Slik blir Opera Mini til iPhone

Opera mini for iPhone Opera mini for iPhone

Går alt etter planen blir Operas nettleser godkjent i App Store i løpet av få dager og iPhone-brukere får det første virkelige alternativet til Safari. Opera lover at deres nettleser er opptil 6 ganger raskere enn Apples nettleser.

Det norske selskapet sendte i dag inn sin nettleser Opera Mini til Apples App Store for godkjenning og har i den anledning lettet litt på sløret. Opera hevder at Opera Mini for iPhone er opptil 6 ganger raskere enn Apples egen Safari.

Grunnlaget for hastigheten ligger, ifølge Opera, i at de komprimerer nettsidene med opptil 90% i forhold før de sendes til mobiltelefonen for visning. Denne måten å komprimere nettsidene gjør også sitt for å øke sannsynligheten for at programmet blir godkjent hos Apple. For å vise hastigheten til den nye nettleseren har Opera lagt ut en video som sammenligner Safari og Opera Mini på en iPhone 3GS. Begge telefonen benytter Edge og viser utvilsomt at Opera er et hestehode foran Safari.

Det er verdt å merke seg at Opera sin metode for å få opp hastigheten har en del sikkerhet- og personvernsmessige utfordringer. Alle nettsider du surfer på, blir nemlig sendt inn til Opera sine servere for komprimering FØR de sendes til din nettleser. Dette innebærer at Opera vet hvilke nettsider du surfer på og at vanlig krypteringsteknologi ikke fungerer.

Opera har også satt opp en Count Up som viser hvor lang tid det er siden de sendte inn deres program til App Store. Du kan tippe når Apple godkjenner og den som kommer nærmest vinner en iPhone 3GS.

Tags:

Magnusmags

Ja! endelig kan vi velge noe annet enn safari, synest personelig safari er litt kjedeligt. forandring fryder og gleder meg til å ta den i bruk:P

the-minidj

Vist du ser på laste symbolet opp i menyen når de tester Safari, pleier det å gå så sent? Trodde det gikk mer fortere?

dng

de brukte 2g, the-minidj, så jeg tror det er normalt at det går så sakte (iallefall etter min erfaring) :)

iRabb

Ser veldig bra ut!

BazookaAce

[quote="the-minidj"]Vist du ser på laste symbolet opp i menyen når de tester Safari, pleier det å gå så sent? Trodde det gikk mer fortere?

Jepp, det går så tregt når man laster ned over EDGE.

ErlendPeder

Lurer på om de har en annen, litt mer komplisert app for iPad?

leifers96

Kommer den til å være gratis ? Om den kommer til å koste penger kan Opera glemme meg :´( Og jeg vil VELDIG GJERNE ha den appen !! : )
Mvh, Leif-Erik :)

BazookaAce

Jeg kan garantere deg at den blir gratis. Opera Mini har aldri kostet ett øre, så Opera kommer ikke til å ta betalt for den nå.

Magnusmags

Hei! jeg har svært lyst å laste ned dette her, men jeg finner det ikke på app store:( noen som kan svare meg på det..

Nafoni

Les artikkelen så skal jeg vedde hele lommeboka mi på at du finner svar på det

bstorstein

Jeg tipper at Apple vil godta den 5. juli 2010.

King-Nothing

Fordi?

TheRealChristoffer

Gleder meg til denne kommer ut:)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om Apple iPad

Følg oss på Twitter!

Følg i1 på Twitter

Nettradio i iTunes
100 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai.