Download Meter holder styr over databruk

Download meeterHar du et mobilabonnement som begrenser din databruk? Er du interessert i å holde oversikt over ditt databruk og dermed også kostnadene for ditt abonnement?

Da bør du ta en titt på programmet Download Meter (NOK 11,-) som lover å gi deg den komplette oversikten over ditt databruk på 3G, GPRS (Edge) og Wifi.

Programmet som er utviklet av Hedonic Software er ikke spesielt vakkert, men det har vist seg veldig hendig for brukere som er avhengig av å vite hvor mye data de har brukt til en hver tid. Mange mobilabonnementer har begrensninger på hvor mye data du kan laste ned over 3G eller Edge før høye kostnader slår inn. Med dyre datapriser kan overforbruk fort bli veldig dyrt.

Med Download Meter blir det relativt lett å ha oversikten over hvor mye data du har lastet ned. Programmet benytter seg av Apples APIer som lar deg lese databruken på mobilnettverkene og Wifi og bruker denne dataen til statistikk. Du kan på hovedskjermen sette opp forskjellige begrensinger, for eksempel ditt abonnements inkluderte databruk per måned.

Download Meeter Download Meeter

Hvis du kan laste ned 500MB per måned, så kan du med Download Meter sette inn denne verdien som et tall som skal overvåkes. Hver gang du starter applikasjonen vil du da kunne se hvor mange MB du har brukt i løpet av måneden, i dag og siden forrige gang du startet applikasjonen.

Download Meeter Download Meeter

Grensesnittet (og ikonet) til programmet er ikke akkurat sexy og utvikleren har en del å gå på hva gjelder brukeropplevelsen, men er du på jakt etter god oversikt over ditt dataforbruk er dette verdt en investering. Programmet koster NOK 11,- i App Store og fungerer på både iPhone og iPod touch.

Vi deler ut fem gratis kopier av denne applikasjonen til våre Facebook-fans

Tags:

Nafoni

På engelsk skriver man Meter uten dobbel-E :P

admin

Du sier noe - rettet!

turimblar

Denne må jo være bra når man er i utlandet og vil kontrollere dataen litt – ikke det at man får gjennom noen klage hvis du får høy regning, men da vet du ihvertfall hvor mye du brukte!

dng

hvordan fungerer dette med tanke på man ikke kjøre bakgrunnprosesser? Må man surfe via appen da?

admin

@dng

Nei, den har tilgang til dataene gjennom Apples APIer.

turimblar

Hmm... har bare skummet meg igjennom tutorial, men forsto jeg det riktig at denne appen må åpnes og lukkes før diverse seesions med andre apps som bruker nett?

Det er ihvertfall ikke slik funksjon jeg var ute etter.
Jeg vil bare stille den inn når jeg drar til utlandet og sjekke nå og da hvor mye jeg har brukt.

Får se hva den finner ut av data-bruken mitt i løpet av en uke. Kanskje jeg overså noe?!!

ricksen

Hva er forskjellen på denne og den man finner under instillinger-generelt-bruk? Med unntak av at den er litt mer avansert... ser ikke helt bruksområdet til denne appen

TheRealChristoffer

Jeg vant:D Fik gratis:D Takk:D

TheRealChristoffer

"Hmm... har bare skummet meg igjennom tutorial, men forsto jeg det riktig at denne appen må åpnes og lukkes før diverse seesions med andre apps som bruker nett?"

Jeg forsto det slik at du må åpne og lukke etter feks youtubeseeinga for å finne ut nøyaktig hvor mye data man brukte under kun den tiden. men for total data trenger man ikke det