre utviklere.

Populære titler blant Top 100 listen

Tags:

mortengutt

Hvordan får man amerikansk itunes konto da? Får en iPad snart fra USA og vil gjerne ha Apps da.

Nafoni

Gå inn på iTunes, klikk flagget nederst på sidn, velg USA, trykk butikk > lag konto eller hva det står for noe.

DanTheMan

Man kan browse iPad apps i Norsk appstore også!!!
Jeg har alt lastet ned titler som TweetDeck for iPad, Twitteriffic for iPad, Labyrinth 2 HD og mange andre!
Man trenger ikke amerikansk konto!

Eneste jeg ikke finner er Pages, Numbers eller Keynote...
Bare søk på Twitterific for iPad, så scroller du ned... også står det "Apps for iPad", og der finner du alle iPad apps!

macelsk

Er det noe foskjell på å kjøpe fra Amerika enn å kjøpe den her i norge når den kommer? :)

Traktor

Er vel egentlig bare garanti og reklamasjons vilkår. Garantien du får på en iPad kjøpt fra USA, gjelder bare i USA. Det er ikke world wide waranty slik som med Macene. Eller se r det vel ikke noe serlig forskjell?